Iznenadni dogadjaji i preokreti koje donosi Uran


Koliko su u vama izražene uranovske osobine koje dovode do ključnih preokreta (originalnost, ekscentričnost, potreba za slobodom i nezavisnošću) pokazuje položaj Urana u poljima ličnog (natalnog) horoskopa. Položaj Urana u astrološkim poljima ukazuje i na to u kojim sferama života dolazi do preokreta i iznenadjenja.

URAN U PRVOJ KUĆI

Uran u prvoj kući natalne karte ukazuje na osobe sa izraženom potrebom za slobodom i nezavisnošću na svim životnim poljima, naročito na polju finansija i posla gde ne trpe postavljanje bilo kakvih ograničenja koja mogu sputavati kretanje njihovih misli da se slobodno razvijaju i stvaraju nove i sveže ideje. Dobro aspektovan Uran u ličnom horoskopu stavlja naglasak na visoku inteligenciju i nesvakidašnji um. Ove osobe mogu čovečanstvu ponuditi neretko genijalne ideje i velike reformatorske promene. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju aspektovan loše ove osobe su jako svojeglave i uglavnom srljaju kroz život radeći stvari uglavnom na svoju ruku. Kod ovakvih osoba izraženo je nepredvidivo ponašanje, nemir, nervoza i nesigurnost. Neretko se dešava da osobe sa loše aspektovanim Uranom u ovom položaju nesvesno zapostavljaju i svoje najbliže ne hajući preterano za njihova osećanja. Osim toga ove osobe karakteriše i olako pristupanje rizičnim situacijama (naročito na poslovnom planu) kada im se lako može dogoditi da se bez mnogo razmišljanja odluče na neki rizičan potez koji u većini slučajeva može biti pogrešan.

URAN U DRUGOJ KUĆI

Uran u drugoj kući natalne karte neretko ukazuje na ekscentrične osobe čiji životi su prepuni neobičnih iznenadjenja i preokreta. Ovakav položaj Urana je neretko pokazatelj kockarskog duha i izražene potrebe za rizičnim ulaganjima i trošenjem. Ove osobe su u stanju da za kratko vreme dodju do veće sume novca ali isto tako mogu veoma brzo i ostati bez njega. Kada je Uran u ovakvom položaju dobro aspektovan u ličnom horoskopu on daje vrlo snalažljive osobe koje su pune originalnih ideja pomoću kojih uvek pronalaze nova rešenja i umeju da se na pravi način nose sa problemima. Dobro se pokazuju u organizatorskim poslovima i sposobni su da zarade dosta novca. Osobe u čijem je ličnom horoskopu Uran u drugom polju loše aspektovan stalno kubure s novcem i teško im je da ga zadrže. Neretko se dešava da su ove osobe stalno u dugovima, često ostaju bez posla i sl.

URAN U TREĆOJ KUĆI

Uran u trećoj kući natalne karte ukazuje na temperamentne osobe sa čvrstim stavom i jasnim pogledom na stvari. Stvaraoci su i začetnici novih načina razmišljanja i stavova. Obrazovanje im je veoma bitno i kada se sve kockice slože i u njihovom ličnom horoskopu ukoliko je Uran u ovom položaju dobro aspektovan ove osobe postaju jako uticajne i na visokim društvenim položajima. Naročito su zainteresovani za inovacije vezane za komunikaciju i umrežavanje (internet) gde do punog izražaja dolazi njihova kreativnost i sposobnost da tržištu uvek ponude nešto novo. Medjutim, kada je uran u ovom položaju aspektovan loše, ove osobe karakteriše nestabilnost i nemarnost pri obavljanju važnih stvari u životu. Odluke najčešće donose ishitreno i bez prethodnog dovoljnog promišljanja o mogućim lošim posledicama. Takodje, za osobe sa loše aspektovanim Uranom u trećoj kući važi i to da često menjaju svoje mišljenje i stavove tako da zbog ovoga ostavljaju loš utisak na okolinu, jer ponekad jedno govore dok drugo rade.

URAN U ČETVRTOJ KUĆI

Uran u četvrtoj kući natalne karte najčešće ukazuje na način ophodjenja osobe prema svojoj porodici. Ove osobe ne vole sputavanja i ograničavanje lične slobode, naročito kada su u pitanju ljubavni odnosi. Karakteriše ih slobodniji način shvatanja ljubavnog/bračnog odnosa i to im na neki način može doneti neprijatnosti ukoliko druga strana nema razumevanja za ovakav način razmišljanja i ponašanja u vezi. Ne vole previše odgovornosti koju porodični život sam po sebi nosi, a kada je Uran u ovakvom položaju aspektovan loše, ove osobe neretko napuštaju svoje porodice. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju aspektovan dobro rizik od ovakvog ponašanja svodi se na minimum u zavisnosti od toga sa kojim nebeskim telom gradi povoljne aspekte.

URAN U PETOJ KUĆI

Uran u petoj kući natalne karte neretko je pokazatelj nestalnosti i ćeste promene raspoloženja u ljubavi. Kod ovih osoba stalno dolazi do iznenadnih preokreta i u jednom trenutku su puni ljubavi, njihova zaljubljenost doseže sam vrhunac dok u drugom trenutku sve kao da iznenada nestaje i stiče se utisak da ova magičnost nekud daleko iščezne. Za ove osobe je karakteristično i to da u ljubavi, a i u životu uopšte trude se da ne trpe razne pritiske od strane okoline jer imaju utisak ih to guši i ugrožava njihovu urodjenu potrebu za samostalnošću i slobodom. Loše aspektovan Uran u ovom položaju može biti vrlo nezgodan jer neretko ukazuje na nezadovoljne osobe. Ovim osobama je teško da se skrase u ljubavi već su stalno u potrazi za novim uzbudjenjima i zadovoljstvima što ih neretko vodi u promiskuitet. Kod ovih osoba mogući su i povremeni veći materijalni gubici. Osim toga, loše aspektovan Uran u petoj kući ponekad ukazuje na moguće probleme sa plodnošću ili na pojavu vanbračne dece. Kada je u ovakvom položaju Uran dobro aspektovan ove osobe postaju umetnične duše, jako talentovani za muziku ili glumu. Medjutim, postoji negativna strana i kod dobro aspektovanog Urana u petoj kući koji podstice talenat za glumu a negativna strana se ogleda u tome da osoba može početi da svoj talenat za glumu koristi u svakodnevnom životu pred drugim ljudima kako bi stekla neku vrstu koristi.

URAN U ŠESTOJ KUĆI

Uran u šestoj kući u natalnoj karti ukazuje na veoma disciplinovane i radne osobe koje veliki značaj pridaju obrazovanju i usavršavanju na polju posla i karijere. Interesuje ih moderna tehnologija a neretko se mogu naći i u oblastima politike, vojske i zdravstva. Naročite pogodnosti Uran u ovom položaju donosi kada je dobro aspektovan, jer daje vrlo talentovane i borbene osobe koje postaju vrsni poznavaoci i stručnjaci u oblasti kojom se bave. Medjutim, kada je u ovakvom položaju Uran loše aspektovan ove osobe postaju nesnalažljive, nervozne i teške su za saradnju. Često menjaju posao i teško se prilagodjavaju u društvu.

URAN U SEDMOJ KUĆI

Uran u sedmoj kući u natalnoj karti važi za vrlo nepovoljan položaj kada su u pitanju ljubavni odnosi tj. brak. Kada u ovakvom položaju Uran gradi sa ostalim nebeskim telima nepovoljne aspekte ovo može biti jasan pokazatelj da ove osobe mogu imati problema prilikom iskazivanja osećanja u ljubavnim vezama i kod njih je pojava emotivnog udaljavanja i razvoda vrlo moguća. za ove osobe je karakterističan slobodniji način razumevanja ljubavnih veza i teže odlučivanje za stupanje u brak. Dobri aspekti Urana u ovom položaju mogu delimično ublažiti negativan uticaj ove planete ali, u svakom slučaju, sa ovim osobama treba imati dosta strpljenja i dobre volje.

URAN U OSMOJ KUĆI

Uran u osmoj kući u natalnoj karti predstavlja težnju ka rešavanju misterija i otkrivanju same suštine bivstvovanja. Ovo je položaj koji u svojoj natalnoj karti imaju osobe koje su okrenute ka onom nevidljivom, natčulnom i tajnovitom. Proučavanje disciplina koje nastoje da odgovore na pitanja na koja priznate nauke nemaju prave odgovore sa činjeničnim dokazima često spada u domen njihovog interesovanja. Dobro aspektovan Uran u ovom položaju ima snažan uticaj jer osoba neguje svoju radoznalost i neretko svojom upornošću i velikim zalaganjem vremenom pokušava da dodje do značajnih saznanja o samoj suštini postojanja prirode i univerzuma. Osmo polje u astrologiji označava granične situacije tako da su ove osobe jako privučene proučavanju onostranog, stalno postavljaju pitanja vezana za ono što se krije ispod površine vidljivog, pa je filozofija oblast u kojoj se dobro pronalaze. Osim toga ezoterijaske veštine su takodje oblasti koje ih privlače. Kada je uran u ovakvom položaju aspektovan loše, to je pokazatelj osetljivijeg zdrastvenog stanja.

URAN U DEVETOJ KUĆI

Uran u devetoj kući u natalnoj karti stavlja naglasak na inteligenciju, svestrano obrazovanje i veliku slobodu mišljenja. Ovo su osobe koje svetu dosta doprinose upravo zbog svoje otvorenosti ka širokim saznanjima i pokušaju pomeranja granica dostignuća u različitim oblastima. Slobodoumni su i skloni tome da istražuju izvan okvira dogmi i nametnutih klišea, tako da na taj način dolaze do novih ideja i boljih rešenja. Ukoliko su aspekti Urana u ovom položaju dobri ove osobe postajuvrlo uspešne na poslu gradeći sjajnu karijeru a mogu se pronaći i u vrlo različitim oblastima od religije, filozofije, arheologije, astronomije do politike i diplomatije. Osim toga, dobri aspekti Urana daće i osobe koje su dosta privučene i umetnošću. Medjutim, kada su aspekti Urana u ovom položaju loši ove osobe postaju snažni sledbenici bilo verski, ideološki ili politički a takodje kod ovih osoba ponekad su izvesniji i problemi sa zakonom.

URAN U DESETOJ KUĆI

Uran u desetoj kući u natalnoj karti ukazuje na osobe koje teže ka profesionalnom usavršavanju tako da im je uspeh u karijeri veoma bitan. Kada je Uran u ovom položaju aspektovan dobro ove osobe stiču vrlo zavidan društveni položaj i reputaciju. Privučeni su neobičnim i nesvakidašnjim zanimanjima, ali su neretko zainteresovani i za prirodne nauke. U posao kojim se bave stalno unose nove metode, daju zanimljive predloge i njihovo mišljenje se visoko ceni i uvažava. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju loše aspektovan ove osobe postaju vrlo arogantne i teške za saradnju. Osim toga, u svojoj želji da stvari na poslu po svaku cenu izmene i okrenu u svoju korist umeju da odu predaleko rušeći postojeće sisteme i vrednosti. Ovakvo ponašanje najčešće rezultira ukorom tako da se postojeći problemi samo jos više produbljuju a ove osobe bivaju još teže za saradnju i "nepodnošljivije".

URAN U JEDANAESTOJ KUĆI

Uran u jedanaestoj kući u natalnoj karti ukazuje na kosmopolitski orijentisane osobe sa širokim shvatanjem stvari, otvorene i iskrene. Ne vole zastarele i konzervativne metode kada je u pitanju posao i edukacija, a na ljubavnom polju uvek teže ka slobodnijem i opuštenijem shvatanju ljubavnih veza. Kada je Uran u ovom položaju dobro aspektovan ove osobe postaju veliki pobornici demokratije, bave se humanirtarnim i socijalnim radom i zalažu se za istinoljublje. Oslobodjeni su svakog straha od iznošenja pravih činjenica i istinitih iskaza. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju loše aspektovan ovim osobama je teško da ostvare kvalitetne odnose naročito u prijateljstvu. Takodje, kada je u pitanju prijateljstvo mogu se naći u nejasnim situacijama kada često može pogrešno izgledati da su nedovoljno pouzdani.

URAN U DVANAESTOJ KUĆI

Uran u dvanaestoj kući u natalnoj karti ukazuje na osobe koje su dobri poznavaoci ljudske psihe i istorije. Teže ka pronalaženju boljeg načina za veću povezanost čoveka sa čovekom kao i čoveka sa prirodom uopšte. Privučeni su proučavanju mističnog, a njihova interesovanja su neretko okrenuta i ka izučavanju hipnoze, meditacije, alternativne medicine... Kada je Uran u ovom položaju dobro aspektovan ove osobe mogu postati dobri psiholozi, psihoterapeuti, istoričari ali i pravi vidovnjaci. Medjutim, loše aspektovan Uran u ovom položaju daje osobe koje lakše potpadnu lažima i obmanama a Uran u ovakvom položaju ponekad uzrokuje i psihičku nestabilnost.

Autor: Olivera Petković


ISKORISTI ČUDESNU MOĆ ASTROLOGIJE
VEĆ SADA!

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.