Mars u Strelcu - avanturista slobodnog duha

Mars u Strelcu u natalnoj karti često daje vrlo jasne indicije za postojanje jakih uverenja, snažne principijelnosti i naglašene potrebe za ostvarenjem čvrste nezavisnosti na svim životnim poljima. Mars u Strelcu neretko ukazuje na vrlo direktan pristup stvarima i na izraženu energičnost osobe. Ovaj položaj Marsa često ukazuje i na to da osoba poseduje svoj razvijen sistem vrednosti u životu koji se sastoji od jasno osmišljenih principa i ideala kojih osoba voli da se pridržava u svakodnevnom životu. Ne voli da se preterano potčinjava drugima i da se prilagođava njihovim potrebama već se trudi da zarži svoje "ja" u bilo kojim životnim situacijama i da otvoreno i jasno izražava svoje stavove.

Položaj Marsa u Strelcu neretko ukazuje i na to da osoba voli da entuzijastički pravi velike planove za svoju budućnost ali joj ponekad prenaglašena poletnost i velika količina samouverenosti mogu usporavati nastojanja za ostvarenje nekih planova koji bi joj obezbedili blistavu budućnost, naročito onda kada postoje neka nerealna očekivanja ili u situacijama koje zahtevaju znatno više strpljenja i istrajnosti. Mars u Strelcu ukazuje i na to da osoba ponekad može biti i previše gorda i prkosna kao i da ne voli kada drugi previše analiziraju njeno ponašanje ili je kritikuju.

Kada Mars u Strelcu gradi harmonične aspekte sa drugim nebeskim telima osoba često može osećati da je mentalno podstaknuta, uzbuđena i može biti puna sjajnih ideja za poboljšanje kvaliteta svog života. Kada su prisutni harmonični aspekti koji se odnose na posao i finansije osoba može konstantno osećati da je zapljuskuju novi talasi energije i želja, voljna je da puno radi dok se rezultati njenih napora neretko pokazuju vrlo uspešnim. Kada su u ovom položaju Marsa relevantni aspekti za ljubav povoljni osoba poseduje snažan potencijal za ostvarenje harizmatičnog i skladnog ljubavnog odnosa prepunog strasti i uzbudljivih avantura. Harmonični aspekti Marsa u Strelcu dodatno mogu ukazivati i na postojanje naglašene težnje za aktiviranjem i unapređenjem onih sposobnosti koje doprinose poboljšanju, održanju i učvršćenju stečenih pozicija u poslovnoj karijeri. Takođe, može biti naglašen i agresivniji pristup usled naglašenog entuzijazma i želje da se do zacrtanih ciljeva dođe na brži način.

Kada Mars u Strelcu gradi disharmonične tj nepovoljne aspekte sa drugim nebeskim telima to neretko ukazuje na izraženiju opasnost od povremenog precenjivanja svojih mogućnosti, izraženiju opasnost od naglašenih i impulsivnijih reakcija kao i od davanja obećanja koja se u realnosti mogu teško ispuniti. Osim toga može biti izraženija opasnost i od postojanja želje za izražavanjem svog autoriteta na agresivniji način. Nepovoljnost aspekata Marsa u ovom položaju ogleda se i u češćem javljanju nastojanja na riskantnijim prečicama u želji za bržim dolaženjem do ostvarenja zacrtanih ciljeva naročito na poslovno-finansijskom planu. Ovu osobu, takođe, u ovom slučaju može kroz život pratiti i niz sputavajućih i otežavajućih okolnosti koje se mogu pojavljivati neposredno pre sprovođenja u delo nekih planova.

Kada su u ovom položaju Marsa relevantni aspekti za ljubav nepovoljni to daje indicije za često javljanje snažnije disharmoničnosti u ljubavnom odnosu usled raznih sukoba mišljenja, usled nedovoljne tolerancije u međusobnoj komunikaciji kao i usled nekih neuravnoteženih ili protivrečnih osećanja. Nepovoljni aspekti Marsa u Strelcu koji se odnose na ljubav dodatno ukazuju i na moguću izraženiju sklonost ka svađalačkom ponašanju, na nedovoljnu spremnost na razumne kompromise u ljubavi kao i na češću nedovoljnu usklađenost međusobnih želja i potreba što može doprinositi učestalijem javljanju snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa.

Autor: Olivera PetkovićISKORISTI ČUDESNU MOĆ ASTROLOGIJE
VEĆ SADA!

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.