Podznak Bik

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Podznak Bik ukazuje na osobe koje vole udobnost i trude se da ostvare zadovoljstvo u životu. Takođe, podznak Bik ukazuje često na osobe koje nalaze da je teško ili nestimulativno raditi za neke apstraktne, neopipljive ciljeve. Ove osobe vole da za svoj trud i zalaganje dobiju i adekvatnu nagradu i da ostvare odgovarajuću i zasluženu korist. Motivisanost za rad ovih osoba je u bitnoj vezi sa mogućnostima ostvarenja konkretne koristi od rada dok kada postoji snažnija motivisanost za rad ove osobe uglavnom ne štede na trudu, umeju da pokažu energičnost i trude se da u najboljem svetlu pokažu i dokažu svoje sposobnosti pa mogu predstavljati inspiraciju i drugim osobama. Podznak Bik ukazuje istovremeno i na često prisutnu velikodušnost i ljubaznost, naročito u kombinaciji sa odredjenim aspektima. Ove osobe umeju da priznaju tuđe kvalitete i sposobnosti i nastoje da se ugledaju na one osobe koje smatraju uzorom. Iako mogu ostavljati utisak postojanja velikog strpljenja ove osobe su duboko u sebi često nestrpljive da dodatno prošire svoja znanja u onim oblastima koje ih zanimaju i da dodatno unaprede svoje sposobnosti koje bi im mogle olakšati ostvarenje bolje satisfakcije u životu.
Podznak Bik

Ascendent u Biku dodatno ukazuje i na sposobnost ostavljanja dobrog utiska na druge ljude i pored moguće povremeno izraženije povučenosti ili nepristupačnosti u komunikaciji.

Podznak Bik neretko ukazuje na osobe kojima porodica zauzima posebno mesto u životu i pruža im dodatni osećaj sigurnosti pa su spremne da za porodicu učine mnogo, često i više nego što se to od njih očekuje.

Osobe sa ascendentom (podznakom) u Biku često imaju dinamičan um i vole aktivnosti koje zahtevaju razmišljanje pa im neretko mogu brzo dosaditi one aktivnosti koje nisu dovoljno inspirativne. Ne žele da su pod teretom razmišljanja o nekim preterano neprijatnim stvarima pa mnoge osobe kojima je podznak u Biku nastoje da se na vreme adekvatno organizuju u svojim postupcima kako bi lakše izbegle greške, propuste, neprijatne situacije i probleme. Često umeju da cene druge ljude i da im budu zahvalne onda kada postoji razlog za to a naročito umeju da budu zahvalne na savetima koji im mogu pomoći da bolje iskoriste svoje mogućnosti ili da izbegnu neprijatnosti i probleme.

Planeta Venera može imati vrlo značajan uticaj na život osoba kojima je podznak u Biku. Podznak Bik otkriva i da je ovim osobama vrlo bitna strastvenost i emocionalnost u ljubavi a, takodje, mogu biti sklonije i snažnijem idealizovanju voljene osobe tj ljubavnog partnera tako da ponekad mogu imati i neka velika ili nerealna očekivanja od voljene osobe što može doprinositi i javljanju snažnijeg osećaja razočarenja ukoliko im neka željena očekivanja ne budu ispunjena. Vole da ulivaju sigurnost svojoj voljenoj osobi i da se u ljubavi ponašaju zaštitnički.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE