Tranziti Meseca (1. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

MESEC I SUNCE

MESEC KONJUNKCIJA SUNCE ukazuje na mogućnost lakšeg oslobađanja pozitivne energije, ispoljavanja entuzijazma a često i na ozbiljna nastojanja i čvrstinu volje za ostvarenjem zacrtanih ciljeva. Podsvesne želje dolaze do većeg izražaja a njihovo ispunjenje može biti bolje usklađeno sa realnošću i lakše ostvarivo.

MESEC SEKSTIL SUNCE ovaj aspekt potpomaže lakše ostvarenje onih ciljeva koji iziskuju više ulaganja i veći napor.

MESEC KVADRAT SUNCE moguća je izraženija opasnost od preosetljivosti i od češćeg donošenja odluka pod snažnijim uticajem emocija i podsvesnih želja što može dovesti do nedovoljne usklađenosti želja sa realnošću i do javljanja veće nesigurnosti i razočarenja.

MESEC TRIGON SUNCE podstiče jačanje samopouzdanja i pozitivne energije što osobu može činiti veselijom i zadovoljnijom sobom pa osoba na taj način neretko može privlačiti sreću tj mogu joj se otvarati nove mogućnosti i nove prilike u životu.

MESEC OPOZICIJA SUNCE izvesnije su preterane reakcije u slučaju javljanja novih okolnosti i nekih iznenadnih promena ili prepreka u životu. Takođe, moguća je i snažnija težnja za ostvarenjem nekih potisnutih želja i nedovoljno realnih ciljeva koji mogu biti u suprotnosti sa realnim mogućnostima.
Mesec
MESEC I MERKUR

MESEC KONJUNKCIJA MERKUR može biti naglašenija potreba za boljim izražavanjem misli, osećanja i ličnih stavova u obliku pisanja ili putem ostvarenja usmene međuljudske komunikacije. Takođe, neretko je prisutna i dobra međusobna saradnja između razuma i emocija.

MESEC SEKSTIL MERKUR ovaj aspekt neretko podstiče volju za učenjem kod studenata i potpomaže lakše ostvarenje potencijala koji se odnosi na realizaciju tek započetih poslovnih i drugih projekata.

MESEC KVADRAT MERKUR moguća je izraženija opasnost od narušavanja kvaliteta komunikacije u međuljudskim odnosima iz razloga što osoba može imati snažniji utisak da je niko ne razume pa usled toga može imati neprimerene i brze reakcije i biti osetljivija na kritike.

MESEC TRIGON MERKUR može podsticati snažniju volju za efikasnijim učenjem i za shvatanjem stvari na dubljem nivou kao i lakše ostvarenje dobre međuljudske komunikacije i bolje ispoljavanje duhovitosti.

MESEC OPOZICIJA MERKUR moguće je učestalije javljanje prepreka kod raznih planiranja, stoga je potreban dodatan oprez i efikasnije izbegavanje paničnog ponašanja i ishitrenih odluka

MESEC I VENERA

MESEC KONJUNKCIJA VENERA pod uticajem ovog aspekta često može doći do većeg izražaja šarmantnost i harizmatičnost osobe što se može ujedno odraziti i veoma povoljno na dešavanja na polju ljubavi. Međutim, raspoloženje osobe može u nezanemarljivoj meri zavisiti i od njenih trenutnih osećanja u ljubavi kao i od trenutnih odnosa sa drugim osobama kako iz poslovnog okruženja tako i iz porodične ili prijateljske sfere života.

MESEC SEKSTIL VENERA ovaj aspekt daje podršku novim počecima a neretko može ispoljavati povoljnosti i kod planiranja zajedničkog bračnog života kod ljubavnih partnera.

MESEC KVADRAT VENERA ovaj aspekt neretko ukazuje na određena ograničenja i na poteškoće kod nastojanja za ostvarenjem većeg ispunjenja i harmonije u ljubavnom životu. Osoba se u takvim situacijama može ponašati ili previše povučeno ili pak može imati neka velika očekivanja ili velike zahteve u ljubavi što dovodi do težeg ostvarenja ravnoteže u njenom ljubavnom životu.

MESEC TRIGON VENERA može biti naglašena potreba za izražavanjem najtananijih osećanja u ljubavi ali su takođe prisutna i očekivanja za uzvraćanjem istih. Osim toga osoba može tada biti i sklonija romantici i okrenuta ka ostvarenju čulnih zadovoljstava u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom.

MESEC OPOZICIJA VENERA pod uticajem ovog aspekta je moguća izraženija opasnost od javljanja raznih sukoba mišljenja, loše komunikacije i nedovoljnog razumevanja. Zato je poželjno biti na dodatnom oprezu i smanjiti mogućnost za iniciranje bespotrebnih sukoba.

MESEC I MARS

MESEC KONJUNKCIJA MARS ovaj aspekt ukazuje na izraženiju opasnost od javljanja većeg nestrpljenja u komunikaciji što može lako rezultirati ostavljanjem pogrešnog utiska u ljubavi i pogoršanjem međusobne komunikacije. Osim toga, moguća je i manja spremnost na kompromise.

MESEC SEKSTIL MARS ovaj aspekt može podsticati osobu na veća zalaganja i u smislu jačanja unutrašnje motivacione snage kako bi lakše došla do ostvarenja željenih ciljeva. Takođe, ovaj aspekt može neretko uticati i na jačanje samokontrole kao i na ostavljanje boljeg utiska na druge osobe iz poslovnog okruženja.

MESEC KVADRAT MARS moguće su suviše nagle, nepromišljene i impulsivne reakcije kao i snažnija težnja za nametanjem dominantnijeg položaja u ljubavi što često inicira javljanje većih neslaganja, ponekad i ostavljanje utiska netrpeljivosti, u ljubavnom životu osobe.

MESEC TRIGON MARS prisutna je pojačana želja za pružanjem podrške i pomoći dragim osobama, naročito osobama iz bliže okoline. Takođe, može biti prisutna i neuobičajeno snažna energičnost, hrabrost kao i osećanje superiornosti.

MESEC OPOZICIJA MARS moguća je izrazita opasnost od javljanja češće i naglije promene raspoloženja kao i od plahovitijeg i nervoznijeg ponašanja što lako može izazivati tenzije i sukobe u međuljudskim odnosima.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE