Neptun u znacima - da li bežite od realnosti?

Neptun Neptun u astrologiji označava planetu psihičkih i umetničkih sposobnosti, planetu iluzije, intuicije, mašte i konfuzije kao i sklonost ka duhovnosti. U zavisnosti od toga u kom zodijačkom znaku i u kojoj astrološkoj kući se nalazi tumači se na koji način ispoljava svoje dejstvo u natalnoj karti pojedinca. Kada je u natalnoj karti aspektovan dobro, Neptun donosi snažne mentalne i psihičke sposobnosti, umetnički talenat, dobro razvijenu intuiciju i duhovne sklonosti. Međutim, kada je u natalnoj karti aspektovan loše, kod osobe podstiče neodlučnost i neodređenost, utiče na volju, može da razvije poroke i pojača sklonost ka bežanju od realnosti. Položaj Neptuna u znacima opisuje kakav odnos prema okolini i životu osoba razvija, da li je realistična ili naprotiv, stvari u životu doživljava na potpuno iracionalan način i ima pogrešnu percepciju stvarnosti u kojoj egzistira.

NEPTUN U OVNU

Neptun u Ovnu u natalnoj karti najčešće ukazuje na naglašenu intuiciju i na veću zainteresovanost za duhovnost. Osoba može biti veoma okrenuta duhovnoj strani života i svoju pažnju fokusirati ka ostvarenju trajnijih duhovnih vrednosti dok joj materijalna strana života može u većoj meri predstavljati nešto što je sekundarno usled čega osoba može na druge ostavljati utisak nedovoljno ambiciozne osobe u pogledu poboljšanja kvaliteta finansijske strane života. Kada je Neptun u Ovnu loše aspektovan to je često pokazatelj agresivnijeg tipa ličnosti, nepoštovanja različitosti mišljenja i netolerantan pristup kada je u pitanju odnošenje prema osobama čiji se stavovi i mišljenja razlikuju. Loši aspekti Neptuna u Ovnu ukazuju i na nemogućnost održavanja uravnoteženosti u ponašanju tako da osoba u jednoj situaciji može delovati slabo dok u drugoj i previše agresivno i buntovno. Kada je Neptun u Ovnu dobro aspektovan to ukazuje na snažno razvijene duhovne dispozicije i intuitivno doživljavanje stvari što doprinosi da osoba bolje prodire u samu srž problematičnih situacija i uz pomoć svog unutrašnjeg osećaja dobija smernice kako bi uspešnije rešavala probleme u životu.

NEPTUN U BIKU

Neptun u Biku u natalnoj karti neretko ukazuje na veliku ljubav prema prirodi, umetnosti kao i prema lepoti u svakodnevnom životu. Ova osoba ima dobar osećaj za detalje i dobru moć opažanja što može jako dobro iskoristiti baveći se kreativnim aktivnostima. Dobro aspektovan Neptun u Biku ukazuje na naglašenu potrebu za spajanjem lepog i korisnog u jednom što osoba najčešće uspeva da ostvari s lakoćom. Harmonični aspekti Neptuna u Biku ukazuju i na dobre psihičke sposobnosti i na izraženu moć vršenja pozitivnog uticaja na druge što osobi omogućava ostvarenje vrlo uspešnog odnosa sa decom i mlađim ljudima u cilju edukacije. Takođe, dobro aspektovan Neptun u ovom položaju ukazuje i na izražene predispozicije za ostvarenje zavidnih rezultata u poslovnoj karijeri i na ostvarenje jako dobre materijalne stabilnosti. Kada je Neptun u Biku loše aspektovan to ukazuje na veće finansijske probleme i na teže ostvarenje zadovoljavajuće finansijske stabilnosti. Otežano je ispoljavanje potencijala i mogući su problemi sa praktičnim stvarima što znači da osoba može imati ideju da unapredi svoje finansije ali, nastaju određeni problemi kod realizovanja tj sprovođenja ideja u delo. Osim toga, loše aspektovan Neptun u Biku ukazuje i na sklonost ka neracionalnom raspolaganju novcem i prekomernom trošenju.

NEPTUN U BLIZANCIMA

Neptun u Blizancima u natalnoj karti prevashodno ukazuje na razvijenu maštovitost ove osobe. Takođe, naglašeno je i nerealistično sagledavanje problema što može rezultirati pogrešnom percepcijom problematičnih situacija tako da osoba ima pogrešnu sliku stvarnosti. Kada je Neptun u ovom položaju dobro aspektovan to najčešće ukazuje na veoma mudar i inteligentan način pristupanja rešavanju problema a takođe, dobro aspektovan Neptun u ovom položaju ukazuje i na naglašenu tendenciju za kreativnijim pristupom u obavljanju poslovnih obaveza tako da osoba može najviše uživati u svom poslu samo ukoliko nije grubo opterećena nekim nametnutim klišeima već ima dovoljno slobode da sama konstruiše sopstvene metode rada na svoj autentičan i kreativan način. Dobro aspektovan Neptun u Blizancima ukazuje na to da osoba ima vrlo suptilan pristup stvarima i da je vrlo šarmantna i harizmatična što utiče veoma pozitivno na održavanje dobrih međuljudskih odnosa. Kada je Neptun u Blizancima loše aspektovan to najčešće ukazuje na skrivene i dvosmislene namere osobe kada su u pitanju međuljudski odnosi.

NEPTUN U RAKU

Neptun u Raku u natalnoj karti neretko ukazuje na romantičnu i sanjalačku prirodu ličnosti. Osoba je takođe, i vrlo sentimentalna i sklona brzom menjanju raspoloženja. Kada je Neptun u Raku dobro aspektovan to daje indicije za vrlo dobru sposobnost opažanja i adaptiranja u raznim životnim situacijama tako da osoba brzo i lako pronalazi efikasna rešenja u problematičnim situacijama. Kada je Neptun u Raku loše aspektovan to je najčešće pokazatelj izraženog iracionalnog pogleda na stvari što u određenim životnim situacijama može predstavljati vrlo otežavajuću okolnost i faktor ograničenja kada treba delovati razborito i biti svestan opasnosti u postupcima naročito prilikom donošenja brzih odluka. Loše aspektovan Neptun u Raku takođe, ukazuje i na to da osoba može imati sklonost ka idealizovanju drugih ljudi i raznih situacija usled čega joj skrivene opasnosti mogu veoma lako proći neopaženo. Osim toga, kada je Neptun u ovom položaju loše aspektovan osoba može imati sklonost ka idealizovanju mnogih stvari iz svoje prošlosti a takođe, prisustvo loših aspekata Neptuna u Raku ukazuje i na teže suočavanje sa problemima u sadašnjosti.

NEPTUN U LAVU

Neptun u Lavu u natalnoj karti najčešće ukazuje na ljubav prema umetnosti, na intuitivno doživljavanje stvari i na dobro razvijeno estetsko čulo što ovoj osobi omogućava da lakše prepozna pravi smisao lepote kako u umetnosti tako i u stvarima iz svakodnevnog života. Osim toga, Neptun u Lavu ukazuje i na romantičnu i ekstravagantnu prirodu ličnosti ove osobe. Kada je Neptun u Lavu dobro aspektovan to daje indicije da se radi o osobi koju jako često prate srećne okolnosti u većini stvari u životu, pa se neretko dešava da osoba kojoj je Neptun u Lavu dobro aspektovan ima više sreće i u nagradnim igrama tj igrama na sreću. Specifično je da osoba sa dobro aspektovanim Neptunom u Lavu voli češće da svesno rizikuje dok joj dobra naklonjenost zvezda omogućava da lakše ostvari svoje potencijale. Kada je Neptun u Lavu loše aspektovan to je najčešće pokazatelj nedovoljnog racionalnog i logičnog promišljanja i neopreznosti u različitim životnim situacijama kao i u međuljudskim odnosima tako da ova osoba može naročito na polju ljubavi biti do te mere opčinjena ljubavnim partnerom da ni ne primeti javljanje promena u osećanjima i neke negativne signale u ljubavnom odnosu.

NEPTUN U DEVICI

Neptun u Devici u natalnoj karti neretko ukazuje na nedovoljno jasnu percepciju stvarnosti i na maglovit pristup prilikom rešavanja životnih problema. Osobi je najčešće teško da odredi prioritete u životu tako da u ne malom broju slučajeva može propustiti značajne životne šanse. Takođe, Neptun u Devici često ukazuje i na jako nervoznu prirodu ličnosti dok je u slučaju loše aspektovanog Neptuna u Devici izražena i sklonost ka preuveličavanju problema pa je moguća i sklonost ka hipohondriji. Kada je Neptun u Devici loše aspektovan to može ukazivati i na izražen osećaj da je osoba stalno sputana nekim otežavajućim faktorima te da nikako ne može iskoristiti i prepoznati svoje potencijale i na pravi način izraziti sebe i svoju suštinu. Kada je Neptun u Devici dobro aspektovan to daje indicije za ostvarenje većeg profesionalnog uspeha i postizanja dobre satisfakcije u poslu u kome treba ispoljiti kreativni potencijal i razvijenu maštovitost.

NEPTUN U VAGI

Neptun u Vagi u natalnoj karti nejčešće ukazuje na razvijenu empatiju i na snažno reagovanje na muziku , slikarstvo i na umetnost uopšte. Takođe, Neptun u Vagi ukazuje na to da je osoba veliki idealista sa snažnim uverenjima i čvstih stavova. Kada je Neptun u Vagi loše aspektovan, izražena je opasnost od javljanja velikih turbulencija u međuljudskim odnosima gde osoba može očekivati niz uspona i padova tokom svog života. Dobro aspektovan Neptun u ovom položaju ukazuje na to da postoje jake indicije da će osoba u nekom trenutku svog života kada se sve kockice slože doživeti neki vid slave. Osim toga, dobro pozicioniran Neptun u Vagi osobi osigurava vrlo ugledan i visok položaj u društvu.

NEPTUN U ŠKORPIJI

Neptun u Škorpiji u natalnoj karti najčešće ukazuje na sklonost ka ispitivanju dubljeg smisla stvarnosti i čovekovog bivstvovanja u njoj, kao i na sklonost ka proučavanju metafizičkog temelja stvarnosti. Prisutno je interesovanje za mistično i za sve što je nepoznato i nedovoljno razjašnjeno metodama nauke. Kada je Neptun u Škorpiji dobro aspektovan to je pokazatelj emocionalne i psihičke stabilnosti kao i hrabrosti da se nevoljama što pre stane na put. Osoba poseduje snažne mentalne sposobnosti i poseduje veštinu da s lakoćom projektuje svoje želje na realnost. Kada je Neptun u ovom položaju loše aspektovan to ukazuje na izraženu konfuziju osećanja kao i na nemogućnost otkrivanja izvora sopstvenih osećanja koja zbog svoje nedefinisanosti i promenljivosti osobi lako mogu narušiti kvalitet života u raznim sferama.

NEPTUN U STRELCU

Neptun u Strelcu u natalnoj karti neretko ukazuje na izraženu potrebu za slobodom u govorenju i iskazivanju stavova kao i na potrebu za ispoljavanjem svoje autentične personalnosti. Ovo je osoba koja nastoji da otkrije odgovore na sva pitanja koja je zaokupiraju, međutim, Neptun u Strelcu ukazuje i na to da se osoba teško zadovoljava ponuđenim i datim odgovorima jer njen intelekt i kritički duh uvek iznova postavlja nova pitanja ne bi li u potpunosti dospeo do sigurnog tla u kome se nalazi prava istina. Kada je Neptun u Strelcu dobro aspektovan to ukazuje na dinamičan um i agresivan intelekt što osobi omogućava da se lakše probija u životu i ostvaruje svoje zacrtane ciljeve. Loše aspektovan Neptun u Strelcu neretko ukazuje na lakovernost i na izraženu opasnost od pravljenja rizičnih poteza. Takođe, osoba može lako postati meta raznih manipulacija i biti izrazito povodljiva.

NEPTUN U JARCU

Neptun u Jarcu u natalnoj karti neretko ukazuje na izraženu ambicioznu prirodu ličnosti i na optimističan stav prema životu. Osoba najčešće s velikim entuzijazmom i čvrstom voljom prilazi stvarima u životu i pokazuje se vrlo pragmatičnom. Kada je Neptun u Jarcu dobro aspektovan to je naročito pokazatelj snažne i nesalomljive volje, upornosti i disciplinovanog pristupa. Harmonični aspekti Neptuna u ovom položaju najčešće omogućavaju osobi da na pravi način izražava sebe i pravu suštinu svoje ličnosti a neretko uspeva da postane i autoritet drugima zbog sposobnosti da dobro balansira i drži situaciju pod kontrolom. Kada je Neptun u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje na izraženu opasnost od javljanja prevelike želje za neadekvatnim nametanjem svog autoriteta u neprikladnim situacijama ili na izraženiju opasnost od želje za prevelikom manipulacijom nad slabijima ili nad mlađim osobama.

NEPTUN U VODOLIJI

Neptun u Vodoliji u natalnoj karti neretko ukazuje na inovativan i radoznao um kao i na sposobnost intuitivnog prepoznavanja dobrih životnih šansi. Kada je Neptun u Vodoliji dobro aspektovan to najčešće ukazuje na naglašene mogućnosti za ostvarenje većeg poslovno-finansijskog uspeha u poslovima vezanim za tehnologiju. Takođe, dobro aspektovan Neptun u Vodoliji ukazuje i na moguće ostvarenje većeg uspeha u bavljenju političkim naukama ili u novinarstvu. Osim toga, harmonični aspekti Neptuna u ovom položaju ukazuju i na naglašenu potrebu za jasno definisanim stvarima u svim sferama života a naročito na polju ljubavi. Kada je Neptun u Vodoliji aspektovan loše to najčešće ukazuje na osobu kojoj je teže da ostvari harmoniju u ljubavi zbog nemogućnosti iskazivanja osećanja na pravi način. Osim toga, loši aspekti Neptuna u ovom položaju neretko ukazuju i na izraženiju opasnost od izvesnijeg uspostavljanja loših međuljudskih odnosa usled naglašene potrebe za preteranim kritikovanjem drugih osoba.

NEPTUN U RIBAMA

Neptun u Ribama u natalnoj karti najčešće ukazuje na velikodušnu osobu koja je puna razumevanja za druge. Osim toga, Neptun u Ribama ukazuje i na sjajne psihičke sposobnosti i brilijantan um. Kada je Neptun u Ribama dobro aspektovan osoba je neretko fascinirana mističnim pojavama, snovima, tajnama univerzuma i metafizikom. Takođe, harmonični aspekti Neptuna u Ribama ukazuju i na veoma izražen talenat za umetnost i na izražen smisao za prepoznavanje pravih vrednosti, a prisutan je i veliki kreativni potencijal koji osoba može jako dobro upotrebiti i u praktične svrhe. Kada je Neptun u Ribama loše aspektovan to najčešće ukazuje na izraženu opasnost od upuštanja u veoma rizične poslovne poduhvate kao i na izraženu sklonost ka raznim porocima. Takođe, loše aspektovan Neptun u Ribama može ukazivati i na lakovernost, nemotivisanost pa i na samodestruktivnost.

Autor: Olivera Petković


IZRADA I TUMAČENJE NATALNOG HOROSKOPA

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.