Fortuna u prvoj kući

Fortuna u prvoj kući Fortuna u prvoj kući (Pars Fortuna u prvoj kući) nagoveštava naglašenu individualnost i snažniji potencijal za postizanje brojnih uspeha i bez neke veće tuđe podrške a dodatno nagoveštava i nezanemarljiv potencijal za ostavljanje dobrog utiska na ljude (kako na osobe iz bližeg okruženja tako i na širi krug ljudi). Mnoge individue sa Fortunom u prvoj kući se uglavnom trude da uvek budu ono što jesu (odnosno najčešće ne pokušavaju da se predstavljaju nečim što nisu) dok često ni ne razmišljaju previše o tuđim pogledima na svet, međutim, mogu biti veoma sposobne da u mnogim situacijama uspešno prezentuju upravo one svoje osobine koje se smatraju poželjnim i koje su generalno veoma cenjene i poštovane tako da u mnogim situacijama njihove vrline u očima drugih često postaju još veličanstvenije dok neke njihove mane mogu biti gotovo nevidljive.

Osobama sa ovako pozicioniranom Fortunom najčešće nije suviše teško da nezavisno (tj. bez veće pomoći drugih osoba) ostvaruju zapažene uspehe a, iako ove osobe uglavnom ne insistiranju na tome da ih okolina doživljava kao one na koje se treba ugledati, neretko mogu dostići popriličnu popularnost i ugled u društvu što im može biti od nezanemarljive koristi i kada je u pitanju dodatno unapredjenje poslovnog statusa jer osobe iz njihovog poslovnog okruženja često mogu imati više poverenja u njihove sposobnosti. Osobine kao što su odlučnost i samopouzdanje često mogu dodatno uticati povoljno na harizmu onih kojima je Fortuna u prvoj kući.

Kako bi osoba uspešno iskoristila ovakav potencijal (i kako bi ostavila dobar utisak) potrebno je da se potrudi da bude uvek korektna i fer u svojim postupcima a potrebno da izbegava neprimerene postupke dok ukoliko nekim neprimerenim postupcima (kao što je na primer pokušaj nekakvog manipulisanja ljudima pomoću laži) pokuša da ostvari neke svoje želje ili planove to joj u mnogim situacijama vrlo lako može doneti ogromnu, pa i nepopravljivu, štetu.

Autor: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima