Neobični Uran

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Uran je planeta koja se u astrologiji povezuje sa: neobičnošću, originalnošću, slobodom, individualnošću, neobičnim idejama, pronalascima, jedinstvenošću, inovativnošću, otkrićima, genijalnošću... Uran je i planeta iznenadnih promena. Spada u tzv. moderne planete.

Uran je po mnogo čemu neobična planeta. Na neobičnost Urana ukazuju i astronomi. Polovi Urana su pozicionirani drugačije nego polovi drugih planeta u Sunčevom sistemu: tamo gde su Uranu polovi drugim planetama Sunčevog sistema približno se nalazi ekvator tako da je Uran bitno drugačije pozicioniran u poredjenju sa drugim planetama Sunčevog sistema (u poređenju sa drugim planetama Sunčevog sistema okrenut je na stranu, približno je okrenut "na bok"). Zbog neobičnog položaja planete i načina na koji rotira, na Uranu dani i noći mogu trajati dugi niz zemaljskih godina. Dodatno, Uran oko svoje ose rotira u smeru suprotnom smeru rotiranja Zemlje (i suprotno smeru rotiranja većine planeta u Solarnom sistemu). Planeta Uran ima i prstenove ali Uranovi prstenovi su znatno manje primetni od Saturnovih prstenova. Uran je po udaljenosti sedma planeta od Sunca.

Uran je planeta nebesko plave boje. U starogrčkoj mitologiji Uran je bog neba.

Planeta Uran vlada Vodolijom. Horoskopski znak Vodolija ukazuje na osobe koje često umeju da iznenade svojom neobičnošću, originalnošću i jedinstvenošću. Planeta Uran je, dakle, prilično neobična planeta u poređenju sa drugim planetama Solarnog sistema a predstavnici horoskopskog znaka kojim vlada Uran (horoskposki znak Vodolija) su često prilično originalni i jedinstveni u svom ponašanju u odnosu na predstavnike drugih horoskopskih znakova.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE