Podznak Ovan

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Podznak Ovan ukazuje na osobe kojima u mnogim situacijama može odgovarati uloga odlučnog lidera koji je spreman na brojna odricanja i na trud i zalaganje kako bi došao do onoga što želi tj do ostvarenja svojih planova ili želja. Osobe sa podznakom u Ovnu mogu biti veoma uporne ali i veoma tvrdoglave u nekim svojim nastojanjima. Preterana tvrdoglavost može umnogome otežavati situaciju i položaj osobe naročito onda kada postoji loš odnos ascendenta (podznaka) sa određenim planetama.

Podznak Ovan često ukazuje i na postojanje većeg samopouzdanja i samouverenosti kao i na postojanje težnje za otvorenom i direktnom komunikacijom. I zbog same otvorenosti u komunikaciji može se dešavati da lakše privuku pažnju svojih neistomišljenika. Ponekad se dešava da komunikacija bude toliko direktna i otvorena da, uz istovremeno naglašenije isticanje tj ispoljavanje samouverenosti, može izgledati i kao da postoji nekakva želja za preteranim nametanjem svog mišljenja i ostvarenjem veće dominacije u društvenim odnosima. Takođe, u lošim aspektima postoji i izraženija opasnost od javljanja brojnih problema u komunikaciji, izraženija opasnost od lakšeg javljanja raznih nesporazuma i ulaska u razne problematične situacije na poslovnom planu, porodičnom planu, ljubavnom planu, itd tako da može lako doći do nesporazuma i neshvaćenosti od strane okoline i do javljanja suvišnih problema u međuljudskim odnosima.

Podznak u Ovnu dodatno ukazuje i na moguću znatno izraženiju energičnost osobe pa i na izraženu nestrpljivost povodom ostvarenja nekih svojih očekivanja i brzine realizacije nekih svojih želja i ostvarenja svojih planova kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Uz harmonične relevantne aspekte pozitivne karakteristike podznaka Ovna mogu u velikoj meri nadvladati one njegove nepovoljnije strane.
Podznak Ovan

Osobe sa podznakom u Ovnu često kod drugih znatno više cene dela od reči, više vole realne rezultate nego priče, tako da uglavnom ne cene ona obećanja koja nisu dovoljno realna, često umeju više da cene one osobe koje su dovoljno nezavisne i koje su svojim radom, bez preterane pomoći drugih, uspele da postignu vredne rezultate ili se izborile za dobru društvenu ili poslovnu poziciju. Takođe, ove osobe uglavnom često i same više vole da rade nego da pričaju.

Planeta Mars može imati veoma značajan uticaj na život osoba kojima je podznak u Ovnu.

U zavisnosti od drugih relevantnih aspekata osoba može ostvariti i snažniju harizmu, naročito na ljubavnom polju. Podznak Ovan dodatno nagoveštava snažna osećanja i izraženu strastvenost u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE