Venera konjunkcija Fortuna - recept za sreću u ljubavi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera konjunkcija Fortuna je uvek dobrodošao i jako poželjan tranzit koji neretko najavljuje i obećava potpuniju/intenzivniju sreću na polju ljubavi i koji pritom kao da daje recept za sreću u ljubavi.

Naime, tokom ovog vremenskog intervala se lako budi pojačana želja za postupanjem na osnovu osluškivanja signala koji dolaze "od srca", i za aktivnijim preduzimanjem koraka koji bi mogli dovesti prvenstveno do ostvarenja onih želja koje se odnose na uvećanje sreće u ljubavi.

Ljubav - siluete
Image by Pixabay

Pritom, se, dakle, energija najčešće usmerava u pravcu ostvarenja onih želja na polju ljubavi za koje se stiče utisak da bi u tim momentima imale veće izglede za uspeh tj. fokus interesovanja biće okrenut ka radu na ostvarenju realističnijih, "prizemnijih" želja, uz nadu da bi se njihovim ostvarenjem nesumnjivo mogla odmah osetiti vizibilna i opipljiva sreća na polju ljubavi.

To, dakle, znači da će se u ovom primamljivom vremenskom okviru obraćati veća pažnja na adekvatnije procenjivanje mogućnosti na ljubavnom planu, u smislu da će se prioritetnijim ciljevima prevashodno smatrati nastojanja na ostvarenju onih mogućnosti na polju ljubavi koje bi bile realno ostvarljivije, upravo zbog naglaska na težnji ka ostvarenju ljubavnih želja koje bi mogle doneti instant ispunjavajuću ljubavnu sreću.

Nakon rađanja snažnije želje da se oseti veća ushićenost, i ozarenost, ljubavnom srećom, u duši se zatim budi i potreba za preuzimanjem inicijative i aktivira se i podstaknutost na otvorenije ispoljavanje i iskazivanje najtananijih i najsuptilnih ljubavnih emocija, što drugoj strani šalje jasnu i nedvosmislenu poruku dobre raspoloženosti za ljubav.

Slanjem signala dobre raspoloženosti za ljubav i slanjem Amorovih strelica ljubavno zainteresovanoj strani, počinje da se definiše i recept za sreću u ljubavi jer se na taj način, dakle, znatno brže uvećavaju i šanse za doživljavanjem sveprožimajuće i plodonosne sreće na polju ljubavi.

Venera u konjunkciji sa Fortunom ukazuje na to da se recept za sreću u ljubavi, u ovom vremenskom intervalu može veoma lako nalaziti i u neopterećenosti životnim problemima (u smislu izbegavanja preterane opterećenosti životnim problemima), u razigranosti, nasmejanosti, opuštenosti, bezbrižnosti, laganosti, raspevanosti i vedrini kojom bi se prilazilo mnogim stvarima u životu, što itekako može uticati vrlo povoljno i na uvećanje privlačnosti na polju ljubavi, jer bi se na taj način poslala jasna poruka o prisutnom utisku da je vreme idealno za uživanje u radostima ljubavi, da je prisutna dobra volja, raspoloženje i sposobnost da se želja za usrećivanjem voljenog bića u ljubavi stavi iznad mnogih drugih stvari u životu.

Do recepta za sreću u ljubavi se u ovom vremenskom okviru obično dolazi na jednostavan ali, vrlo lep način, upućivanjem osmeha, umiljatošću, nežnim zagrljajem, romantičnim izlaskom, toplim razgovorom uz dovoljno tolerantan pristup (kojim bi se pokazala volja za što boljim međusobnim razumevanjem, harmonijom i skladom), otvorenijim ispoljavanjem zainteresovanosti za snažnijom ljubavnom bliskošću, za prisnijim emotivnim povezivanjem sa voljenim bićem, za razmenom nežnosti i ljubavnih strasti u ljubavnoj vezi ili u braku.

Venera konjunkcija Fortuna neretko donosi naglašene mogućnosti za započinjanje nežne, senzualne, putene, romantične, strastvene i srećne ljubavne veze koja bi bila prepuna uživanja u čulnim zadovoljstvima ljubavi, a individui koja je već u ostvarenoj ljubavnoj vezi ovaj tranzit može biti vrlo srećan za zakazivanje venčanja.

Dodatno, tokom trajanja ovog tranzita često dolazi do stvaranja srećnih uslova i okolnosti za postizanje uspeha na finansijskom planu kada je moguć i veći priliv novca, novčani dobitak i/ili uvećanje zarade. U ovom vremenskom okviru potpisivanje poslovnih ugovora takođe, može doneti blagorodniju korist (naravno, u zavisnosti i od ostalih relevantnih pokazatelja i bitnih faktora).

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE