Tranziti Saturna (1. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

SATURN I NATALNO SUNCE

SATURN KONJUNKCIJA SUNCE - ovaj tranzit Saturna je vrlo važan i ukazuje kako na moguće prvobitno osećanje nemogućnosti ispoljavanja mnogih kvaliteta tako i na naglašene mogućnosti za prevazilaženje takvih ograničenja uz nove mogućnosti za promenu takve percepcije situacije i za javljanjem snažnije težnje za značajnije unapređenje situacije na poslovno-finansijskom planu jer kod osobe može podsticati jačanje ambicioznosti i bolju samodisciplinu tako da u zavisnosti od prethodnih zalaganja donosi i ispunjenje i veću sigurnost ili neki vid priznanja tj nagrade za uloženi trud, efikasnost i zalaganja.

SATURN SEKSTIL SUNCE - ovaj aspekt ukazuje na važnost usmeravanja veće pažnje na jasno definisanje životnih ciljeva jer u tom slučaju potpomaže efikasnije iskorišćenje životnih šansi.

SATURN KVADRAT SUNCE - ovaj tranzit Saturna može doneti jači osećaj sputanosti kao i manjak potrebnog samopouzdanja tako da je usled takve nesigurnosti izvesnije i teže realizovanje planova. Pod uticajem ovog tranzita osoba se može naći u takvim situacijama u kojima može imati osećaj kao da je na nekakvom ispitu.

SATURN TRIGON SUNCE - kada se radi o ovom tranzitu on može biti od posebnog značaja za osobu jer podstiče lakše ispoljavanje tj predstavljanje pozitivnih osobina što dovodi do mogućnosti ostavljanja boljeg utiska na druge ljude. Takođe, pod uticajem ovog tranzita Saturna osoba može jasnije i adekvatnije izražavati svoje stavove, misli i osećanja.

SATURN OPOZICIJA SUNCE - pod uticajem ovog tranzita Saturna osoba se može osećati obeshrabreno i nemotivisano kada je u pitanju ispunjavanje nekih važnih obaveza na poslovnom planu ili kada se radi o nastojanjima za poboljšanje odnosa sa osobama iz bližeg okruženja ili u ljubavi sa voljenom osobom.

Saturn
Izvor slike: Spacetelescope.org - © ESA/Hubble
This is a Hubble Space Telescope (HST) image of Saturn. Credit: N/A

SATURN I NATALNI MESEC

SATURN KONJUNKCIJA MESEC - ovaj tranzit može doneti češća preispitivanja i "vraćanje osobe u prošlost" u cilju pronalaženja odgovora na neke nedorečene i nedovoljno razjašnjene stvari.

SATURN SEKSTIL MESEC - pod uticajem ovog tranzita osoba može biti disciplinovanija, osećajnija i može biti sposobnija da kontroliše svoje emocije.

SATURN KVADRAT MESEC - ovaj tranzit nagoveštava izraženiju opasnost od javljanja određenih teškoća u ljubavnoj vezi zbog mogućeg javljanja učestalijih svađa i neslaganja usled loše međusobne komunikacije i nedovoljnog razumevanja.

SATURN TRIGON MESEC - ovaj tranzit ukazuje na mogućnost ostvarenja većeg zadovoljstva u ljubavi ukoliko osoba nastoji da na adekvatan način dovoljno uskladi svoje emotivne želje i potrebe sa emotivnim željama i potrebama svoje voljene osobe.

SATURN OPOZICIJA MESEC - tokom trajanja ovog tranzita može biti naglašenija snažnija nesigurnost i napetost pa je usled toga moguća i smanjena usredsređenost ili smanjena zainteresovanost prilikom obavljanja važnih obaveza. Takođe, u ovom periodu osoba može osetiti i češći nedostatak podrške od strane drugih osoba.

SATURN I NATALNI MERKUR

SATURN KONJUNKCIJA MERKUR - tokom trajanja ovog tranzita osoba može ozbiljnije shvatati i pristupati rešavanju nekih problema jer ovaj tranzit Saturna može podstaći veću odlučnost, težnju za zrelijim razmišljanjem ali za ostvarenje željenih rezultata zahteva i veću spremnost na angažovanje i rad.

SATURN SEKSTIL MERKUR - ovaj aspekt ukazuje na naglašene mogućnosti da se do željenih rezultata dođe na brži ili na lakši način jer ovaj tranzit kod osobe može podsticati bolju organizovanost, usredsređenost kao i bolju spsobnost fokusiranja misli i pažnje na bitne stvari.

SATURN KVADRAT MERKUR - ovaj tranzit nagoveštava izraženiju opasnost od javljanja osećaja uljuljkanosti u lažnu sigurnost iz razloga što se neke stvari mogu shvatati prilično olako tako da to može dovesti do velikog razočarenja prilikom suočavanja sa realnim problemima u stvarnosti.

SATURN TRIGON MERKUR - ovaj tranzit potpomaže brzo razmišljanje, pragmatično delanje i bolju usredsređenost što dovodi do lakšeg ostvarenja pozitivnih rezultata na svim životnim poljima.

SATURN OPOZICIJA MERKUR - ovaj aspekt ukazuje na izraženiju opasnost od narušavanja kvaliteta komunikacije u međuljudskim odnosima a naročito sa nekim osobama iz poslovnog okruženja gde je moguć i češći ulazak u bespotrebne verbalne sukobe.

SATURN I NATALNA VENERA

SATURN KONJUNKCIJA VENERA - pod uticajem ovog tranzita osoba može suzbijati svoja osećanja i ne ispoljavati ih svojoj voljenoj osobi na adekvatan način zbog izraženijeg osećaja da neće biti shvaćena na pravi način. Usamljene osobe mogu tokom ovog perioda imati pojačanu želju za ljubavlju i biti u većoj potrazi za pronalaženjem svoje srodne duše. Ovaj tranzit takođe podstiče ispoljavanje kreativnosti ili nekih umetničkih sposobnosti.

SATURN SEKSTIL VENERA - ovaj tranzit uz veću spremnost na prihvatanje odgovornosti potpomaže lakše ostvarenje većeg zadovoljstva na ljubavnom i poslovnom planu.

SATURN KVADRAT VENERA - tokom trajanja ovog tranzita osoba može biti nedovoljno komunikativna pa čak i previše zatvorena i povučena u sebe što se može naročito negativno odraziti na ljubav gde može ostaviti utisak postojanja želje za većim distanciranjem.

SATURN TRIGON VENERA - ovaj tranzit daje snažne indicije za ostvarenje dobrog slaganja u ljubavi jer tokom trajanja ovog tranzita osoba može biti neretko sposobnija da bolje usaglasi svoje želje sa realnošću kao i da bude spremnija na prilagođavanje i na zajedničke kompromise u ljubavi.

SATURN OPOZICIJA VENERA - tokom trajanja ovog tranzita ovo može biti period nesigurnosti i napetosti u smislu mogućeg češćeg preispitivanja svojih želja i očekivanja na polju ljubavi. Izraženija je opasnost i od većih nesporazuma usled mogućih češćih krupnijih međusobnih neslaganja po pitanju važnih stavova o poimanju ljubavi ili o prioritetima u ljubavnoj vezi.

SATURN I NATALNI MARS

SATURN KONJUNKCIJA MARS - pod uticajem ovog tranzita može biti naglašenija napetost u ponašanju a takođe osoba može osećati i razna ograničenja.

SATURN SEKSTIL MARS - ovaj tranzit donosi preduzetnost, pojačanu energičnost i ambicioznost tako da može potpomoći da se osoba aktivira na pravi način.

SATURN KVADRAT MARS - ovaj tranzit može ispoljiti svoje negativne strane i bitno otežati ostvarenje ciljeva ukoliko je osoba previše nestrpljiva i ukoliko teže kontroliše svoje ponašanje.

SATURN TRIGON MARS - ovaj tranzit Saturna nudi niz povoljnosti i ukazivanje novih šansi ukoliko se osoba nalazi "na pravom mestu i u pravo vreme".

SATURN OPOZICIJA MARS - ovaj tranzit nagoveštava izraženiju opasnost od iznenadnog javljanja prepreka, loše komunikacije i pogoršanja međuljudskih odnosa. Na poslovnom planu naročito može ispoljiti svoje nepovoljnosti ukoliko osoba čeka da se neke neispunjene obaveze previše nagomilaju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE