Venera u Lavu - zaljubljeni u ljubav

Venera u Lavu Venera u Lavu u natalnoj karti u ovom položaju osvetljava suštinu čarobne i kraljevske prirode ljubavi. Venera u Lavu ukazuje na to da se u ovom biću najsvrsishodnije otelotvara ideal ljubavi koji se zasniva na principu stvaranja harmonije u životu motivisane ljubavnim htenjem. Na lestvici hijerarhije najviših životnih vrednosti, ljubav kao kategorija se nalazi na samom vrhu u životu ove osobe i sve ostale vrednosti mogu biti podređene svojoj moćnoj i vrhovnoj vladarki u carstvu najviših životnih vrednosti. Neke od ostalih sekundarnih vrednosti mogu robovati svojoj kraljici a neke mogu biti i njeni saveznici. U svakom slučaju ljubav je nepobediva gospodarica! Ljubav gospodareći na vrhu hijerarhije vrednosti poput Sunca što plamteći gospodari nebom, isijava zlatne zrake najlepših ljubavnih osećanja. Ljubav je sveprisutna u životu ove osobe i njome može biti motivisano celokupno njeno delovanje.

Ovo biće nastoji da izražava ljubav na otvoren, topao, nežan, romantičan i prirodan način jer je i samo to biće sastavljeno od ljubavi koja je jedan od osnovnih i glavnih "sastojaka" koji čine njegovu suštinu i koja je zadužena za način njegovog bivstvovanja. Osoba sa Venerom u Lavu može da sagori u plamenu sopstvenih strastvenih osećanja. Iz tog razloga je naglašena i snažnija potreba za strastvenim i romantičnim uživanjem u čulnim zadovoljstvima u ljubavi. Ova potreba čini da osoba bude na neki način zavisna od čulnih kontakata u ljubavi što ne znači da će to biti razlog i povod da uplovi u neku ljubavnu romansu sa nekim isključivo zbog toga, već da može jače osećati prirodnu potrebu da doživi ljubav na celovit način kao potpuno sjedinjenje. Na taj način se zadovoljava dvostruka potreba: potreba za ostvarenjem užitka koji donosi razmena nežnosti i strasti kroz čin telesnog spajanja u ljubavi i potreba da na taj način jasnije pokazuje i da time dokaže svojoj voljenoj osobi svoju privrženost i ljubav.

Takođe, može biti naglašena i potreba za izražavanjem ljubavi na umetnički način tako da je neretko slučaj da u osobi sa Venerom u Lavu "čuči" duša pesnika koji pripada pravcu romantizma u umetnosti ili duša umetnika sa pevačkim sposobnostima koja voli da interpretira ili da sama stvara ljubavne balade.

Ova osoba u ljubavi pruža mnogo i nesebično se predaje celokupnom svojom dušom i celim svojim bićem ali isto tako očekuje i da joj ljubav bude na pravi način uzvraćena. Često može ostavljati utisak i da je prezahtevna u ljubavi jer očekuje kraljevski tretman. Od voljene osobe traži potvrdu ljubavi u vidu pružanja različitih vidova svakodnevne pažnje jer voli da u svakom trenutku provedenom sa svojom voljenom osobom oseti da je nešto posebno i jedinstveno u životu svoje voljene osobe. Od zajedničkog života ili braka može očekivati da joj pruži : veliko uživanje, zabavu, dobijanje neke vrste holivudske pažnje i glamura (ponekad i luksuza) kao i puno poštovanja i divljenja da bi se osećala istinski kraljevski. Dakle, Venera u Lavu ukazuje na to da ljubav koja je potrebna ovoj osobi ne može samo da se zasniva na razmeni uzajamnih ljubavnih osećanja već da bi trebalo da bude "potkovana" i nekom materijalnom sigurnošću. Razlog tome se nalazi u zajedničkoj energiji Venere (koja nije zadužena samo za ljubav već i za novac) i Sunca (koje je vladar Lava i koje kod Lava podstiče želju za većim uživanjem u trošenju) tako da javljanje osećaja sreće kod ove osobe može biti u većoj meri podstaknuto i sigurnim pristizanjem novca kojim se obezbeđuje materijalna sigurnost.

U natalnoj karti ženske osobe, Venera u Lavu ukazuje na to da osoba želi da bude centar sveta svom ljubavnom partneru, da bude kraljica njegovog srca, da joj se partner divi, da je obožava, da je svakog dana uvek iznova osvaja i da je iznad svega poštuje. Ova osoba neretko zrači nesvakidašnjim optimizmom i njen osmeh na licu često govori mnogo više od reči. Neretko može biti vrlo prijatnog i upadljivo zanosnog fizičkog izgleda i blistavog sjaja. Nastoji da često bude lepo doterana, da se ulepšava i da neguje svoj izgled (s naglaskom na negu kose). Kada je u pitanju garderoba, ima vrlo istančan ukus po pitanju mode jer neretko može posedovati pravi smisao za lepotu. Imponuju joj komplimenti, pokloni i drugi vidovi pažnje. U natalnoj karti muške osobe, ovako pozicionirana Venera često ukazuje na dostojanstvenog, dominantnog, hrabrog, energičnog, vitalnog, vernog, zaštitnički nastrojenog i neretko na muškarca atraktivnog izgleda i sa stilom. Naglašena je i potreba muškarca da svima pokaže koliko voli svoju ljubavnu partnerku i da je, ponoseći se njom, neretko vodi svuda sa sobom kako bi se i drugi divili njegovom izboru u ljubavi.

TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima