Saturn u drugoj kući - pragmatičnim angažovanjem do impozantnog bogatstva

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Saturn u drugoj kući prevashodno ukazuje na intendiranost ka praktičnom i realističnom pogledu na stvarnost, i na prisutan naglašeni potencijal da ličnost (pogotovo nakon ulaska u zrelije životno doba), svojim pragmatičnim angažovanjem lako može uspeti da dođe čak i do ostvarenja impozantnog bogatstva.

Fokus interesovanja se, dakle, neretko usmerava ka sticanju materijalnih dobara i ka uvećanju bogatstva u cilju ostvarenja što bolje finansijsko-imovinske sigurnosti. Iz tog razloga se mogu uočiti i ozbiljnija stremljenja ka pronalaženju dovoljno stabilnog zaposlenja koje, uz natprosečnu zaradu/platu, može pružiti i prilike za značajnije napredovanje na poslovno-društvenoj lestvici kako bi se životni standard individue uzdigao na još viši nivo, omogućavajući joj vođenje komfornijeg i lagodnijeg života.

Blago/Treasure
Image by openclipart.org

Saturn u drugoj kući neretko ukazuje na to da ličnost na poslovnom planu može svojim pragmatičnim angažovanjem do impozantnog bogatstva doći prevashodno donošenjem dobro promišljenih i mudrih poslovnih odluka i poteza kao i uz adekvatan, realističan i efektan pristup prilikom raspolaganja novcem i u smislu mudrog pristupa po pitanju uštede novca.

Praktična crta u karakteru ove ličnosti uz metodičnost i uz često prisutan realističan pogled na stvarnost predstavljaju putokaze koji je navode na ozbiljna razmatranja, planiranja, organizovanja i realizovanja brojnih poslovnih ideja i poslovno-finansijskih poduhvata i projekata.

Bez obzira na to da li radi u privatnom sektoru ili u nekoj državnoj instituciji, nastojaće da odgovorno, ozbiljno i disciplinovano pristupa ispunjavanju poslovnih dužnosti. Ukoliko, na primer, individua ima državni posao, poseduje naglašen potencijal da prvenstveno marljivim radom (ali, takođe, i pravim poznanstvima sa nekim starijm osobama od većeg autoriteta koja pružaju mogućnosti da se o znanjima i o rezultatima više govori) postepeno dođe do značajnijeg unapređenja poslovne pozicije i bude jako ostvarena na polju poslovne karijere.

Saturn u 2. kući natalne karte neretko ukazuje na to da će se kod individue pogotovo u njenom zrelijem životnom dobu ispoljiti veće interesovanje i želja za bavljenjem privatnim poslom, preduzetništvom u čemu može ostvariti i zavidne uspehe naročito ukoliko je Saturn u njenom natalnom horoskopu harmonično aspektovan.

Uz nastojanja na realističnom pogledu, za ovu ličnost u brojnim situacijama može biti karakterističan i retrospektivan pogled na stvari u životu a do posmatranja stvari iz retrospektive, iz retrospektivnog ugla dolaziće i iz tog razloga kako bi se u sadašnjem trenutku a i u budućnosti uspešnije izbegavale neke greške iz prošlosti, dakle, eventualne greške koje su počinjene u prošlosti.

Na ljubavnom planu je često uočljiva težnja ka postizanju snažnije emotivne sigurnosti kroz stabilnu i dugotrajniju ljubavnu povezanost pa se u tom smislu može reći da individua u većoj meri preferira duže i ozbiljnije ljubavne veze koje imaju veće izglede za brak, dok je u manjoj meri zainteresovana za kratkotrajne, prolazne ljubavne veze koje se mogu okarakterisati kao avanture.

Kada se radi o polju ljubavi, u mnogim situacijama se dešava i da ostavlja pogrešan utisak usled moguće veće zatvorenosti kada je u pitanju izražavanje ljubavnih emocija i ispoljavanje nežnosti, strastvenosti i privrženosti u ljubavnom odnosu, kao i usled mogućeg manje romantičnog nastupa na ljubavnom planu u korist racionalnog, što lako može dovoditi i do ostavljanja utiska hladnije, indiferentnije i proračunate osobe u ljubavi koja u brak ulazi iz nekog interesa.

Dakle, kada su u pitanju dešavanja na polju ljubavi, ličnost će u brojnim situacijama imati snažniji utisak da joj sreća nije naklonjena u pogledu ljubavi i u svojoj potrazi za ostvarenjem trajnije sreće u ljubavi ispoljavaće povremeno i sklonost ka ređim trenucima optimističkog raspoloženja a češćim razočarenjima. Bitno je spomenuti i da je prevazilaženje većih problema na ljubavnom planu i te kako moguće uz adekvatne astrološke savete.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE