Tranziti Meseca (2. deo)

MESEC I JUPITER

MESEC KONJUNKCIJA JUPITER - ovaj aspekt ukazuje na važnost ispunjavanja dužnosti tako da se pozitivni rezultati mogu očekivati prvenstveno ukoliko se u ovom periodu još odgovornije i ozbiljnije pristupi ispunjavanju važnih obaveza. Ovaj tranzit Meseca ume da podstiče jaču saosećajnost za druge a osim toga potpomaže i da se neke sposobnosti efikasnije prezentuju tj predstave drugima.

MESEC SEKSTIL JUPITER - ovaj tranzit može podsticati osobu da adekvatnije izražava svoja osećanja u ljubavi i da na taj način bolje pokaže svoju naklonost prema nekome.

MESEC KVADRAT JUPITER - u ovakvom aspektu Mesec često ukazuje na teže kontrolisanje emocija i na to da osoba može ići iz krajnosti u krajnost zbog češće promene raspoloženja i usled menjanja svojih stavova.

MESEC TRIGON JUPITER - ovaj aspekt može doneti trenutke kada osoba može lakše predstaviti sebe u pozitivnom svetlu bilo na poslovnom planu ili u ljubavi i da ostvari bolje razumevanje sa drugim osobama.

MESEC OPOZICIJA JUPITER - moguća je izraženija opasnost od javljanja suviše pesimističnog životnog stava.
Mesec
MESEC I SATURN

MESEC KONJUNKCIJA SATURN - tokom perioda ovog tranzita osoba može češće evocirati neke uspomene iz prošlosti koje joj nisu ostale u dobrom sećanju pa to može imati i veći uticaj na dešavanja u sadašnjosti. Ovaj tranzit Meseca upozorava osobu na to da bi trebalo da dovoljno racionalnim razmišljanjem i samim tim efikasnijim izbegavanjem neosnovanog pesimizma nastoji da kanališe svoja osećanja u pozitivnijem smeru.

MESEC SEKSTIL SATURN - u ovakvom aspektu Mesec često potpomaže jačanje samokontrole i discipline kako bi osoba bila što efikasnija na poslovno-finansijskom planu. Na polju ljubavi moguće su snažnije emocije ali i neka veća ili nerealna očekivanja od voljene osobe.

MESEC KVADRAT SATURN - naglašena je izraženija opasnost od težeg ostvarenja sklada u ljubavi usled moguće konfuzije osećanja i usled moguće izrazito loše međusobne komunikacije u ljubavi što osobu može činiti obeshrabrenom i nezadovoljnom takvom trenutnom situacijom.

MESEC TRIGON SATURN - ovaj aspekt ukazuje na to da osoba može uz adekvatan pristup u ljubavi ostvariti i veću sreću u ljubavnom životu. Takođe, aspekt je povoljan i za popravljanje porodičnih odnosa uz veću spremnost na razumne kompromise.

MESEC OPOZICIJA SATURN - u periodu ovog tranzita Meseca moguća je izraženija opasnost od javljanja određenih propusta i grešaka na poslu što može biti i posledica nedovoljne usredsređenosti na adekvatno ispunjavanje poslovnih dužnosti i obaveza.

MESEC I URAN

MESEC KONJUNKCIJA URAN - kada je aktuelan ovaj tranzit Meseca naglašena je opasnost od ishitrenosti, brzopletosti kao i od naglije i nepredvidljivije reakcije, što osobu može dovesti u vrlo nezavidne životne situacije a naročito onda kada treba da donosi važne životne odluke a uz to nije dovoljno oprezna.

MESEC SEKSTIL URAN - tokom trajanja ovog tranzita Meseca kod osobe može biti podstaknuto lakše prevazilaženje nekih ograničenja od kojih su neka mogla otežavati ostvarenje željene harmonije u ljubavi. Međutim, moguće je i javljanje češćeg netolerantnijeg ili na neki drugi način neprikladnijeg ponašanja u ljubavi pa je često potrebno više spremnosti za sagledavanje takve situacije i korigovanje takvog ponašanja.

MESEC KVADRAT URAN - ovaj tranzit Meseca donosi izraženiju opasnost od javljanja češćih sukoba mišljenja i verbalnih sukoba u međuljudskim odnosima usled snažnije želje za nametanjem nekih suviše subjektivnih ličnih stavova i usled nedovoljne tolerancije ili nedovoljnog poštovanja tuđeg mišljenja.

MESEC TRIGON URAN - ovaj aspekt nagoveštava javljanje jače želje za nekim vidom samodokazivanja, ponekad i neprimerenijeg ispoljavanja svoje individualnosti u cilju ostavljanja snažnijeg utiska na druge.

MESEC OPOZICIJA URAN - moguće je tvrdoglavo ponašanje, impulsivnije reakcije i nestalnost misli i osećanja, pa je moguće i lako pogoršanje kvaliteta komunikacije i međuljudskih odnosa.

MESEC I NEPTUN

MESEC KONJUNKCIJA NEPTUN - kod ovog aspekta kreativnost i imaginacija mogu doći do boljeg izražaja tako da upotpunjene adekvatnim radom i zalaganjem mogu doneti i neku značajniju praktičnu korist ili neki vid ostvarenja dobre lične satisfakcije. S druge strane moguća je preosetljivost, ranjivost i intenzivnije emocije koje se teže kontrolišu.

MESEC SEKSTIL NEPTUN - ovaj tranzit Meseca uz postojanje nežnih i strastvenih osećanja u ljubavi ukazuje na faktore koji mogu olakšati ostvarenje boljeg slaganja i na intelektualnom nivou. Međutim, naročito tokom trajanja ovog tranzita ne treba suviše eksperimentisati sa nekim neoprobanim metodama u radu na poslovno-finansijskom planu zbog izraženije mogućnosti pogrešne procene i pogrešnih poteza.

MESEC KVADRAT NEPTUN - moguća je izraženija opasnost od pravljenja takvih poteza koji nisu dovoljno objektivno sagledani tako da u ovom periodu mogu biti izvesnija razočarenja usled nerealnih očekivanja.

MESEC TRIGON NEPTUN - ovaj tranzit Meseca podstiče veću kreativnost u čoveku, međutim, kako bi se kreativnost i mašta pretočile u realnost i kako bi se ostvarila praktična korist potrebno je dosta rada (a često i prethodnog zalaganja), dok konačni uspeh ostvarenim rezultatima zavisi i od ostalih faktora kao i od drugih relevantnih aspekata.

MESEC OPOZICIJA NEPTUN - tokom trajanja ovog tranzita može biti naglašen osećaj emotivne nesigurnosti ili veće zabrinutosti usled nekih neispunjenih očekivanja na polju ljubavi.

MESEC I PLUTON

MESEC KONJUNKCIJA PLUTON - ovaj aspekt nagoveštava mogućnost javljanja novih promena u životu ali ujedno i moguće teže prilagođavanje promenama i novonastaloj situaciji kao i moguće javljanje iznenadnih otežavajućih okolnosti i prepreka koje bi često mogle nastati i neposredno pre same realizacije planova.

MESEC SEKSTIL PLUTON - ovaj tranzit donosi mogućnost za lakše zadovoljenje onih potreba u ljubavi koje donose olakšanje, mir, stabilnost ili prevazilaženje nekih jakih osećanja koja izazivaju nezadovoljstvo.

MESEC TRIGON PLUTON - ovaj aspekt podstiče javljanje dubokih osećanja tako da se uz adekvatno ispoljavanje nežnosti u ljubavi može lakše doći do ostvarenja veće harmonije.

MESEC KVADRAT PLUTON - naglašena je izraženija opasnost od težeg dostizanja većeg zadovoljstva u ljubavi usled težeg ispoljavanja ljubavnih osećanja.

MESEC OPOZICIJA PLUTON - ovaj tranzit ukazuje na moguću opasnost od javljanja snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa ili od javljanja većeg nezadovoljstva nekim dešavanjima u ljubavnom životu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE