Astrološki pokazatelji kompatibilnosti u ljubavi (1. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ukoliko želite da saznate da li su Vam i u kojoj meri zvezde naklonjene u ljubavi, potrebno je da uporedite svoj i horoskop svoje voljene osobe, da istražite koje su Vam "slabe tačke" i mogu li se one prevazići.

Uporedni horoskop predstavlja tumačenje uticaja planeta i astroloških kuća iz jednog horoskopa na planete i kuće drugog horoskopa, pri čemu se stavlja naglasak na tumačenje ključnih i egzaktnih aspekata koji imaju najjače delovanje u horoskopu.

Izrada uporednog horoskopa se prevashodno odnosi na tumačenje planeta koje se u natalnoj karti odnose na polje ljubavi tj na ljubavno-bračne odnose pa se tako posmatra koje planete vladaju petom kućom koja označava ljubavne veze i predbračne odnose, zatim koje planete vladaju sedmom kućom koja je zadužena za bračne odnose ali se u obzir uzima i osma kuća koja u ljubavnom odnosu otkriva deo koji se vezuje za uzajamnu strastvenost i seksualnost kod ljubavnih partnera.

ASPEKTI MESECA U UPOREDNOM HOROSKOPU

Mesec MESEC I SUNCE u harmoničnim uporednim aspektima neretko ukazuju na naglašeniju mogućnost ostvarenja kvalitetnog i dugotrajnog ljubavnog odnosa, naročito kada su u pitanju konjunkcije. Ova kombinacija daje indicije za ostvarenje dobre medjusobne kompatibilnosti na dubljem nivou razumevanja a takođe, postoje naznake i da je ova povezanost postojala i u prethodnoj inkarnaciji. Kada su u pitanju disharmonični aspekti to je neretko pokazatelj težeg ostvarenja međusobnog sklada u ljubavnom odnosu.

MESEC I MESEC u dobrim međusobnim aspektima neretko ukazuju na dobru mentalnu povezanost i na slobodnije ispoljavanje nežnosti i osećanja kod ljubavnih partnera. Kada su u pitanju loši aspekti to nereko ukazuje na izraženiju opasnost od javljanja češćih neslaganja usled mimoilaženja nekih međusobnih stavova po pitanju shvatanja ljubavi.

MESEC I MERKUR kada se nađu u harmoničnim uporednim aspektima neretko ukazuju na dobro razumevanje i na dobro usklađene međusobne emotivne želje i potrebe kod ljubavnih partnera. Osim toga, dobri aspekti Meseca i Merkura u uporednom ljubavnom horoskopu pokazatelj su i ostvarenja dobre međusobne komunikacije. Kada su u lošim aspektima to je neretko pokazatelj nedovoljnog razumevanja, češćih verbalnih sukoba i težeg ispoljavanja najdubljih pozitivnih emocija.

MESEC I VENERA u harmoničnim uporednim aspektima a pogotovo kada su u konjunkciji jako često ukazuju na konstantno prisutnu snažnu želju za postizanjem i održavanjem boljeg sklada u ljubavnom odnosu tako da ovaj aspekt generalno ukazuje na veliki potencijal za ostvarenje vrlo srećnog ljubavnog odnosa. Kada su u lošim aspektima a naročito ako je u pitanju kvadrat to ukazuje na izraženiju opasnost od češćeg javljanja velike disharmonije u ljubavnom odnosu gde su ljubavni partneri pretežno nezadovoljni i ne osećaju se ispunjeno u takvom odnosu što ne mora biti uvek zbog samog odnosa već može biti i usled snažnijeg negativnog uticaja nekih drugih dešavanja i okolnosti koje se na razne načine prenose i na kvalitet ljubavnog odnosa.

MESEC I MARS u dobrim uporednim aspektima često jasno ukazuju na veoma strastvenu ljubavnu vezu gde seksualnost može predstavljati jedan od ključnih faktora za održanje stabilnosti. U slučaju lošeg aspekta ljubavni partneri mogu na početku ljubavne veze biti snažno povezani na seksualnom nivou međutim, druga osećanja mogu neretko izostati tako da u takvoj ljubavnoj vezi može brže doći do pojave zasićenosti.

MESEC I JUPITER u harmoničnim uporednim aspektima neretko osiguravaju jake pozitivne emocije i zajedničku sreću kako na emotivnom planu tako i u materijalnom smislu. Kada su aspekti loši postoji izraženija opasnost od javljanja razočarenja usled neispunjavanja datih obećanja i dužnosti.

MESEC I SATURN kada je u pitanju harmonični uporedni aspekt to daje snažnije indicije za ostvarenje snažnije međusobne bliskosti kod ljubavnih partnera gde je ljubavni odnos neretko sagrađen na čvrstim osnovama međusobnog poverenja. U slučaju loše kombinacije aspekata postoji izraženija opasnost od javljanja češćih zahlađenja ljubavnog odnosa usled nedostatka strasti kao i usled češće pojave indiferentnosti kod ljubavnog para kada je u pitanju razmena nežnosti i strasti što se može jako negativno odraziti na kvalitet seksualnog života.

MESEC I URAN ukoliko grade harmoničan uporedni aspekt neretko ukazuju na ostvarenje stabilnog ljubavnog odnosa zasnovanog na čvrstim i prijateljskim osnovama. Loš aspekt može ukazivati na čestu nemogućnost ljubavnih partnera da na adekvatan način posvete svoju pažnju i svoje vreme jedno drugome što lako dovodi do međusobnog emotivnog udaljavanja pa i do prekida ljubavne veze.

MESEC I NEPTUN ako se radi o dobrom aspektu to neretko može jasno ukazivati na jaču psihičku povezanost i na dobro razumevanje. Ljubavni par je u tom slučaju spreman na kompromise kako bi se obezbedio sklad na duže staze u ljubavnom odnosu. Ukoliko je u pitanju loš aspekt to često može ukazivati na veliku nesigurnost, nedostatak poverenja i na snažniju želju ljubavnih partnera za vođenjem isuviše nezavisnog i samostalnog života.

MESEC I PLUTON u harmoničnim uporednim aspektima neretko ukazuju na naglašenu i intenzivnu seksualnu privlačnost koja ljubavnom paru može umnogome pomagati da lakše prevaziđe eventualne probleme. Ova strast je najčešće veoma dugotrajna i prisutna i u starosti. U slučaju loših aspekata često je naglašena snažnija ljubomora, osvetoljubivost i slabija seksualna privlačnost što dovodi do nemogućnosti ostvarenja skladnog i kvalitetnog ljubavnog odnosa.

ASPEKTI VENERE U UPOREDNOM HOROSKOPU

Venera VENERA I SUNCE u dobrim uporednim aspektima često ukazuju na jak potencijal za dobro slaganje gde ljubavni partneri često predstavljaju oslonac jedno drugome i zaštitnički su nastrojeni u ljubavnom odnosu. Ako se radi o lošim aspektima moguća je lakša pojava netrpeljivosti, učestalije javljanje nesporazuma oko raznih sitnica kao i manjak međusobnog poštovanja i poverenja.

VENERA I MERKUR ukoliko su u harmoničnim uporednim aspektima neretko ukazuju na ostvarenje dubljeg razumevanja usled međusobne jako dobre komunikacije jer su ljubavni partneri često na istoj talasnoj dužini, ljubavni partneri dobro poznaju svoje uzajamne želje i potrebe i često umeju da ih dobro usaglase. Loši aspekti mogu ukazivati na izrazito lošu komunikaciju, na češće zanemarivanje dužnosti u ljubavnom odnosu ili na manju seksualnu privlačnost.

VENERA I MARS u dobrim uporednim aspektima a posebno ako je u pitanju konjunkcija daju jake naznake za ispunjenje mnogih želja kada je u pitanju ljubavni odnos. Harmonični aspekti neretko mogu ukazivati na istrajnost pozitivnih emocija, na stalno prisutnu seksualnu energiju i na dobru usklađenost mnogih životnih stavova ljubavnih partnera. Loši aspekti često ukazuju na izrazitu opasnost od narušavanja kvaliteta komunikacije, češćih verbalnih sukoba i svađa oko raznih sitnica a najčešće usled neusaglašenosti stavova po pitanju finansija.

VENERA I JUPITER ukoliko grade harmoničan uporedni aspekt neretko je naglašena mogućnost za ostvarenje uspešnog ljubavnog odnosa tj braka. U tom slučaju ljubavni partneri jedno drugome predstavljaju snažnu moralnu potporu u raznim životnim neprilikama i često dobro poznaju sve "tajne sastojke za recept" za pravu sreću u ljubavi. Loši aspekti neretko mogu ukazivati na izraženiju opasnost od javljanja češće emotivne distanciranosti kod ljubavnih partnera usled neadekvatnog ili nedovoljnog ispoljavanja emocija.

VENERA I SATURN u harmoničnim uporednim aspektima neretko daju naznake za ostvarenje dugotrajne i stabilne ljubavne veze kao i naznake za dublju karmičku povezanost ovih duša. Ukoliko su u pitanju loši aspekti ljubavni partneri mogu imati određene blokade koje mogu umnogome uticati na kvalitet njihovog ljubavnog odnosa ukoliko ljubavni par ne ume da prevaziđe ovakva ograničenja. Loši aspekti mogu ukazivati i na određene strahove koji su se mogli preneti i iz prošle inkarnacije dok indicije za to mogu biti preteran a neutemeljen osećaj krivice, nemogućnost ostvarenja otvorene i tople međusobne komunikacije i sl.

VENERA I URAN u dobrim aspektima često mogu veoma jasno ukazivati na ljubav koja je u stanju da inspiriše oba ljubavna partnera i da im daje dovoljno snage da se bore u raznim životnim neprilikama. Ukoliko se radi o lošim aspektima raspoloženje u ljubavnom odnosu može biti vrlo promenljivo a osećanja nestalnije prirode. Osim toga loši aspekti mogu neretko ukazivati i na snažniju želju za ispoljavanjem veće individualnosti i na manju spremnost na zajednička planiranja i kompromise što može dovoditi i do češćih privremenih rastavljanja a ponekad i do konačnog prekida ljubavne veze.

VENERA I NEPTUN u slučaju harmoničnog uporednog aspekta često ukazuju na romantičnu prirodu ljubavnog odnosa gde su ljubavni partneri puni nežnosti pa i međusobno "opčinjeni" tj snažno privučeni na svim nivoima. Loši aspekti neretko upućuju na nedovoljno otvorenu međusobnu komunikaciju, na nedostatak strastvenosti i seksualne privlačnosti što može dovesti do težeg ostvarenja skladnog ljubavnog odnosa.

VENERA I PLUTON u harmoničnom uporednom aspektu neretko ukazuju na naglašene mogućnosti za ostvarenje snažnije međusobne bliskosti i privrženosti s naglaskom na veoma kvalitetan seksualni život i na konstantno prisutnu jaku strastvenost kod ljubavnih partnera. Kada se radi o lošem aspektu to može biti pokazatelj nemogućnosti ostvarenja dugotrajnog sklada usled učestaliheg javljanja svađa i neslaganja čiji se uzrok može nalaziti i u nervoznijem ponašanju i nestrpljivosti kada je potrebno saslušati drugu stranu kao i u izuzetno lošoj komunikaciji punoj neodmerenih reči i neopravdane kritike.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE