Podznak Ribe

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Podznak Ribe često ukazuje na osobe koje su osećajne, velikodušne, prijemčive, mistične, spiritualne, saosećajne i intuitivne. Raspoloženje drugih ljudi se lako može preneti i na njih pa se uglavnom bolje osećaju u društvu optimističnih i vedrih osoba. Može ih snažno pogoditi tuđa patnja a najviše ih može pogađati neraspoloženje i patnja bliskih osoba. U mnogim situacijama iskreno saosećaju sa drugim osobama a naročito sa bliskim osobama iz svoje okoline i neretko su spremne da pomognu u rešavanju tuđih problema. Okolina često ume da prepozna i da ceni ove njihove osobine. Zbog izražene potrebe da svoja snažna osećanja unose u sve što rade i u sve što ih se tiče, za ove osobe može predstavljati pravi izazov da nauče kako da se najbolje prilagode u svakodnevnim situacijama u kojima je poželjno ostaviti osećanja po strani i delovati racionalno.
Podznak Ribe

Ascendent u Ribama ukazuje i na moguću nešto češću lakovernost jer ove osobe u mnogim situacijama mogu očekivati veću iskrenost i mogu smatrati da će se i ostali ponašati slično njima pa mogu imati pogrešna očekivanja od drugih. Za ove osobe važi i da mogu biti neodlučne oko toga šta zaista žele kao što važi i da mogu ispoljiti sklonost ka pasivnijem odnošenju u onim situacijama kada je potrebno jasno iskazati želje i planove i kada je potrebno zrelije se suočiti sa nekim životnim problemima.

Podznak Ribe ukazuje na osobe koje mogu biti na neki svoj način u većoj meri privučene duhovnošću. Često su intuitivne. Imaju bogatu maštu a u mnogim situacijama do većeg izražaja može dolaziti njihova kreativnost. Ponekad su, međutim, neorganizovanije u ispunjavanju obaveza.

U ljubavi često umeju da budu na neki svoj način romantične, i sklone sanjarenju. Ponekad imaju velika očekivanja od voljene osobe pa može lakše dolaziti do javljanja razočarenja zbog nekih neispunjenih očekivanja. Na polju ljubavi ove osobe mogu ispoljavati osećanja ljubomore i posesivnosti usled povremenog javljanja nedostatka samopouzdanja i usled snažnije nesigurnosti u sebe. U ljubavnoj vezi ili braku ove osobe ne vole preterano da se bore za centralno mesto i da preuzimaju dominantan položaj već su najčešće vrlo predane i posvećene, ponekad se mogu predati do te mere da mogu zapostavljati i neke svoje sopstvene emotivne želje i potrebe.

Planeta Neptun može imati značajniji dodatni uticaj u ličnom horoskopu osoba kojima je Ascendent u Ribama što doprinosi javljanju snažnije privučenosti ka proučavanju snova, tajni, metafizike i misticizma.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE