Mirisne note koje odgovaraju Vašem horoskopskom znaku

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Otkrijte koje mirisne note u rapsodiji mirisa Vam najviše odgovaraju, u odnosu na senzibilitet i karakteristike horoskopskog znaka u kojem ste rođeni.

Ruže

Parfem za Ovna

Ovan u skladu sa svojom vatreno strastvenom, energičnom i zaljubljivom prirodom je u većoj meri privučen odabiru parfema koji u svom sastavu sadrži mirisne akorde koji podstiču osećanje radosti i ljubavi i koji bojom bočice i sastavom asociraju na strastvenost, ženstvenost, na energičnost, zaljubljenost, ljubavni zanos i na igru zavođenja tako da bi Ovnu neretko mogli odgovarati jaki, intenzivni i zavodljivi parfemi široke aure slatkih cvetnih i orijentalnih mirisnih nota u kojima često dominiraju vreli začini, cimet, karanfilić, đumbir, ružičasti biber ali i parfemska supstanca amber i koji u svom sastavu za glavne note najčešće imaju crveno cveće i crveno voće kao što je ruža i malina a takođe, to mogu biti i parfemi u čijem srcu je mirisna nota jasmin, rubin orhideja, iris, šafran, orlovi nokti (lonicera), heliotrop i vanila. Ovan voli i miris kafe u parfemu. Takođe, Ovan voli i brzo otvaranje parfema jer je nestrpljiv po pitanju uživanja u srcu parfema pa će mu u manjoj meri odgovarati višeslojni parfemi za čije potpuno otvaranje su potrebni sati i sati. Zanimljivo je spomenuti i da će Ovnov parfemski ljubimac biti onaj parfem kod kojeg oseti ljubav na prvi njuh.

Cimet

Parfem za Bika

Bik je jako poznat po svojoj hedonističkoj ljubavi prema parfemima jer u skladu sa svojom senzualnom i čulnom prirodom teži ka ovozemaljskim zadovoljstvima čulno toplog sveta oslanjajući se u velikoj meri upravo na svoj nos! U čarobnom svetu parfema Bik ispoljava afinitet prema slatkim gurmanskim mirisnim notama pa će se pre opredeliti za parfeme koji u svom sastavu imaju jestive ili gotovo jestive sastojke kao što su: bademi, lešnik, orasi, kokos, karamela, čokolada, vanila, bombone praline, pregoreli šećer, kruške, mandarina a među omiljene parfeme sigurno će se naći i neki parfem sa drvenom notom koji miriše na šumu, na hrastovu mahovinu ili u svom sastavu ima mirisnu notu određenog drveta kao što je na primer ebonovina a neizostavan je i miris šumskih jagoda. Bik voli postepeno otvaranje parfema zato što voli da uživa u mirisu natenane pa će se pre odlučiti za višeslojan parfem koji pokazuje svoje srce tek posle par ili nekoliko sati. Takođe, više voli takozvane teže, "toplokrvne" zimske parfeme.

Čokolada i bademi

Parfem za Blizance

Vrcava i lepršava priroda horoskopskog znaka Blizanci obožava osvežavajuće mirisne note pa će se Blizanac pre opredeliti za laganije cvetne varijante prolećnih parfema koji dakle, nisu zagušljivi i koji ne izazivaju "glavobolju". Blizancu se sviđaju veseli parfemi cvetnih i citrusnih mirisnih akorda koji nakon raskošnog citrusnog otvaranja nota kao što su limun, grejpfrut, bergamot ili mandarina u svom srcu imaju neku od sledećih mirisnih nota: belo cveće, smilje, mimoza, zumbul, đurđevak, lotus, božur, ljubičica. Blizanac želi da se uz parfem koji nosi oseća poletno ali i izazovno.

Cveće i bočica parfema

Parfem za Raka

Rak će u skladu sa svojom nežnom, romantičnom, umiljatom i osećajnom prirodom pokazivati veće interesovanje za slatke, nežne, ženstvene, cvetno-voćne, puderaste i balsamične mirisne kompozicije a pri odabiru parfema prioritet će dati sladunjavim i sočnim parfemima koji u svom sastavu imaju neke od sledećih mirisnih nota: jasmin, ruža, pačuli, magnolija, heliotrop, ružičasti biber, cvet narandže, crvena jabuka, breskva, malina, kokos, mleko, med, vanila i ušećerene note. Zanimljivo je spomenuti i da će Rak u brojnim prilikama voleti da koristi i omiljeni parfem svoje majke ili bake.

Kokos

Parfem za Lava

Lav će u skladu sa svojom ekstravagantnom i glamuroznom prirodom u potragu za svojim parfemskim ljubimcem najpre krenuti isprobavanjem popularnih, skupocenih, brendiranih parfema a da bi neki parfem zadovoljio Lavovo kraljevsko čulo mirisa, taj parfem mora biti fancy, raskošan, luksuzan, senzualan, sočan i opojan poput rajskog cvetnog vrta i neretko ultra ženstven. Gde god da krene, Lav voli da iza sebe ostavlja dominantan mirisni oblak, uživajući u privlačenju pažnje svojim parfemom tako da mirisna kompozicija koja će se Lavu najviše dopasti mora biti očaravajuća, blistava i "čarobna", to bi trebalo da bude moćan i opojan parfem raskošnog i kompleksnog mirisnog sastava koji će, svi koji prođu pored Lava, odmah osetiti. Lav najviše uživa u umereno slatkim i puderastim mirisnim akordima a idealan parfem za Lava bi lako mogao biti takav da u svom srcu sadrži neke od sledećih mirisnih nota: pačuli, jasmin, ruža, ananas, ylang-ylang, kajsija, breskva, suncokret, gardenija, orhideja, malina, vanila, drvo smokve, kašmir, amber i mošus. Lav će takođe, pokazati i veće interesovanje za takozvane selebriti parfeme koje potpisuju neke poznate i slavne ličnosti iz sveta muzike i glume.

Suncokret

Parfem za Devicu

Devica po pitanju upoznatosti sa svetom parfema neretko pokazuje izuzetnu kompetentnost a parfem koji će ispuniti njene kriterijume mora biti izveden perfektno a da pritom bude što jednostavniji i skromniji. Od parfema najviše preferira one koji u svom sastavu imaju zelene mirisne note (mirisi raznog zelenog bilja i travnato začinske note). Devica voli da miriše na čistoću i najviše biva privučena sapunastim, aromatičnim i zelenim mirisnim akordima koji plus deluju i umirujuće kao i drvenim notama. Takođe, obožava i citrusne mirise kao i miris sandalovine.

Žuto i narandžasto cveće i bočica parfema

Parfem za Vagu

Vaga neretko ima istančano čulo mirisa i voli otmene, elegantne, sofisticirane i prefinjene mirisne kompozicije. Parfem koji će na najbolji način dočarati ličnost Vage biće šarmantan, kremast, klasičan, damski i umeren tj. nenapadan parfem koji u osnovi ima miris šminke, dakle, puderaste note ali takođe, i cvetne akorde kao što na primer mogu biti: jorgovan, frangipani, tiare, božur, orhideja, belo cveće, pačuli, ljiljan, ljubičica, jasmin. Vaga voli da mirisne note u parfemu budu dobro ukomponovane čineći skladnu parfemsku kompoziciju u kojoj nijedna nota ne štrči preterano već je usaglašena sa celinom.

Jorgovan

Parfem za Škorpiju

Škorpija preferira mistične, mračne, intenzivne, složene i višeslojne parfeme koji imaju dubinu i otvaraju se postepeno i koji pritom treba da budu dugotrajni, jači, široke aure, provokativni, "opasno" zavodljivi i opojni od početka do kraja. Škorpijinom senzibilitetu pretežno odgovaraju slatko gorke mirisne note kao i balsamične ali Škorpija voli i neke oštrije tj. opore mirise. Mirisne kompozicije koje Škorpiju mogu zaintrigirati često u svom sastavu imaju miris tamjana, tamnu vanilu obavijenu drvenim notama, tuberozu, šljivu, amber, hrastovu mahovinu, orlove nokte, ljubičice, crnu ribizlu, kupinu i mošusne note. Takođe, Škorpija obožava takozvane dualistične parfeme, divlje i drske, tj. parfeme koji se prilično razlikuju na početku otvaranja i u svom srcu i za koje se kaže da su kontradiktorni. Parfem koji Škorpija voli da koristi zapravo nije za svakoga. Ali to je svakako parfem koji kada se jednom za Škorpijom u prolazu oseti automatski se urezuje u memoriju. Zanimljivo je spomenuti i da Škorpija veoma lako može postati opsednuta parfemima.

Ljubičice

Parfem za Strelca

Strelac je avanturista slobodnog i mladalačkog duha koji voli da eksperimentiše sa parfemima želeći da zadovolji svoju potrebu za doživljavanjem novih iskustava u rapsodiji mirisa pa će se neretko dešavati i da poseduje kolekciju parfema koje će koristiti u zavisnosti od toga kako se u datom trenutku oseća tj. imaće parfeme za više različitih raspoloženja i za više prilika. Idealan parfem za Strelca će svakako biti prozračan, lagan i osvežavajući parfem sa citrusnim mirisnim notama koji je razdragan, opušten, bezbrižan, koketan, energičan i koji unosi vedrinu i optimizam. Takođe, Strelac voli i orijentalne začinske i egzotične mirisne note pa će se dešavati da parfeme donosi sa dalekih putovanja najčešće iz inostranstva sakupljajući ih kao suvenire.

Kivi i bočica parfema

Parfem za Jarca

Jarac voli da miriše otmeno i "kristalno" jasno a pri nastojanju na odabiru najboljeg parfema za sebe se najčešće oslanja na staru školu tj. na tradicionalne parfemske vrednosti i na provereni kvalitet u svetu parfema pa će se najradije opredeliti za neki klasičan parfem za koji važi da je vanvremenski a za koji će pritom želeti i da bude dovoljno diskretan (nenapadan i neopterećujući) kao i jednostavno izveden sa manjim brojem mirisnih nota ali koji je istovremeno vrlo otmen, elegantan, rafiniran, delikatan, klasično lep, "hladnokrvan" i dugotrajan. U mirisnim kompozicijama koje bi najčešće mogle odgovarati željama ovog horoskopskog znaka dominiraju sapunasti, aromatični i osvežavajući mirisni akordi kao i drvene note. Posebno će mu se dopasti miris sandalovine, hrastova mahovina, drvo smokve, čempres, bor i drvenasti mošus. Jarcu će se u skladu sa njegovim karakterom najviše sviđati parfemi koji će upotpunjavati utisak ozbiljne i odgovorne osobe kakav često ostavlja u interpersonalnim odnosima. Takođe, Jarac obično nije sklon čestom menjanju parfema i neretko se dešava da kada se jednom odluči za odgovarajući parfem za sebe tj. kada odabere jedan parfem koji će koristiti da ga zatim koristi dugo vremena pa čak i duži niz godina govoreći često u šali da je taj parfem ljubav za sva vremena.

Bočica parfema sa cvećem

Parfem za Vodoliju

Vodolija teži ka tome da u svakoj prilici ispoljava jedinstvenost svoga duha a ponekad i svoju ekscentričnost pa će i po pitanju parfema nastojati na odabiru originalnog parfema koji će se izdvajati u masi. U potrazi za parfemom koji će na najbolji način prezentovati njenu ličnost, Vodolija će eksperimentisati sa različitim mirisnim kompozicijama i različitim brendovima isprobavajući nove, moderne i popularne parfeme ali će idealnim parfemom (u kojem će istinski uživati) smatrati onaj parfem koji ne nosi većina tj. parfem koji se ne može često osetiti u prolazu na ulici. To bi trebalo da bude neobičan i egzotičan savremeni parfem. Parfem kojim bi Vodolija lako mogla biti posebno očarana je osvežavajući, cvetni i sa vazdušnim mirisnim notama.

Žuto i narandžasto cveće i bočice parfema

Parfem za Ribe

Ribe će u skladu sa svojom sanjalačkom, sentimentalnom, romantičnom i idealističkom prirodom krenuti u potragu za idealnim parfemom za sebe nadajući se i priželjkujući da bi parfem koji bi mogla smatrati svojom bezuslovnom ljubavlju (u figurativnom smislu) trebalo da ima takvu mirisnu kompoziciju za koju će imati utisak da u bočici tog parfema kao da se krije čarobna mirisna formula koja kao da može da je prebaci negde drugde, da je odvede u svet snova, mašte, negde iza duge gde je sve čarobno lepo kao u bajci. To bi trebalo, dakle, da bude fantazija od parfema. Horoskopskom znaku Ribe će posebno prijati miris mora, miris soli, dakle, vodene i slane mirisne note koje se često nalaze u letnjim parfemima a neizostavna nota u omiljenom parfemu znaka Ribe bi lako mogla biti i kokos. Takođe, Riba voli slatke cvetne i puderaste nežne parfemske kompozicije sa mirisnim notama ruže, jasmina, orhideje, vanile i slatkih badema. Zanimljivo je spomenuti i da može biti jako očarana i mirisom lavande.

Autorka: Olivera Petković
Nije dozvoljeno kopirati i objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora, svako neovlašćeno kopiranje i objavljivanje predstavlja kršenje Zakona o autorskim i srodnim pravima.
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE