Venera - planeta ljubavi

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

VENERA U OVNU

Kada se Venera nadje u Ovnu, ona ukazuje na ogromnu količinu strasti i otvorenost prilikom iskazivanja osećanja u ljubavi. Takodje, Venera u Ovnu ukazuje na vrlo hrabre osobe koje se u ljubavi neće ustezati da svojoj voljenoj osobi uvek napomenu šta im smeta a šta godi i koje će se uvek truditi da poboljšaju kvalitet svoje veze. Ako je dobro aspektovana ove osobe teže vrlo zdravoj vezi punoj topline i medjusobnog uvažavanja. U svoj odnos unose veliku dozu seksualnosti, ali, ukoliko je u lošim aspektima, ove osobe su često sklone svadjama i raspravama i njihov odnos postaje veoma zategnut.

Pročitaj još: Venera u Ovnu - ogledalce, ogledalce, ko je najlepši na svetu

VENERA U BIKU

U ovakvom položaju, Venera u ljubavnom odnosu često uzrokuje težnje ovih osoba za stavljanje većeg akcenta na materijalne vrednosti, pa tako ponekad može izgledati da ove osobe izgradjuju odnos na osnovama nekog interesa i da su emocije tek u drugom planu. Ove osobe su veoma organizovane pa ponekad čak i proračunate i u ljubavi se neretko vode isključivo razumom. Vole udobnost, u svojim vezama uživaju čulno i snažno, a kada se zaljube, ove osobe mogu biti veoma posesivne i ljubomorne.

Pročitaj još: Venera u Biku - ljubav slatka kao karamela i mirisna poput šumskih jagoda

Planeta Venera

VENERA U BLIZANCIMA

Za osobe sa Venerom u Blizancima se često smatra da se u ljubavi teže vezuju za partnera i da su u nezanemarljivom broju slučajeva okrenute slobodnijem shvatanju ljubavnih veza, da su pre sklone avanturama i provodu i da ne vole kada im neko previše oduzima slobodu, a takođe u vezi sa tim često se smatra i da ove osobe imaju sklonost ka češćem menjanju partnera, eksperimentisanju u ljubavi i novim uzbuđenjima. Dublje razumevanje značenja Venere u Blizancima se, međutim, razlikuje od takvog generalizovanog tumačenja.

Pročitaj još: Venera u Blizancima - ljubav je traganje

VENERA U RAKU

Ovde je izražena ogromna količina emocija i ove osobe su izuzetno osetljive u ljubavi što može izazvati pojavu razočarenja pošto teže harmoniji u ljubavnom odnosu, tako da se može lako dogoditi da i najmanja sitnica i nesporazum negativno utiče na njih i budu obeshrabrene i utučene. Ove osobe su izuzetno ranjive, tako da, ukoliko su prisutni loši aspekti oni uzrokuju nestabilnost u njihovoj vezi i česte prepirke i svadje. Ukoliko su aspekti dobri, ljubav koju ove osobe osećaju prema svojim partnerima je postojana i može voditi ka sigurnom i uspešnom braku. Za ove osobe, takodje, često važi i to da su u ljubavi nenametljive, stidljive i nesigurne.

Pročitaj još: Venera u Raku - reka ljubavnih osećanja

VENERA U LAVU

Osobama kod kojih je Venera u Lavu ova planeta donosi gordost, strast, vernost, želju za dominacijom u vezi, kao i moguću pojačanu želju za uživanjem u čulnim zadovoljstvima u ljubavi tj u seksu. Ove osobe su vrlo uporne kako bi u ljubavi postigle ono što su naumile. A krajnji cilj im je svakako da zgrabe svoj "plen", stalno mu kupujući poklone, obasipajući ga ogromnom količinom paznje i ljubavi, uživajući u intimnim druženjima i čuvajući ga ljubomorno od drugih. Za ove osobe se generalno može reći da su uvek gladne ljubavi.

Pročitaj još: Venera u Lavu - zaljubljeni u ljubav

VENERA U DEVICI

Kada se Venera nadje u ovakvom položaju to često rezultira pojavom usamljenosti. Ovakvim osobama je teško da nadju sebi adekvatnog partnera, jer se u ljubavi pokazuju veoma probirljivim, tako da u suštini neretko vode usamljenički život i dosta pate. Ove osobe su sklone tome da u ljubavnom odnosu sve stvari detaljno analiziraju, drže stvari pod svojom kontrolom a Venera takav pristup Device ne dozvoljava, jer je ona otvorena za ljubav, strast, slobodu, mir i skladnost. U kombinaciji sa dobrim aspektima dosta toga se može popraviti, ali ukoliko su aspekti loši, ove osobe se često povlače u svoj svet.

Pročitaj još: Venera u Devici - san o savršenstvu

VENERA U VAGI

Kod osoba kojima je Venera u Vagi ova planeta ukazuje na izraženu iskrenost i poverenje u ljubavnom odnosu. Kada je partnerski ljubavni horoskop u pitanju ovakav položaj Venere kada je dobro aspektovana u horoskopu ljubavnih partnera ukazuje na lakše postizanje zdravog ljubavnog odnosa punog uzbudjenja, čistote i medjusobne naklonosti. Kod ovih osoba vrlo često je karakterističan prijatan fizički izgled ili harizmatična dopadljivost (naročito kod žena) a osim toga, ćesto je razvijen i intelekt što ove osobe čini posebno privlačnim i stavlja ih u prednost nad drugima.

Pročitaj još: Venera u Vagi - put do najlepše ljubavne harmonije

VENERA U ŠKORPIJI

U zavisnosti od toga da li su ostali aspekti dobri ili loši, Venera u Škorpiji donosi ili čistu ljubav ili ljubav "uprljanu" preteranom posesivnošću ili bezrazložnom ljubomorom. Ovde je karakteristična ogromna količina seksualne energije i snažna emocionalnost što ove osobe čini fatalno privlačnim za suprotan pol. Ukoliko su i drugi aspekti dobri, Venera u ovom slučaju ukazuje na skladan i kvalitetan ljubavni odnos a ove osobe su veoma verne i predane svojoj voljenoj osobi. Ukoliko su drugi aspekti loši, ova kombinacija čini da su ove osobe i nesvesno sklone manipulisanju u vezi.

Pročitaj još: Venera u Škorpiji - pogled ispod obrva

VENERA U STRELCU

Venera u ovom položaju neretko ukazuje na vrlo otvorene i iskrene osobe u ljubavi koje su pune samopouzdanja, često su galantne i bez predrasuda. Ovakvim osobama nije teško da se u ljubavi prilagode partneru jer su najčešće spremne za kompromisna rešenja i dogovore. U svoj ljubavni odnos vole da unose novine tako da njihovim partnerima kraj njih nikada nije dosadno.

Pročitaj još: Venera u Strelcu - uzvišena, božanska ljubav

VENERA U JARCU

Za osobe kojima se Venera nalazi u Jarcu važi to da su u ljubavnim odnosima često hladne i ohole, cene nadmoćnost i za partnera sebi češće biraju imućnije osobe koje su na dobrim društvenim položajima, uzbudjuje ih moć partnera jer Venera u Jarcu donosi sklonost ka ovakvim podsvesnim materijalizovanim shvatanjem ljubavi. Ukoliko su drugi aspekti dobri, oni mogu popraviti stvari, i u tom slučaju ove osobe su veoma privržene partneru i porodici.

Pročitaj još: Venera u Jarcu - snežna kraljica na vrhu planine

VENERA U VODOLIJI

Ovakav položaj Venere u vizionarskoj Vodoliji ukazuje na to da ove osobe mogu snažno težiti punoj ravnopravnosti i dogovoru prilikom donošenja bilo kakvih odluka u ljubavnoj vezi, a takodje, prisutna je i velika sloboda koju svojim partnerima umeju da daju. Privlače ih neobične i interesantne osobe od kojih takodje očekuju da ih nikada ne lišavaju slobode. U ljubavnom odnosu su retko ljubomorne a takodje ih neretko krasi razumevanje prema drugima, tako da ih ove pozitivne osobine u ljubavi čine i izuzetnim prijateljima svojim voljenim osobama koje će biti spremne da saslušaju i budu im oslonac u životu.

Pročitaj još: Venera u Vodoliji - superluminozni dijamant u ljubavi

VENERA U RIBAMA

Ovakav položaj Venere pokazatelj je iskrene i čiste ljubavi koju osobe sa takvim položajem mogu ponuditi onome ko ih u dovoljnoj meri zainteresuje. U ljubavni odnos se upuštaju često zbog same ljubavi tj nemotivisano nekim materijalnim interesom ili nekom lošom namerom, jer Venera u Ribama samo dodatno razbuktava senzitivnost i njihovu potrebu za pravom i iskrenom ljubavlju. Ovim osobama se u velikom broju slučajeva jednostavno veruje jer su retko spremne na nešto loše i podmuklo u svojoj vezi, osim u nekim slučajevima i to neretko kada se sa Venerom grade pojedini loši aspekti jer su tada ove osobe ponekad sklonije glumi u ljubavi kao i izigravanju žrtve u ljubavi.

Pročitaj još: Venera u Ribama - metafantastična ljubav u snu i na javi

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE