Rak i Lav (Lav i Rak) - Slaganje horoskopskih znakova

Rak i Lav

Slaganje horoskopskih znakova Raka i Lava u ljubavi može biti vrlo skladno uz postojanje obostrane želje za boljim usklađivanjem određenih međusobnih razlika jer bi to moglo uticati na dodatno poboljšanje kvaliteta njihove ljubavne veze. Ljubavni par Rak i Lav poseduje naglašene mogućnosti za ostvarenje harmoničnog slaganja i uspešne ljubavne veze (ili braka) i uprkos tome što Rak može težiti za ostvarenjem "mirnijeg" života dok Lav ne može uvek sakriti svoju sklonost ka avanturama jer ipak obe osobe u ljubavi najpre osećaju primarnu potrebu za ostvarenjem sklada u porodici koju mogu shvatati temeljem i stubom prave ljubavi tako da im takva zajednička težnja može neretko potpomoći da se bolje usaglase po pitanju emocija u ljubavi.

U prednosti za postizanje skladnog ljubavnog odnosa kod kombinacije Lav i Rak se ubraja i njihova obostrana potreba za ostvarenjem sigurnosti unutar ljubavnog odnosa tj njihove ljubavne veze. Kod Raka je snažno naglašena potreba za ostvarenjem čvrste emotivne stabilnosti koju neretko može pronaći u Lavu koji voli da uliva sigurnost. Što se tiče Lava, on se može sasvim pronaći u ulozi zaštitnika i onoga koji odlučuje pa i dominira u ljubavnoj vezi. Ekstrovertni i impozantni Lav je po prirodi takav da i u ljubavi žudi da bude obožavan i da se voljena osoba divi njegovom sjaju tako da će se u tom pogledu brižljivi i osećajni Rak koji voli da ugađa svojoj voljenoj osobi gotovo savršeno uklopiti u potrebe Lava.

Kod Lava je vrlo naglašena i harizmatičnost ličnosti tako da u ljubavnoj vezi sa Rakom može lakše dolaziti i do određene doze ljubomore od strane Raka ukoliko Lav usled svoje naglašene harizmatičnosti i želje da se gotovo u svakoj prilici dopadne svima, u nekim situacijama ostavlja pogrešan utisak postojanja želje za nekim suviše prisnim druženjem sa nekim osobama u društvenim odnosima. U takvim situacijama može češće dolaziti do javljanja nesporazuma i do povređivanja osećanja kod Raka. Međutim, osobenost znaka Lava u ljubavi se između ostalog sastoji i u njegovoj sposobnosti da svojom dostojanstvenošću, optimističkim pogledom na život i svojom pozitivnom energijom s velikim osmehom na licu prihvata razne životne izazove i suočava se s raznovrsnim iskušenjima koje ljubav i život mogu doneti, tako da to daje posebnu snagu i istrajnost njihovoj ljubavi i potpomaže konstantnom učvršćenju ljubavne povezanosti sa Rakom čak i u nekim životnim situacijama u kojima bi mnogi drugi parovi poklekli pod pritiskom raznih životnih problema koji bi ih emotivno udaljili. S druge strane, brižljiva posvećenost znaka Raka na svoj način daje svoj doprinos u ovakvoj ljubavnoj vezi u vidu postojanja sposobnosti zauzimanja odbrambenog stava prema okolini čime Rak ne dozvoljava da se druge osobe sa strane preterano mešaju u ono što se tiče njegove intime sa voljenom osobom tj Lavom u njihovoj ljubavnoj vezi. U ovoj ljubavnoj vezi ili u braku su uloge komplementarne jer svaka strana ima zadatak da na svoj način doprinosi učvršćenju stabilnosti ljubavnog odnosa.

U prilog ostvarenju dugotrajnije ljubavne povezanosti kod ovog ljubavnog para ide i zajednička sklonost Lava i Raka da se u ljubavnoj vezi snažno vežu za svoju voljenu osobu i da je usled moguće pritajene nesigurnosti u sebe (Rak) i usled mogućeg straha od odbacivanja (Lav), čvrsto drže uz sebe s željom da bude tu za celi život. Ponekad se međutim, mogu negativno odraziti na kvalitet njihovog slaganja Lavova očekivanja da voljena osoba mnogo energičnije ispoljava svoju strastvenost dok od Raka može pre dobiti pažljivost i brižljivu posvećenost. Dakle, ukoliko kod Lava nema dovoljno volje i želje za nekim umerenijim zahtevima i očekivanjima, postoji velika opasnost od učestalijeg javljanja neslaganja usled nedovoljne usklađenosti emotivnih želja i potreba što preti da, malo po malo, vremenom stvori veći jaz među njima i da doprinese češćim emotivnim zahlađenjima u njihovom ljubavnom odnosu tj u ljubavnoj vezi. Dakle, od ključnog značaja za postizanje harmonije u ljubavi je potrebno da obe strane budu spremne na kompromisno rešenje tj da bolje usaglase svoje međusobne potrebe i da nauče da pružaju jedna drugoj veću podršku, Rak - Lavu na praktičnom nivou, a Lav - Raku na emotivnom nivou slaganja u ljubavnoj vezi.

TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima