Jupiter u kućama - kako najlakše iskoristiti potencijale na poslovnom i ljubavnom planu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter Jupiter u natalnoj karti ukazuje na Vaše potencijale za ostvarenje uspeha i sreće i za efikasnije iskorišćenje šansi koje Vam se pružaju. Jupiter se u astrologiji smatra planetom sreće i planetom koja stimuliše osobu da postiže velike uspehe i da ostvaruje krupnije ciljeve. Jupiter ispoljava snažno pozitivno dejstvo i povezuje se sa izobiljem, optimizmom, ekspanzijom, učenjem i sticanjem novih saznanja, ostvarenjem velikog materijalnog bogatstva...

Položaj Jupitera po astrološkim kućama ukazuje na one oblasti života u kojima najlakše možete ostvariti svoje potencijale i koje najviše donose korist.

JUPITER U PRVOJ KUĆI

Jupiter u prvoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na harizmatičnost i na slobodan pristup u komunikaciji u međuljudskim odnosima. Ukoliko Jupiter u ovom položaju gradi harmonične aspekte sa drugim planetama, osoba ima jak potencijal za privlačenje sreće u ljubavi i generalno u međuljudskim odnosima tako da shodno tome može najlakše doći do ostvarenja većeg poslovnog uspeha u onim oblastima u kojima se stavlja akcenat na komunikaciju i na kontakt sa ljudima. Ukoliko je Jupiter u prvoj kući loše aspektovan to neretko ukazuje na sporije i na otežano ostvarenje uspeha usled velike nestrpljivosti, brzopletosti, moguće izraženije pohlepe kao i zbog izraženije opasnosti od upuštanja u suvišne i nepotrebne rizike iz kojih osoba neretko izlazi kao gubitnik.

Pročitajte još: Jupiter u 1. kući - grandiozna harizma

JUPITER U DRUGOJ KUĆI

Jupiter u drugoj kući u natalnoj karti ukazuje na izražen smisao za praktično, tako da ukoliko je dobro aspektovan u ovom položaju osobi uspesi tako reći sami dolaze i osoba je sposobna da relativno rano dođe do sticanja većeg bogatstva. Međutim, kada je Jupiter u drugoj kući loše aspektovan, to neretko ukazuje na izraženiju opasnost od toga da se u osobi češće može javljati snažnija želja da više troši tako da se neretko može i zaduživati i dovoditi sebe u vrlo nepoželjne situacije zbog česte nemogućnosti racionalnog raspolaganja novcem kao i zbog nerealne predstave o stvarnosti u kojoj egzistira.

Pročitajte još: Jupiter u 2. kući - basnoslovno bogatstvo

JUPITER U TREĆOJ KUĆI

Jupiter u trećoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na izražene retoričke sposobnosti i na agresivan intelekt. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan, Jupiter donosi neočekivanu sreću na putovanjima, osoba je vrlo komunikativna, ekstrovertna i radoznala. U slučaju harmoničnih aspekata u ovom položaju osobu često krasi visoka inteligencija i izuzetna sposobnost logičkog rasuđivanja tako da uz adekvatan trud i zalaganje na poslovno-finansijskom planu može ostvariti vrlo zavidne rezultate i biti na istaknutom položaju na društvenoj lestvici. U slučaju loše aspektovanog Jupitera u trećoj kući, osoba teže dolazi do nezavisnosti i do ostvarenja lične satisfakcije na poslovno-finansijskom planu. Takođe, u tom slučaju osoba je vrlo opterećena mišljenjem drugih osoba tako da neretko stavlja interese drugih ispred svojih i pre nastoji da ugodi drugima nego sebi.

Pročitajte još: Jupiter u 3. kući - potraga za avanturom

JUPITER U ČETVRTOJ KUĆI

Jupiter u četvrtoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na dobru organizovanost, na sposobnost na timski rad, velikodušnost i na snažan potencijal za ostvarenje vrlo harmoničnih porodičnih odnosa. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan ukazuje na prisutan talenat za uspostavljanje dobre saradnje u međuljudskim odnosima, na veliku strpljivost i upornost i na sreću u onim oblastima koje se bave prošlošću i istorijom, etnologijom, genetikom i sl. Harmonični aspekti Jupitera u četvrtoj kući ukazuju i na moguće ostvarenje velike sreće kroz porodicu. Kada je Jupiter u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje na nemogućnost ostvarenja skladnih međuljudskih odnosa prvenstveno porodičnih, usled nedovoljne spremnosti na zajednička planiranja i kompromisna rešenja.

Pročitajte još: Jupiter u 4. kući - luksuzan porodični život

JUPITER U PETOJ KUĆI

Jupiter u petoj kući u natalnoj karti često ukazuje na dobro raspoloženje, na potencijal za ostvarenje sreće u ljubavi i sa potomstvom. Jupiter naročito ispoljava ovakve svoje snažne pozitivne uticaje ukoliko je dobro aspektovan u ovom položaju sa drugim planetama, pa tako često donosi ogromnu sreću u ljubavi i sa potomstvom ukoliko gradi povoljne aspekte sa Venerom i Marsom. Kada je Jupiter u ovom položaju dobro aspektovan to često ukazuje na ostvarenje snažnije međusobne bliskosti u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom, ljubavni odnos je pun strasti, romantičnih trenutaka i obostranog razumevanja na dubljem nivou. Takođe, dobri aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju i na to da je osoba sposobna da održi dovoljno optimističan životni stav čak i u vrlo teškim životnim situacijama. U slučaju loše aspektovanog Jupitera u ovom položaju, ovakve povoljnosti Jupiter može i u neuporedivo manjoj meri ispoljavati u životu ove osobe.

Pročitajte još: Jupiter u 5. kući - gigantska ljubav prema zadovoljstvima

JUPITER U ŠESTOJ KUĆI

Jupiter u šestoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na brz i agilan um kada su u pitanju poslovna planiranja, osoba ume da bude jako zahtevna i sklona samokritičnosti ukoliko se na poslovnom planu stvari ne odvijaju željenim tokom jer voli sigurnost i voli da bude dobro upoznata sa svim detaljima. Kada je Jupiter u šestoj kući dobro aspektovan, osoba može biti vrlo predana poslu tako da je na poslovno-finansijskom planu snalažljiva, prilagodljiva i sposobna da dobro procenjuje prioritete što joj obezbeđuje i vrlo komforan i luksuzan život. Kada je Jupiter u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje na naglašenu potrebu da se do ostvarenja zacrtanih ciljeva na poslu dođe na zaobilazan način i pomoću rizičnih prečica što osobu neretko dovodi u vrlo nepoželjan položaj. Osim toga, loši aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju i na izraženiju opasnost od nedovoljne posvećenosti zdravlju.

Pročitajte još: Jupiter u 6. kući - titanski radoholik

JUPITER U SEDMOJ KUĆI

Jupiter u sedmoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na druželjubivost i na naglašenu mogućnost za ostvarenje dobrih i stabilnih međuljudskih odnosa. Kada je Jupiter u ovom položaju dobro aspektovan, kod ove osobe podstiče lakše aktiviranje snažnog potencijala za ostvarenje vrlo harmoničnog bračnog odnosa kao i poslovnih odnosa. U tom slučaju osoba je neretko sklona ostvarenju veoma stabilne i trajne ljubavne veze tj braka kao i konstantnom održanju i daljem unapređenju kvaliteta ljubavnog odnosa sa voljenom osobom. Osoba je u tom slučaju vrlo odana, poverljiva i nastoji da održi ravnotežu u ljubavnom odnosu kako na telesnom tj seksualnom tako i na višem duhovnom nivou. Loše aspektovan Jupiter u sedmoj kući ukazuje na to da osoba neretko zauzima kritičan i rezervisan stav prema voljenoj osobi a takođe, osoba je često i vrlo indiferentna kada je u pitanju razmena nežnih i strasnih osećanja sa voljenom osobom.

Pročitajte još: Jupiter u 7. kući - gorostasna sreća u braku

JUPITER U OSMOJ KUĆI

Jupiter u osmoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na izraženu moć regeneracije na emotivnom planu gde je osoba sposobna da se za kratko vreme oporavi kada joj neko povredi osećanja. Osim toga, Jupiter u ovom položaju ukazuje i na mogući izraženiji seksualni nagon kao i na prisutno veliko interesovanje za usavršavanje svog sopstva. Harmonični aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju na to da osoba tokom života može imati sreće sa novčanim dobicima kao i prilikom investiranja u poslove. Međutim, loše aspektovan Jupiter u osmoj kući ukazuje na skrivene opasnosti od neopreznosti u komunikaciji sa osobama iz poslovnog okruženja i na moguće javljanje učestalijih nesporazuma i neslaganja oko razlike u percepciji poslovne etike.

Pročitajte još: Jupiter u 8. kući - put transformacije sopstvenog bića

JUPITER U DEVETOJ KUĆI

Jupiter u devetoj kući u natalnoj karti često ukazuje na otvoren i agilan um. Ova osoba može imati tendencije ka dubljoj percepciji čovekovog bivstvovanja i njegovog metafizičkog značenja na kosmološkom nivou razumevanja. Ovaj položaj Jupitera daje indicije za ostvarenje sreće u životu širenjem sopstvenih saznanja. Kada je Jupiter u devetoj kući dobro aspektovan, osobi daruje naglašene potencijale da uz ostvarenje dobre poslovno-finansijske stabilnosti, tokom života doživi i neki vid slave. Ukoliko su aspekti Jupitera sa drugim nebeskim telima u ovom položaju disharmonični to ukazuje na izraženiju opasnost od težeg ostvarivanja ciljeva usled nedostatka samopouzdanja, preterane sklonosti ka samokritičnosti kao i usled češće snažnije inertnosti na poslovno-finansijskom planu.

Pročitajte još: Jupiter u 9. kući - sreća u drugom braku

JUPITER U DESETOJ KUĆI

Jupiter u desetoj kući u natalnoj karti neretko daje indicije za postizanje zapaženijeg poslovno-finansijskog uspeha na relativno jednostavan način. Osim toga, ova osoba često tokom života pretenduje i na to da doživi i neki vid slave pri čemu Jupiter može biti i naročito darežljiv ukoliko je u tom položaju i dobro aspektovan. Harmonični aspekti Jupitera u ovom položaju neretko ukazuju na vrlo zavidnu poslovnu karijeru i na ostvarenje zadovoljstva ili sticanje većeg bogatstva uz pomoć urođenog pragmatičnog uma i usled snažnijih predispozicija za to, koje osoba može prepoznati još u mladosti i iskoristiti takve potencijale na pravi način. S druge strane, loše aspektovan Jupiter u desetoj kući može ukazivati i na brojne blokade i ograničenja sa kojima se osoba neretko susreće na poslovno-finansijskom planu, tako da u velikoj meri može imati utisak da joj na poslu iz nekog neobjašnjivog razloga ništa ne ide od ruke.

Pročitajte još: Jupiter u 10. kući - lider raskošne harizme

JUPITER U JEDANAESTOJ KUĆI

Jupiter u jedanaestoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na darežljivu i prijateljski nastrojenu osobu širokih shvatanja. Ovakva pozicija Jupitera često ukazuje i na veću spremnost osobe da pomaže bliskim osobama iz svog okruženja kao i na mogućnost ostvarenja uspeha u timskom radu. Jupiter u ovom položaju može biti i posebno darežljiv ukoliko je i dobro aspektovan sa drugim nebeskim telima tako da u osobi često podstiče lakše ostvarenje većih i ambicioznih planova. U tom slučaju osoba neretko dolazi i do ostvarenja krupnijih zacrtanih ciljeva, pri čemu veoma važnu ulogu može imati i pomoć i podrška najbližih osoba i prijatelja. Kada je ovako pozicioniran Jupiter loše aspektovan to je često pokazatelj nedovoljne motivisanosti na poslovno-finansijskom planu kao i nedovoljne ambicioznosti da se završi započeto. U tom slučaju osoba ima sklonosti da započinje više stvari odjednom koje usled gubitka početnog entuzijazma ne uspeva da privede kraju na adekvatan način i u predviđenom roku.

Pročitajte još: Jupiter u 11. kući - sreća u prijateljstvu

JUPITER U DVANAESTOJ KUĆI

Jupiter u dvanaestoj kući u natalnoj karti generalno može ukazivati na velikodušnu osobu sa razvijenom empatijom i sposobnošću da kroz introspekciju dođe do bolje spoznaje sveta oko sebe. Takođe, ovako pozicioniran Jupiter neretko ukazuje i na izražene duhovne dispozicije i na sklonosti ka bavljenju duhovnim disciplinama, psihologijom, filozofijom, antropologijom ili astrologijom. Ukoliko je u dvanaestoj kući dobro aspektovan, Jupiter osobi obezbeđuje i dodatne mogućnosti za ostvarenje većeg uspeha u životu uz pomoć snažno razvijene intuicije, smirenosti duha ili uz pomoć jake i stabilne psihofizičke strukture ličnosti. Harmonični aspekti Jupitera u dvanaestoj kući neretko ukazuju i na to da osoba može veoma često predstavljati pravi ljubavni "magnet" za druge osobe. Loši aspekti Jupitera u dvanaestoj kući ukazuju na to da je osoba u ljubavnom odnosu neretko prava enigma za ljubavnog partnera i može joj biti teže da ostvari skladan ljubavni odnos usled naglašenije potrebe da prećuti istinu i usled nedovoljno otvorenog i nedovoljno jasnog iskazivanja najdubljih pozitivnih emocija.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE