Saturn u Jarcu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Saturn u Jarcu najčešće ukazuje na upornu, pragmatičnu i na osobu od autoriteta koja ima vrlo jasnu percepciju života i svog bitisanja. Može biti veoma naglašena i izuzetna sposobnost i istrajnost koje osobi omogućavaju da bude efikasnija u organizovanju životnih aktivnosti i u realizaciji zacrtanih životnih ciljeva. Pošto je Saturn vladalac Jarca ovaj položaj je generalno povoljan sam po sebi dok, ukoliko su u ovom položaju i ostali relevantni aspekti povoljni, onda Saturn podstiče ostvarenje punog potencijala osobe na pravi način tako da može biti naglašena disciplinovanost i dobra organizacija usled čega osoba može ostvariti veći poslovno-finansijski uspeh, naročito u bavljenju privatnim biznisom.

Na emotivnom planu povoljnost aspekata Saturna u ovom položaju se ogleda u naglašenim mogućnostima za ostvarenje vrlo jasno definisanog i stabilnog ljubavnog odnosa s naglaskom na mogućnost ostvarenja snažnijeg međusobnog poverenja i vernosti.

Ukoliko su, međutim, prisutni nepovoljni aspekti Saturna u Jarcu u tom slučaju može postojati izraženija opasnost od učestalijeg narušavanja stabilnosti u ljubavi usled javljanja raznih nesporazuma i problema u komunikaciji. Takođe, u tom slučaju može biti otežano ispoljavanje nežnosti u ljubavi usled čega osoba često može odavati utisak nezainteresovanosti i zatvorenosti kada je u pitanju razmena nežnih i strastvenih pozitivnih osećanja u ljubavi.

Na poslovno-finansijskom planu loši aspekti Saturna u Jarcu neretko ukazuju na nedovoljnu disciplinovanost, na lošiju organizaciju kao i na pojavu snažnijeg nezadovoljstva svojim poslovnim angažovanjem.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Saturn Izvor slike: Spacetelescope.org - © ESA/Hubble
This is a Hubble Space Telescope (HST) image of Saturn. Credit: N/A