Sunce - Gospodar horoskopa

Public domain photo - Pdphoto
Sunce predstavlja jezgro svakog horoskopa, ono ima dominantnu ulogu u horoskopu i osvetljava suštinu vaše ličnosti baš kao što plamteći osvetljava i gospodari nebom. Simbol Sunca sastoji se od kruga u čijem središtu se nalazi tačka što simbolizuje celinu, potencijal i individualnost osobe. U svakom horoskopu planete kao i ostala nebeska tela imaju složene uloge, pa tako i Sunce zauzima veoma značajno mesto u horoskopu jer predstavlja suštinu ličnosti, individualnost, vitalnost, volju i želju za moći. Sunce simbolizuje muškarce uopšte. Kuća u kojoj se nalazi Sunce u vašem horoskopu opisuje oblast života u kojoj možete najbolje ispoljiti suštinu svoje ličnosti.

SUNCE U PRVOJ KUĆI

Sunce u prvoj kući natalne karte ukazuje na visoko postavljanje ciljeva, dostojanstvenost i hiperaktivnost. Ova osoba najčešće sopstvenim radom i naporima, predanošću i zalaganjem ostvaruje svoje zacrtane ciljeve. Ključ uspeha može biti afirmisanje sopstvene ličnosti. Takođe, prisutan je jak osećaj ponosa i viševrednosti kada osoba realizuje svoje planove i ostvaruje uspehe.

SUNCE U DRUGOJ KUĆI

Sunce u drugoj kući natalne karte neretko ukazuje na konstruktivnu i upornu osobu koja voli da se oslanja na sopstveno iskustvo. Ovo je osoba koja je više okrenuta praktičnoj strani života sa snažnim težnjama za dostizanje finansijske stabilnosti i materijalne sigurnosti. Ovaj položaj Sunca najčešće daje indicije da je reč o osobi koja ima jako dobru moć opažanja kao i dobru moć procenjivanja stvari oko sebe.

SUNCE U TREĆOJ KUĆI

Sunce u trećoj kući natalne karte često ukazuje na izuzetnu retoričku sposobnost kao i na generalno dobru sposobnost izražavanja ove osobe i na druge načine (npr. pisanjem).Osoba poseduje i vrlo radoznao um i snažnu želju za što boljim upozavanjem sveta oko sebe. Osim toga, ovaj položaj ukazuje i na to da ovoj osobi porodica zauzima posebno mesto u životu.

SUNCE U ČETVRTOJ KUĆI

Sunce u četvrtoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu kojoj porodica i dom zauzimaju centralno mesto u životu. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na razvijeno intuitivno shvatanje stvari kao i na vrlo kreativan duh. Međutim, osoba neretko može biti i vrlo introvertna i ponekad nepristupačna za druge.

SUNCE U PETOJ KUĆI

Sunce u petoj kući natalne karte neretko daje indicije da je reč o osobi koja je filantrop i vrlo vesele i opuštene prirode. Ova osoba je stalno u potrazi za zadovoljstvima i ostvarenjem sreće u ljubavi. Romantična je, vrlo prefinjenog i istančanog ukusa i sa dobro razvijenim estetskim čulom.

SUNCE U ŠESTOJ KUĆI

Sunce u šestoj kući natalne karte najčešće ukazuje na težnju za perfekcionizmom. Osoba je vrlo odana poslu naročito ukoliko je u potpunosti ispunjava posao kojim se bavi. Tada je u tolikoj meri predana poslu da sve podređuje tome. Osim toga, ovaj položaj Sunca neretko ukazuje na osobu koja ume dobro da stara o svom zdravlju.

SUNCE U SEDMOJ KUĆI

Sunce u sedmoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu kojoj su brak ili bilo koje druge vrste partnerskih odnosa od suštinskog značaja u životu. Međutim, osobi može biti teško da uspostavlja ravnotežu između potajnog straha od vezivanja i snažne želje za ostvarenjem veće bliskosti i dublje povezanosti.

SUNCE U OSMOJ KUĆI

Sunce u osmoj kući natalne karte neretko ukazuje na vrlo senzitivnu, pronicljivu i mudru osobu. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na potrebu za dubljim shvatanjem tajni sveta kao i tajni zaključanih unutar sopstvenog psihičkog života čije otkrivanje i rasvetljavanje ovoj osobi donosi olakšanje, oslobođenje i moć pozitivne transformacije ličnosti.

SUNCE U DEVETOJ KUĆI

Sunce u devetoj kući natalne karte neretko ukazuje na uzvišen i radoznao um koji je stalno u potrazi za pronalaženjem pravog smisla kroz proširivanje sopstvenih granica saznanja i boljim upoznavanjem sebe, tajni sveta i međuljudskih odnosa.

SUNCE U DESETOJ KUĆI

Sunce u desetoj kući natalne karte neretko ukazuje na veliku upornost i borbenost duha kojom osoba neretko uspeva da ostvaruje svoje ciljeve. Ovaj položaj daje indicije da je osobi veliki profesionalni uspeh gotovo predodređen, ali, to ipak zavisi i od ostalih činilaca u natalnoj karti pojedinca.

SUNCE U JEDANAESTOJ KUĆI

Sunce u jedanaestoj kući natalne karte neretko ukazuje na velikog idealistu i nekoga kome je prijateljstvo od suštinskog značaja u životu. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na izraženu sposobnost dobrog prilagođavanja i snalaženja u radu u grupama.

SUNCE U DVANAESTOJ KUĆI

Sunce u dvanaestoj kući natalne karte najčešće ukazuje na osobu koja je okrenuta duhovnosti i pronalaženju metafizičkog smisla postojanja. Osoba može biti usamljenik u nekim razmišljanjima i stavovima. Ovaj položaj Sunca ukazuje i na to da je osoba vrlo intuitivna i misteriozna dok na druge ljude oko sebe može ostavljati vrlo snažan i pozitivan utisak.

Autor: Olivera Petković


IZRADA I TUMAČENJE NATALNOG HOROSKOPA

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.