Saturn u Blizancima

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Saturn u Blizancima najčešće ukazuje na vrlo otvoren i radoznao um, na spremnost osobe na usavršavanje svojih vrlina i sposobnosti kako bi efikasnije i lakše došla do ostvarenja zacrtanih ciljeva. Saturn u Blizancima ukazuje i na to da je ovo osoba sa širim spektrom interesovanja i sa puno novih ideja međutim, može se često dešavati da se brojne ideje ove osobe ne ostvare praktično usled nedovoljne istrajnosti kao i usled mogućeg neodgovornijeg i nedovoljno ozbiljnog pristupa stvarima. Generalno, Saturn u Blizancima ukazuje na veoma dobro razvijenu komunikativnost kod osobe međutim, osoba ponekad može čaki previše trošiti svoju energiju na priču a manje energije upotrebljavati za praktično delanje koje je usmereno ka nekim realno ostvarivim ciljevima.

Ukoliko su u natalnoj karti aspekti Saturna u Blizancima harmonično pozicionirani to neretko ukazuje na snažno razvijenu inteligenciju i na viši um što osobi osigurava da s lakoćom izađe na kraj s mnogim životnim problemima i da lakše sebi obezbedi dobru poziciju u životu.

Međutim, kod prisustva disharmoničnih aspekata Saturna u Blizancima u osobi se često javlja izražen osećaj nesigurnosti, nedovoljna usredsređenost prilikom ispunjavanja važnih obaveza kao i nedovoljno racionalan pogled na stvari što može osobu dovesti do velikog samoobmanjivanja jer osoba može sebe ubediti i u neke nedovoljno realne stvari.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Saturn Izvor slike: Spacetelescope.org - © ESA/Hubble
This is a Hubble Space Telescope (HST) image of Saturn. Credit: N/A