Tranziti Urana (2. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Ovde možete pročitati o tranzitima Urana i Jupitera, Urana i Saturna, Urana i Urana.

URAN I NATALNI JUPITER

Uran konjunkcija Jupiter - ovaj tranzit neretko nagoveštava period u kojem je izvesnije iznenadno javljanje nekih vrlo ambicioznih želja za uvođenjem novih promena u životu koje mogu doneti veću ličnu ispunjenost, zadovoljstvo i blagostanje, uz prisustvo čvršće spremnosti, rešenosti i odlučnosti u sprovođenju takvih planova u delo. Na poslovno-finansijskom planu, nove i originalne ideje tada mogu lakše naići na odobravanje i neke od njih bi mogle osigurati neki realniji vid ostvarenja praktične koristi/dobiti, odnosno ostvarenja željene satisfakcije razvojem toka situacije. Ovaj period može doneti i neočekivani ljubavni susret od kojeg se nekome može "zavrteti u glavi" kada ga kao "grom iz vedra neba" pogode Amorove strele zbog kojih se danima nakon toga može osećati opijeno ljubavnim emocijama i kada neće umeti ni rečima da opiše šta ga je snašlo.

Uran sekstil Jupiter - ovaj tranzit neretko potpomaže naročito ona nastojanja u čoveku koja se odnose na spremnost za otvaranje sopstvenog uma ka bespredrasudnom razmišljanju i savremenim shvatanjima putem usvajanja modernih ideja i inovativnih pristupa koji mogu obezbediti progres.

Uran kvadrat Jupiter - tokom trajanja ovog tranzita, ostvarenje ličnog napretka u mnogim situacijama neće ići glatko usled moguće opasnosti od pogrešne procene prioriteta stavljanjem interesa drugih ljudi iznad sopstvenih što može lako rezultirati javljanjem utiska iskorišćenosti i osećaja većeg ličnog nezadovoljstva.

Uran trigon Jupiter - za vreme trajanja ovog tranzita mnoge osobe mogu doživeti da sreća "zakuca i na njihova vrata" jer ovaj tranzit može biti vrlo obećavajući u tom smislu što ovaj period može doneti širenje optimizma i samopouzdanja i može olakšati ispoljavanje individualnosti i originalnosti tako da se mnoge situacije mogu iznenadno i vrlo neočekivano preokrenuti u ostvarenje koristi uz adekvatan pristup a nastojanjem i na dovoljno optimističnom gledištu, originalnim nastupom i pružanjem prilika za odgovarajuće prezentovanje kvaliteta, veština i sposobnosti.

Uran opozicija Jupiter - tokom trajanja ovog tranzita mogući su neplanirani veći troškovi, iznenadan gubitak novca ili vrednijih stvari tako da je u ovom periodu poželjno biti na dodatnom oprezu.

URAN I NATALNI SATURN

Uran konjunkcija Saturn - ovaj tranzit neretko nagoveštava pružanje iznenadnih prilika i šansi za efikasnije isticanje organizatorskih i liderskih sposobnosti koje mogu doneti uspehe u dugoročnijoj perspektivi, naročito prilikom timskog rada. Mnogi planovi koji se odnose na dugo planirane promene se u ovom periodu mogu lakše realizovati efikasnijim prevazilaženjem nekih ograničenja i prepreka nastalih još u prošlosti.

Uran sekstil Saturn - ovaj tranzit često potpomaže nastojanja pojedinca koja se odnose na otklanjanje onih prepreka koje datiraju još iz nekih ranijih perioda i podstiče oslobađanje potencijala za ostvarenje prevashodno onih planova koji su dugo delovali kao teže ostvarivi. Sreća koju ovaj tranzit može doneti najčešće dolazi tek nakon ranijeg dužeg mukotrpnog truda i rada, patnje i većeg strpljenja.

Uran kvadrat Saturn - tokom trajanja ovog "nemilosrdnog" tranzita može biti prisutna izrazita opasnost od javljanja snažnijeg pesimizma i osećaja nezadovoljstva, zatvorenosti i usamljenosti što se može naročito negativno manifestovati na društvenu sferu života odnosno na međuljudske odnose.

Uran trigon Saturn - ovaj tranzit neretko nagoveštava naglašenije mogućnosti za pozitivan rasplet nekih zamršenih situacija u interpersonalnim odnosima koje su dugo ranije mogle predstavljati kočnicu i prepreku ka postizanju uspeha i ispunjenja kako na ličnom/privatnom planu tako i na profesionalnom odnosno poslovnom planu.

Uran opozicija Saturn - trajanje ovog tranzita neretko obeležava pojačanu opasnost od javljanja većih sukoba u društvenim odnosima usled javljanja snažnijeg utiska nemogućnosti nametanja autoriteta i/ili usled nemogućnosti izražavanja sebe odnosno svoje individualnosti na adekvatan način što može lako dovesti i do iniciranja brojnih bespotrebnih rasprava i svađa sa osobama iz okruženja.

URAN I NATALNI URAN

Uran konjunkcija Uran - ovaj tranzit često nagoveštava porast osećaja snažne individualnosti i želje za osvajanjem što veće nezavisnosti i slobode na mnogim životnim poljima. Ovaj period može doneti i brojna nesvakidašnja i uzbudljiva dešavanja kao i veću zainteresovanost za promene koje mogu doneti i snažniju želju za novim načinima ispoljavanja individualnosti i češća podsećanja na ranije periode a kod nekih može nagovestiti i svetlu i/ili progresivnu budućnost u ostatku života.

Uran sekstil Uran - ovaj tranzit neretko potpomaže ona nastojanja pojedinca koja se tiču unapređenja pristupa prilikom izražavanja originalnosti pa se u ovom periodu često mogu očekivati efektniji rezultati i brže pozitivne reakcije okoline na ono što pojedinac drugima želi ponuditi i predstaviti.

Uran kvadrat Uran - za vreme trajanja ovog tranzita naročito može biti prisutna opasnost od javljanja snažnije emotivne praznine, razočaranosti i od nemogućnosti dostizanja željenog zadovoljenja emotivnih potreba.

Uran trigon Uran - ovaj tranzit neretko upućuje na neočekivanu i iznenadnu sreću i preokret koji može obezbediti bolji prosperitet u budućnosti pa osoba može imati utisak da je korak ispred drugih.

Uran opozicija Uran - tokom trajanja ovog tranzita ličnost može pratiti snažniji osećaj, ili utisak, da neki dugoročni planovi izmiču njenoj kontroli i da joj se neke mogućnosti zatvaraju te da su njeni pokušaji beznadežni. Povrh toga, u ovom periodu može naići i na ravnodušnost bliskih prijatelja i članova porodice po pitanju očekivane podrške i pomoći. Zanimljivo je napomenuti i to da je ovaj tranzit poznat i kao "tranzit krize srednjih godina".

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE