Saturn u Strelcu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Saturn u Strelcu često vrlo jasno ukazuje na dinamičan, radoznao i uzvišen um. Ovaj položaj je neretko pokazatelj snažno razvijene inteligencije koju osoba može i praktično iskoristiti za ostvarenje realne praktične koristi u životu naročito ako je u ovom položaju Saturn i dobro aspektovan. Saturn u Strelcu pokazatelj je naglašene potrebe za dubljom i temeljnijom spoznajom sveta i samog pitanja o smislu čovekovog postojanja kao i o dubljem tumačenju nastanka i smisla samog univerzuma. Saturn u Strelcu, dakle, ukazuje na moguće postojanje zaista velike ljubavi prema filozofiji ali i prema duhovnosti uopšte tako da osoba može imati puno uspeha u bavljenju ovim oblastima.

Kada je Saturn u Strelcu dobro aspektovan to neretko ukazuje na sposobnost da osoba veoma dobro praktično upotrebi svoje znanje za realizaciju svojih ciljeva tako da povoljni aspekti Saturna u ovom položaju osobi uglavnom nagoveštavaju mogućnosti za posao na zavidnom nivou i ostvarenje veće lične satisfakcije postignutim rezultatima i uspesima tokom života.

Na polju emocija i ljubavi harmonični aspekti Saturna u Strelcu često omogućavaju pronalazak adekvatne osobe sa kojom će biti na istoj talasnoj dužini. Kada su, međutim, aspekti Saturna u Strelcu disharmonični to može biti pokazatelj nedovoljno realne i nedovoljno logične percepcije stvarnosti što može u velikoj meri doprineti znatno težem ostvarenju ciljeva kao i težem prilagođavanju. Nepovoljni aspekti Saturna u ovom položaju mogu često ukazivati i na brojne otežavajuće i sputavajuće okolnosti, naročito na polju posla i karijere kada osoba može konstantno imati utisak da joj ništa ne ide od ruke.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Saturn Izvor slike: Spacetelescope.org - © ESA/Hubble
This is a Hubble Space Telescope (HST) image of Saturn. Credit: N/A