Kakva je vaša karma?

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Na osnovu toga koja planeta se nalazi u dvanaestoj kući Vaše natalne karte možete se orijentaciono upoznati sa tim kakva bi mogla biti Vaša karma. Ukoliko u dvanaestoj kući nemate nijednu planetu tumačenje svoje karme možete pročitati na osnovu toga u kom znaku je vrh ovog polja. Osim navedenih činilaca veoma važnu ulogu pri tumačenju karme imaju i mesečevi čvorovi čiji položaj u natalnoj karti otkriva kakva ste iskustva preneli iz prethodnih inkarnacija. U nastavku teksta možete pročitati o nekim pokazateljima specifičnosti Vaše karme. Položaj planeta u dvanaestoj kući natalne karte i položaj vrha dvanaeste kuće u znacima su objašnjeni pojedinačno dok se celokupan uvid u karmu pojedinca sa svim njenim specifičnostima može dobiti tek uvidom u sve relevantne činioce u natalnoj karti pojedinca.

Ne treba osećati grižu savesti ili krivicu zbog prošlih inkarnacija zato što greške iz ranijih inkarnacija već plaćamo sada i kroz svaku inkarnaciju dobijamo nove lekcije u različitim okolnostima otežanim zbog ranijih grešaka iz prethodnih inkarnacija tako da ne treba činiti zlo, uvek treba činiti dobra dela i gledati u budućnost koju uz dovoljno truda i volje možete promeniti na bolje.

Sunce u dvanaestoj kući

Sunce u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima je neretko pokazatelj introvertnosti osobe koja se češće povlači pred drugima i ne snalazi se dovoljno dobro u svom okruženju. Ovakav položaj Sunca daje odredjene naznake da je u prošloj inkarnaciji ova osoba bila uticajna ali nije poštovala autoritet i služila se raznim sredstvima kako bi postigla željeni cilj.

Mesec u dvanaestoj kući

Mesec u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja se u prošloj inkarnaciji loše ophodila prema drugima, naročito prema ljudima iz svog bližeg okruženja.

Merkur u dvanaestoj kući

Merkur u dvanaestoj kući, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na lošu karmu daje odredjene naznake da je osoba u prošloj inkarnaciji imala loš odnos sa članovima porodice i povredjivala ih je svojim bahatim ponašanjem.

Venera u dvanaestoj kući

Venera u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima neretko je pokazatelj usamljenosti i neuzvraćene ljubavi. Ova osoba je stalno na meti pogrešnih ljubavnih partnera koje privlači poput magneta. U prošloj inkarnaciji ova osoba je bila suviše gorda, nepristupačna i nije volela dublje vezivanje.

Mars u dvanaestoj kući

Mars u dvanaestoj kući, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji na neki način iskorišćavala druge koristeći svoj dominantan položaj. Ovako aspektovan Mars redje je i pokazatelj da je ova osoba u prethodnoj inkarnaciji mogla biti i inicijator nasilja.

Jupiter u dvanaestoj kući

Jupiter u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji pričinila neku štetu osobama sa kojima je bila povezana na poslovnom planu, čineći im nepravdu na neki način.

Saturn u dvanaestoj kući

Saturn u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima neretko je pokazatelj osobe koja u sadašnjosti trpi posledice loše karme na taj način što je često sputavana i tokom života je stalno prati osećaj da joj je neka nesreća uvek blizu i za petama i ne dozvoljava joj da ostvari svoje ciljeve. U prošloj inkarnaciji je najverovatnije manipulisala naivnim ljudima.

Uran u dvanaestoj kući

Uran u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je stalno u potrazi za unutrašnjim blagostanjem. Razlog tome se nalazi većim delom u tome što ova osoba u sadašnjosti ponavlja stare greške iz prethodne inkarnacije tako da se na neki način ponavlja i ista karma.

Neptun u dvanaestoj kući

Neptun u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja se u prošloj inkarnaciji pokazala vrlo nepristupačnom, hladnom i bahatom tako da u sadašnjosti može trpeti posledice loše karme tako što može biti uskraćena za ljubav i toplinu porodičnog doma.

Pluton u dvanaestoj kući

Pluton u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji svoja negativna osećanja ispoljavala na drugima i za svoje neuspehe najčešće je krivila druge.

Ovan na vrhu dvanaeste kuće

Ovan na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na to da je ova osoba u prošloj inkarnaciji mogla imati brojne probleme u odnosu sa drugim ljudima koje nije dovoljno cenila i uvažavala, već je bila samovoljna i pomalo okrutna prema njima.

Bik na vrhu dvanaeste kuće

Bik na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na to da je ova osoba u prošloj inkarnaciji najverovatnije iskorišćavala druge i na neki način ih tlačila. U sadašnjosti može trpeti posledice loše karme na taj način što teže i sporije dolazi do uspeha, naročito na poslovnom planu.

Blizanci na vrhu dvanaeste kuće

Blizanci na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ukazuje na osobu koja gotovo nikada ne može biti u potpunosti zadovoljna onim što ima i biti zahvalna svojoj sudbini na tome već je prati oholost još iz prošle inkarnacije.

Rak na vrhu dvanaeste kuće

Rak na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na to da je ova osoba u sadašnjosti često blokirana i nevešta u rešavanju nekih životnih problema. Takodje, može imati i dosta teškoća u ljubavnim odnosima. U prošloj inkarnaciji ova osoba nije naročito vodila brigu o osećanjima drugih pa joj se u ovoj inkarnaciji to i vraća.

Lav na vrhu dvanaeste kuće

Lav na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ponekad ukazuje na to da je ova osoba u prošloj inkarnaciji najverovatnije na neki način previše bezosećajno gospodarila drugima pa joj se u ovoj inkarnaciji može dogoditi kao posledica loše karme da drugi ljudi često ne uvazavaju njeno mišljenje.

Devica na vrhu dvanaeste kuće

Devica na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na osobu koja se stalno brine oko raznih sitnica preuveličavajući stvari naročito kada je u pitanju zdravlje. U prošloj inkarnaciji je ova osoba nesavesno postupala kada je u pitanju prižanje pomoći onima kojima je pomoć trebala.

Vaga na vrhu dvanaeste kuće

Vaga na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ponekad ukazuje na osobu koja se u sadašnjosti teško suočava sa mnogim životnim problemima i radije se povlači nego da preuzme neku vrstu odgovornosti. U prošloj inkarnaciji ova osoba je prepuštala brigu o bitnim stvarima i donošenje bitnih odluka drugim ljudima.

Škorpija na vrhu dvanaeste kuće

Škorpija na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji najverovatnije manipulisala drugim ljudima retoričkim sposobnostima ili pak na taj način što je umela vešto da koristi svoje znanje i umeće okultnog i mističnog i ostvari svoje interesne ciljeve pomoću tog sredstva. U sadašnjosti može trpeti posledice loše karme tako što joj se razni putevi uspeha mogu iznenadno zatvarati i do željenih ciljeva može doći veoma sporo i zaobilaznim putevima.

Strelac na vrhu dvanaeste kuće

Strelac na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima često ukazuje na to da ova osoba u prošloj inkarnaciji najverovatnije nije imala dovoljno razumevanja za druge ljude tako da joj se to može vratiti u ovom životu.

Jarac na vrhu dvanaeste kuće

Jarac na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ukazuje na to da ova osoba iz prethodne inkarnacije nosi lošu karmu zbog svoje sebičnosti i preterane egoističnosti

Vodolija na vrhu dvanaeste kuće

Vodolija na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ukazuje na to da ova osoba u ovoj inkarnaciji neretko nailazi na nerazumevanje okoline zbog toga što je i sama tako postupala prema drugima u prošloj inkarnaciji.

Ribe na vrhu dvanaeste kuće

Ribe na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na osobu koja može u ovoj inkarnaciji osećati veliku emotivnu prazninu i usamljenost jer se u prošloj inkarnaciji poigravala tudjim osećanjima.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE