Podznak Ovan - život je uzbudljiva avantura

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Podznak (Ascendent) Ovan prevashodno ukazuje na vrlo aktivnu, živahnu/energičnu i kardinalnu prirodu ličnosti, na vatreni temperament i na strastvenu angažovanost prilikom nastojanja na ostvarenju želja i zacrtanih zamisli. Mnogim individuama kojima je podznak (Ascendent) u Ovnu život je nalik na uzbudljivu avanturu i izazov je kojem se prepuštaju na vrlo smeo i hrabar način, ne libeći se da prođu i nekim neutabanim životnim stazama kako bi se što podrobnije upoznali sa doživljavanjem što uzbudljivijeg životnog iskustva, da bi spoznali nepoznato, savladali strašno, ukrotili divlje... Kako bi se osetili što življim. Život je uzbudljiva avantura koja u brojnim prilikama podstiče javljanje osećaja iskrene radosti, ushićenja i želje za dinamičnim dešavanjima i podstiče buđenje osunčanog optimizma i entuzijazma i plamteće želje za konstantnim započinjanjem nečeg novog (svežeg početka), za neumornim radom na ostvarenju aktuelnog životnog sna, za takmičenjem i dokazivanjem, za pomeranjem sopstvenih limita i za osvajanjem pobeda.

Ovan - Aries
Image by Pixabay

Živeti u sadašnjem trenutku često može predstavljati glavni moto u životu ove ličnosti. Iz tog razloga će u brojnim okolnostima biti jako naglašena i potreba da se praktikuje brzi stil/tempo života, da se teži ka tome da se od života uzme/iskoristi sve lepo što se u datom momentu pruža i da se budnim okom pazi kako se ne bi propustile aktuelne dobre životne prilike. U tom smislu može se reći i da će ova ličnost često znatno veće interesovanje ispoljavati ka zadovoljenju svoje radoznalosti po pitanju dešavanja u bližoj/bliskijoj budućnosti.

Ne voli da gubi dragoceno vreme opterećivanjem sebe nekim bespotrebnim razmišljanjima o nevažnim stvarima već će se truditi da u gotovo svakoj prilici prvenstveno gleda sebe (i najdraže osobe kojima je okružena) dodeljujući svojim željama, potrebama i sopstvenoj dobrobiti primarno i centralno mesto u svom životu. Ipak, u brojnim situacijama bi lako moglo izgledati kao da nečije postupke, zasluge, itd. smatra nebitnim moguće i kada ih smatra i te kako bitnim. Težiće ka tome da živi ispunjenim životom koji bi uključivao što više zanimljivih, sadržajnih, rekreativnih ali i opuštajućih/relaksirajućih aktivnosti u kojima se može i uživati.

Neretko se može uočiti naglašena težnja da ličnost svoje želje, osećanja, potrebe i stavove izražava i ispoljava na vrlo otvoren, ekspresivan, direktan i samopouzdan način. Nastojaće da vrlo jasno, samouvereno i nedvosmisleno drugima stavlja do znanja šta u datom momentu želi, šta očekuje, o čemu razmišlja i čemu se nada (takva samouverenost i težnja ka nedvosmislenosti i jasnoći su prisutnije pogotovo onda kada smatra da to ne može doneti suvišne probleme). Najupečatljivija vrlina kojom se mnoge individue sa podznakom Ovna mogu pohvaliti je iskrenost, a zatim su sledeće: ponos, hrabrost i dostojanstvo.

Generalno gledano, za mnoge osobe kojima je Ovan podznak važi da su izuzetno šarmantne, simpatične, privlačnog i efektnog izgleda i mladolike (u smislu da će se truditi da i u zrelijem životnom dobu a i kasnije tokom daljeg života veliku pažnju posvećuju negovanju i poboljšanju estetskog dela svog fizičkog izgleda jer vole da izgledaju sveže i mlađe) a akcenat se neretko stavlja i na njihovu izuzetnu veštinu zavođenja na polju ljubavi usled čega se uz njih često stavlja i epitet: iskusni srcelomci.

Na polju ljubavi, dakle, često dolazi do većeg izražaja vatreno strastvena, avanturistička i zaljubljiva priroda ove ličnosti koja dopadljivost izazvanu prijatnim fizičkim izgledom i fizičku privlačnost u ljubavnoj vezi neretko smatra primarnim faktorom za postizanje i za održanje harmoničnog slaganja u ljubavi. Kada smatra da je prepoznala pravu priliku za ljubav, želeće da preuzima inicijativu i da zavodi ubrzano i po kratkom postupku, ne želeći da čeka stvari da se same od sebe dese, već želeći da im hrabro i odvažno krene u susret.

Jedna od najvećih želja ovoj ličnosti može biti i da se iz ljubavi bavi stvarima i poslom koji voli (a onda kada je već tako, moguća je snažna želja da tako i ostane), zbog čega će se truditi da ulaže i natprosečno veću količinu energije, strasti, entuzijazma a i svoje naglašene liderske sposobnosti kako bi ostvarila svoje životne snove na polju poslovne karijere.

Nestrpljivija priroda je ono što takođe, u brojnim situacijama određuje ponašanje ove osobe, želeći da uvek zna tačno na čemu je (u ljubavi a takođe i na mnogim drugim životnim poljima), pokazaće nestrpljivost i moguće je da će odreagovati ponekad i na neke impulsivnije načine.

Ono po čemu se takođe, u brojnim prilikama izdvaja je i nezavisna i slobodarska priroda pa će tokom života nastojati da, (na mnogim životnim poljima a pogotovo na polju ljubavi i na poslovnom planu) ostvaruje veću slobodu i nezavisnost prilikom organizovanja svojih životnih aktivnosti i prilikom donošenja važnih životnih odluka.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE