Tranziti Urana (1. deo)

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

U ovom tekstu možete se upoznati sa tranzitima Urana i Sunca, Urana i Meseca, Urana i Merkura, Urana i Venere, Urana i Marsa.

URAN I NATALNO SUNCE

Uran konjunkcija Sunce - ovaj tranzit neretko upućuje na veću količinu samopouzdanja i sigurnosti u sebe prilikom prezentovanja svojih kvaliteta, sposobnosti i vrlina pa u ovom periodu ličnost može zablistati u punom sjaju i dobiti iznenadnu i neočekivanu podršku, potvrdu ili nagradu za prethodno uloženi trud i za angažovanje. Na poslovnom planu, kreativne i nove (sveže i napredne) ideje često nailaze na oduševljenje i na odobravanje što može osigurati ostavljanje jako dobrog utiska na osobe iz poslovnog okruženja što zatim može lako doprineti i stvaranju uslova za neki vid unapređenja poslovnog statusa. Ovaj period na ljubavnom planu često nagoveštava brojne zanimljive i uzbudljive situacije u kojima ličnost može u većoj meri privlačiti pažnju na sebe i biti u centru pažnje, tako da se neretko dešava i da tada ima dosta obožavatelja odnosno ljubavno zainteresovanih osoba koje će pokušati da ostvare veću bliskost sa njom.

Uran sekstil Sunce - ovo može biti jako uspešan period za ostvarenje opšteg napretka na mnogim životnim poljima jer ovaj period neretko donosi iznenadni preokret u smislu pružanja novih šansi za pozitivan rasplet mnogih situacija. Konkretno, ovaj tranzit nagoveštava naglašenije mogućnosti za nove poslovne prilike kao i za ostvarenje plodne poslovne saradnje koja može obezbediti veći priliv novca i dodatno unapređenje društvenog ugleda. Što se tiče ljubavi, ovaj period neretko donosi otvorenost u iskazivanju ljubavnih emocija i lakše oslobađanje ljubavne strastvenosti što može doprineti i da ličnost u ovom periodu bude privlačnija drugima ali i zadovoljnija sobom.

Uran kvadrat Sunce - tokom trajanja ovog tranzita može postojati izraženija opasnost od turbulentnih dešavanja na mnogim životnim poljima kada se ličnost može osećati obeshrabreno a takođe, može je pratiti i nedostatak samopozdanja kao i sklonost ka preuveličavanju nekih problema i ka preteranom dramatizovanju situacija.

Uran trigon Sunce - ovaj obećavajući tranzit neretko nagoveštava iznenadnu ljubav na pomolu koja može promeniti dotadašnje shvatanje ljubavi pružanjem potpuno novog, još neproživljenog iskustva koje je teško uporedivo sa prethodnim iskustvima i koje može pružiti neizmerno zadovoljstvo, sreću i uživanje. Međutim, potrebno je i da natalni horoskop individue sadrži klicu takvog događaja, odnosno potrebno je da i drugi relevatni pokazatelji daju predispozicije za tako nešto kako bi se ostvario pun potencijal onoga što ovaj tranzit može doneti. Ovaj tranzit često donosi i aktivnija druženja, izlaske i zabave pa u ovom periodu mnogim osobama društveni život cveta.

Uran opozicija Sunce - za vreme trajanja ovog tranzita neretko je prisutna izrazita opasnost da osoba lako dovodi sebe u neprijatne situacije usled ishitrenijeg i impulsivnijeg ponašanja pa je u ovom periodu vrlo verovatan ulazak u razne konfliktne situacije i u sukobe i sa nekim moćnijim i nadređenim osobama.

URAN I NATALNI MESEC

Uran konjunkcija Mesec - ovaj tranzit ukazuje na uzbudljiv period u kojem može biti znatno olakšano ispoljavanje emocionalnog dela duše kada se ličnost u tom pogledu može osećati oslobođeno i nesputano skupljajući dovoljno hrabrosti za preduzimanje prvih koraka u cilju ostvarenja pozitivnih promena u svom životu. Može biti izražena spremnost na jasnije iskazivanje svojih stavova i uverenja pa čak i želja za buntovnijim i radikalnijim pristupom u nastojanjima da planovi brže i lakše budu realizovani. Takođe, u ovom periodu je često naglašena i potreba za ostvarenjem što veće nezavisnosti na svim životnim poljima.

Uran sekstil Mesec - ovaj tranzit potpomaže nastojanja na poboljšanju situacije na porodičnom i bračnom polju pa ovaj period često donosi naglašenije mogućnosti za pronalaženje novih načina za ostvarenje sklada situacije na ovim životnim poljima tako da se za vreme trajanja ovog tranzita neretko dešavaju pomirenja rastavljenih ljubavnih (bračnih) partnera i/ili uspešnije rešavanje nekih ranije nastalih porodičnih problema i postizanje harmoničnih porodičnih odnosa.

Uran kvadrat Mesec - tokom trajanja ovog tranzita može biti prisutna izraženija opasnost od snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa kada bi mogli biti znatno ređi trenuci razmene nežnosti i ljubavne strasti. Ličnost se tada može osećati u većoj meri zatvoreno, blokirano, potišteno, otuđeno. Takođe, prisutna je opasnost i da se neke negativne emocije iz privatnog života isuviše prenose i na poslovnu sferu života uzrokujući pogoršanje komunikacije na poslu i ostavljanje lošeg utiska. Dodatno, za ovaj period može biti karakteristično i češće evociranje nekih neprijatnih uspomena iz prošlosti što može dovesti do toga da osoba aktivnije razmišlja o nekim stvarima iz prošlosti koje je tada mogla da učini a nije, odnosno da razmišlja o nekim propuštenim šansama.

Uran trigon Mesec - trajanje ovog tranzita neretko obeležava pružanje mogućnosti za ostvarenje iznenadne i neočekivane sreće u ljubavi/braku. Takođe, ovo može biti i period pružanja novih šansi za dobijanje veće podrške od nekog bližeg člana porodice što može doprineti i ostvarenju veće sigurnosti i u finansijsko-materijalnom pogledu. Dodatno, u ovom periodu je moguć iznenadan prijatan susret sa nekom dragom osobom iz prošlosti koja je nekada aktivnije učestvovala u jednom delu života osobe i obeležila to davno prošlo vreme svojim prisustvom.

Uran opozicija Mesec - tokom trajanja ovog "nemirnog" tranzita često nastupa period pun turbulentnih dešavanja i raznih neuspeha koji mogu biti tesno povezani sa učestalijom promenom raspoloženja i burom emocija pa je u ovom periodu poželjno nastojati na ostvarenju i očuvanju dovoljno stabilnih emocija. Ovaj konfuzan period neretko donosi i veću dilemu osobi, kada nije sigurna da li treba da "raskrsti" sa nekim stvarima iz prošlosti i da se okrene budućnosti ili da ipak nastavi po starom što može doneti pravu konfuziju osećanja, emotivno lutanje i snažniji osećaj nesigurnosti.

URAN I NATALNI MERKUR

Uran konjunkcija Merkur - ovaj tranzit neretko ukazuje na uzbudljiv period pun avantura i zanimljivih dešavanja u kojem individua može imati snažniji utisak da se mnoge stvari odvijaju munjevitom brzinom, skroz neočekivano i iznenadno. Tokom trajanja ovog tranzita osoba može imati pojačanu potrebu za opuštenim, otvorenim i direktnim pristupom nastojeći na ostvarenju konstruktivne komunikacije prevashodno sa intelektualno podsticajnim ljudima kako bi u dodatnoj meri proširila svoje vidike. Može biti prisutna želja za jasnim i nedvosmislenim izražavanjem svojih stavova, ideja i uverenja s težnjom da neki predlozi budu prihvaćeni i upotrebljeni/iskorišćeni i za neki opšti interes odnosno za dobrobit više ljudi. Na poslovnom planu ličnost se u ovom periodu može isticati prezentovanjem originalnih i inventivnih ideja i novih metoda u pristupu poslovnim obavezama što može doprineti lakšem ukidanju nekih zastarelih i prevaziđenih pristupa rešavanju problema u radu.

Uran sekstil Merkur - ovaj podsticajni tranzit neretko potpomaže nastojanja na zapaženijem isticanju intelektualnih sposobnosti, originalnosti u razmišljanju i komuniciranju naročito u radu sa većom grupom ljudi ili prilikom druženja u interpersonalnim odnosima na privatnom planu što često osobi osigurava ostavljanje vrlo upečatljivog pozitivnog utiska na druge ljude.

Uran kvadrat Merkur - trajanje ovog tranzita često obeležava otežano izražavanje individue (u mnogim situacijama joj nije lako da iskaže svoje stavove) uz javljanje snažnijeg utiska nemogućnosti adekvatnog prezentovanja svojih kvaliteta i sposobnosti. Za ovaj period se često vezuje i teže ostvarenje konstruktivne komunikacije kao i ostavljanje utiska veće neljubaznosti u obraćanju drugim osobama. Mnoga nastojanja na usavršavanju znanja i sposobnosti odnoseći se prevashodno na aktivnosti intelektualne prirode, u ovom periodu nailaze na zastoj tako da ličnost može imati utisak da stagnira i da je daleko od ostvarenja svojih zamisli na mnogim životnim poljima (a naročito na poslovnom planu i na polju edukacije).

Uran trigon Merkur - ovaj tranzit često ukazuje na period koji pruža iznenadne povoljne šanse i pojedincu donosi neočekivani preokret u smislu otvaranja novih mogućnosti za brže i efikasnije rešenje problema primenjivanjem novih i naprednih metoda i strategija. U ovom periodu ličnost se često oseća intelektualno nadmoćno, entuzijastički je raspoložena i spremna za osvajanje novih životnih pobeda.

Uran opozicija Merkur - tokom trajanja ovog uznemirujućeg tranzita neretko se beleži izrazita opasnost od ulaska u veće sukobe mišljenja sa nekim značajnijim osobama od autoriteta čija bi pomoć i podrška mogla biti potrebna kako u bliskoj tako i u daljoj budućnosti.

URAN I NATALNA VENERA

Uran konjunkcija Venera - ovaj tranzit neretko nagoveštava period u kojem se budi ljubavni zanos, u kojem se javlja pojačana potreba za ljubavlju i strašću, zapravo za doživljavanjem nečeg uzbudljivog, novog, nesvakidašnjeg, čarobnog... Za doživljavanjem ljubavnog iskustva koje može pružiti nadrealan osećaj. Tada je prisutna intenzivnija želja za menjanjem stvari na bolje u ljubavi, za promenom ustaljenog ritma u ljubavnom životu pa i za promenom ljubavnog statusa. Ličnost u ovom periodu nastojeći na takvim promenama, želi ubrzano da radi na ostvarenju ljubavnih planova za koje smatra da joj mogu obezbediti svetliju budućnost i lepo se oseća dok radi na tome. Takođe, u ovom periodu je neretko prisutna težnja ka savremenom shvatanju ljubavi, bez predrasuda.

Uran sekstil Venera - ovaj harmoničan tranzit potpomaže težnje za otvorenim i jasnim ispoljavanjem individualnosti, originalnosti i ekscentričnosti prilikom izražavanja sopstva što se može manifestovati i veoma povoljno (putem dobijanja podrške, priznanja ili nagrade kao i putem ostavljanja snažnog i upečatljivog utiska) na druge ljude kako u javnom životu tako i na privatnom/ljubavnom planu ali takođe, i u sferi umetnosti (ukoliko je ličnost u većoj meri naklonjena umetnosti). Tokom trajanja ovog tranzita često se stavlja akcenat na lepotu kada ličnost želi biti zadovoljena u estetskom pogledu pa je stoga, u skladu sa takvim težnjama uočljivo i nastojanje na većem eksperimentisanju sa modom i uvođenju novih promena u izgledu, a u cilju postizanja što lepšeg i privlačnijeg fizičkog izgleda. Takođe, zanimljivo je napomenuti i da se u ovom periodu češće događa i zaljubljivanje "na prvi pogled".

Uran kvadrat Venera - trajanje ovog tranzita neretko obeležava zatvorenost i nemogućnost adekvatnog izražavanja suptilnih i tananih ljubavnih emocija (strasti i nežnosti) što može doprinositi ostavljanju jako lošeg utiska u ljubavi i težem uspostavljanju željene harmonije na ovom životnom polju. U ovom nestabilnom periodu se neretko znatno lakše događaju raskidi slabih i nesigurnih ljubavnih veza i/ili pravljenje ozbiljnih planova za pokretanje većih promena u ljubavi kao što je razvod braka.

Uran trigon Venera - ovaj harmoničan tranzit neretko donosi pravu potragu za lepotom i za novom ljubavnom srećom kada se obično javljaju neki novi ljubavni izazovi i pojačana želja za zadovoljenjem novih potreba u ljubavi, ali na neke zanimljivije, uzbudljivije i na potpuno nesvakidašnje načine. Ovaj period često donosi i veća iskušenja na polju ljubavi kada se osobi može učiniti vrlo privlačnom ideja o ulasku u uzbudljivu ljubavnu avanturu (tajnu i/ili paralelnu ljubavnu vezu) moguće sa nekom osobom koju upoznaje sasvim slučajno i neočekivano i koja joj može u navedenom periodu u većoj meri "pomutiti razum".

Uran opozicija Venera - tokom trajanja ovog tranzita neretko je prisutna izrazita opasnost od pravljenja većih grešaka na ljubavnom planu kada se osobi može lako desiti da usled češćeg idealizovanja tuđih ljubavnih veza i tuđih brakova, želeći ostvarenje i nekih nerealnijih želja, u mnogim situacijama donosi ishitrene i brzoplete odluke na ljubavnom planu uzrokujući na taj način i povređivanje tuđih osećanja. Trajanje ovog tranzita često obeležava nedovoljna posvećenost voljenoj osobi u ljubavnom odnosu, pogrešni potezi, nerazumevanje, nedovoljna tolerancija, nedovoljno poštovanje individualnosti, ozbiljnije narušavanje poverenja u ljubavi itd. Ukoliko je osoba u ovom periodu usamljena, može vrlo lako upasti u iskušenje da započne novu ljubavnu vezu sa potpuno pogrešnom (neodgovarajućom) osobom.

URAN I NATALNI MARS

Uran konjunkcija Mars - ovaj tranzit neretko ukazuje na pojačanu želju za dinamičnijim i uzbudljivijim dešavanjima u ovom periodu kada se ličnost može osećati vrlo energično, ambiciozno i entuzijastički (i pobednički) raspoloženo. Na poslovnom planu mogu biti prisutne naglašenije mogućnosti za napredovanje na poslovnoj lestvici usled mogućeg znatno primetnijeg prezentovanja i isticanja novih, originalnih i konstruktivnih ideja, predloga i rešenja za poboljšanje pristupa u radu i za unapređenje poslovanja što u ovom periodu može imati veće šanse za odobravanje od strane nadređenih osoba. Dakle, često može biti uočljivo preuzimanje inicijative i vrlo energično i strastveno zalaganje za ostvarenje željenih ciljeva.

Uran sekstil Mars - ovaj tranzit često upućuje na vrlo produktivan period kada se u mnogim situacijama individui mogu pružiti sjajne šanse za ispunjenje mnogih životnih želja. Trajanje ovog tranzita neretko obeležava i javljanje pojačane želje za doživljavanjem uzbudljive ljubavne avanture usled moguće naglašene potrebe za češćim strastvenim trenucima na seksualnom planu.

Uran kvadrat Mars - za ovaj turbulentan period često je karakteristično brzo dejstvovanje, impulsivnije reakcije, naglost i žestina. Mnogi pokušaji u želji za odnošenjem pobede u takmičenjima (na raznim životnim poljima), u ovom napetom periodu mogu poći naopako i ne samo to već bi lako mogli izazvati i ozbljiljnije sukobe sa drugima. Tada je naročito potrebno nastojanje na obuzdavanju ljutnje, besa i agresivnosti u interpersonalnim odnosima.

Uran trigon Mars - ovaj obećavajući tranzit nagoveštava pravi naboj energije, vitalnosti, snage i neočekivane povoljne šanse i osoba bi trebalo u ovom periodu da se jasnije trudi da usmerava svoju energiju na konstruktivan i ispravan način. Ovaj period često donosi i ostvarenje novih zanimljivih prijateljskih kontakata (sa neobičnim osobama) od kojih bi neki mogli biti od velike koristi u budućnosti.

Uran opozicija Mars - tokom trajanja ovog uznemirujućeg tranzita određeni pokušaji i napori naročito na profesionalnom/poslovnom planu bi mogli doživeti i veće neuspehe i naići na teške kritike što dovodi do javljanja veće razočaranosti, napetosti, teskobe i do svađalačkog i neprijateljskog ponašanja, neki planovi individue u ovom periodu (u takvim okolnostima) nailaze na zastoj i izjalovljuju se što povećava i opasnost od ulaska u ozbiljnije sukobe sa nekim značajnijim osobama od autoriteta.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE