Šta horoskopski znak otkriva o astrologu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Navedeni opisi se odnose na astrologe koji se odgovorno i savesno bave astrologijom dok se ne odnose na one koji se samo predstavljaju astrolozima. Opisi su dati na osnovu tumačenja zodijačkog znaka dok mogu biti od dodatnog velikog značaja i ostali relevantni pokazatelji u ličnim horoskopima astrologa.

Astrolog u znaku Ovna

Zodijak započinje Ovnom, horoskopskim znakom koji je simbol početka. Deo tela koji simbolizuje horoskopski znak Ovan je glava što mu dodeljuje ulogu predvodnika. Astrolog rođen u znaku Ovna je vođa a ne sledbenik. Kao vatreni znak pod vođstvom Marsa, u radu ga često izdvaja: energičnost, ambicioznost, nezavisnost, kreativnost, takmičarski duh, dinamičnost i direktan i iskren pristup. Uvek je okrenut ka budućnosti. Stalno je u potrazi za novim poslovnim izazovima koji mu mogu pružiti priliku da predstavljanjem svog znanja zablista u još većem sjaju. Hrabar i neustrašiv, u njegovoj je prirodi da preuzima inicijativu i da svoju energiju i svoje težnje usmerava u konstruktivnom pravcu, što može rezultirati konstantnim pomeranjem granica iz oblasti astrologije. Uživa veliko poštovanje onih koji cene njegovo mišljenje. Najčešće se vrlo rano opredeljuje za posao astrologa i ostaje veran svojim principima u poslu do kraja života.

Astrolog u znaku Bika

Astrologa rođenog u znaku Bika karakteriše kreativnost, taktičnost i istrajnost u poslu. Kod ovog zodijačkog znaka je naglašena potreba za većom finansijskom sigurnošću tako da ovaj astrolog ne voli sebi da postavlja nerealne ciljeve na poslu već one ciljeve koji su realno dostiživi i gde je ostvarenje praktične koristi izvesnije. Neretko je spreman da vredno i naporno radi kako bi sebi obezbedio bolju materijalnu stabilnost. Pošto je Bik zemljani fiksni znak, ovog astrologa mogu više zanimati zemaljske stvari tako da u mnogim situacijama neće biti zavisan od "nebeskih zbivanja" kada je u pitanju njegov privatni život. Kada radi svoj posao, voli da uživa u tome ali potrebno mu je i dosta komfora pošto voli da radi natenane tako da tokom posla može praviti i duže pauze. Na njegovu efikasnost u poslu može uticati uređenost prostora za rad jer znatno bolju produktivnost može ostvariti u poslovnom prostoru u kome se može osećati ležernije i udobnije. Kako bi neopterećenije pristupao ispunjavanju poslovnih obaveza, na njegovom radnom stolu često se može naći i nešto ukusno za jelo kako bi uživao dok obavlja svoj posao.

Astrolog u znaku Blizanaca

Vladalac Blizanaca je Merkur-planeta intelekta i komunikacije što astrologa rođenog u ovom znaku čini dovoljno ubedljivim u njegovom obraćanju. Za Blizance važi da su vrlo radoznali i da gotovo nikada nisu dovoljno "siti" upijanja novih informacija što doprinosi njihovoj želji za konstantnim usavršavanjem znanja i praktičnih sposobnosti iz oblasti astrologije. Astrologa rođenog u ovom vazdušnom znaku veoma fascinira raznolikost ljudskih sudbina tako da ovaj astrolog može stalno biti u potrazi za sticanjem novih iskustava u poslu. Osim astrologiji, može biti privučen i brojnim drugim oblastima jer je za Blizance poznato da su svestrani i da mogu imati šira interesovanja. Astrologa rođenog u znaku Blizanaca veoma usrećuje kada ima više posla.

Astrolog u znaku Raka

Za astrologa u ovom vodenom znaku karakteristična je velika ambicioznost, maštovitost, istrajnost i naglašena potreba za tumačenjem i analiziranjem događaja iz prošlosti. Takođe, ovog astrologa izdvaja i razvijena sposobnost "uživljavanja" u različite životne situacije jer je poznato da Rakovi saosećaju sa problemima drugih ljudi. U radu se neretko koriste i svojom intuicijom. Astrolog rođen u znaku Raka ponekad može biti pristrasniji u situacijama kada se njegov moralni sud ne slaže s klijentovim. Ovakvo moguće teže kontrolisanje emocija može povremeno uticati na pristup radu u smislu promenljivijeg stepena objektivnosti prilikom razmatranja situacije.

Astrolog u znaku Lava

Ovog astrologa krasi sposobnost da kroz zabavu prezentuje svoje stavove i veštinu iz oblasti astrologije. Neretko mu više "leži" predstavljanje znanja iz popularne astrologije. Nastoji da često bude nasmejan i da ostavlja pozitivan utisak na druge, neretko i onda kada duboko u sebi nije sasvim srećan i radostan. Pun je samopouzdanja, želi da očarava druge svojim znanjem i voli sebe da predstavlja na glamurozan način. Izuzetno je kreativan, pun energije i radnog elana. Želi da uvek bude dopadljiv i važno mu je da od drugih dobija potvrde i priznanja o ostvarenom uspehu u radu. Obožava da se druži sa drugim astrolozima s željom za nadmetanjem u znanju i s ciljem preuzimanja uloge glavnog aktera u astrološkim razgovorima. U privatnom životu nastoji da svuda oko sebe širi optimizam i da izražava svoju srdačnost i veselost a njegova mana je što očekuje da mu svi na koje naiđe budu publika.

Astrolog u znaku Device

Analitičnost, rečitost, marljivost i preciznost su kvaliteti koji se često izdvajaju u radu kod ovog astrologa. Zahvaljujući Merkuru, planeti komunikacije, ovaj astrolog često može bolje izraziti sebe govorenjem. Stalno teži za usavršavanjem svog znanja. Svestan je da niko nije savršen ali radi vredno kako bi jednog dana bio bliži tome. Ovakva perfekcionistička priroda ovog astrologa čini da ponekad sebi zadaje i neke prezahtevne zadatke. Nastoji da bude organizovan i disciplinovan u radu a na njegovom radnom stolu se gotovo uvek može pronaći spisak svih stvari koje treba da uradi. Veoma lako ga izbacuje iz ravnoteže ukoliko nije u mogućnosti da sastavi sve "kockice" u celinu tj da rastumači svaki detalj u horoskopu. Može biti suviše strog i sklon preteranom kritikovanju drugih.

Astrolog u znaku Vage

Ljubaznost, poštenje, racionalnost, pravedenost i lepota je često ono što se izdvaja kod astrologa rođenog u znaku Vage. Ovaj astrolog vrlo pažljivo bira način na koji će dati savete jer tumačeći pozitivne i negativne stvari iz horoskopa nastoji da pronađe neko kompromisno rešenje tj da klijentu iznese "zlatnu sredinu". Iz ovog razloga ponekad može ostavljati pogrešan utisak neodređenosti i neodlučnosti. Ovaj astrolog se zapravo trudi da ima objektivan pristup u svom radu i da usklađuje i dovodi u ravnotežu klijentove želje sa mogućnostima koje nagoveštavaju zvezde i planete. Pošto je rođen u vazdušnom znaku, ovaj astrolog neretko ima dobro razvijen intelekt što doprinosi razboritom pristupu u njegovom radu. Nastoji da savesno obavlja svoj posao i da odgovorno stoji iza onoga što napiše ili kaže. Najsrećniji je onda kada uspe da pomoću svojih saveta pomogne drugima da dostignu harmoniju i ravnotežu u životu.

Astrolog u znaku Škorpije

Pronicljivost, izražen magnetizam ličnosti i često upečatljiv i prodoran pogled. Kod astrologa rođenog u znaku Škorpije može biti naglašena sposobnost dobrog razumevanja drugih ljudi. Dobar je i u razotkrivanju tajni. Svoja znanja o astrologiji može transformisati i u duhovnost. Fascinira ga fenomen života nakon smrti tako da svoja znanja iz astrologije može usavršavati naročito iz oblasti karmičke astrologije. Može biti snažno privučen i izučavanju reinkarnacije.

Astrolog u znaku Strelca

Avanturistička priroda znaka Strelca može biti u stalnoj potrazi za proširivanjem sopstvenih vidika i svesti o novim mogućnostima za unapređenje ličnih sposobnosti. Ovaj astrolog voli da se upušta u nepoznato s željom za usavršavanjem svog znanja. Krupna pitanja okupiraju njegovu pažnju i predstavljaju izazov za njegov intelekt. Često može biti privučeniji teorijom nego praksom. Osim postojanja interesovanja za proučavanje astrologije, ova osoba može biti fascinirana i raznolikošću brojnih religioznih pogleda na život i privučena istraživanju religija u cilju traženja odgovora na pitanje o smislu života. U bavljenju astrologijom cilja na veliko.

Astrolog u znaku Jarca

Ambicioznost, odgovornost, pragmatičnost, disciplina i autoritativnost su često kvaliteti koji se izdvajaju kod astrologa rođenog u znaku Jarca. Pošto je Saturn vladar znaka Jarca, on kod ovog astrologa jača osećaj za bolju organizaciju i za samodisciplinu. Ovaj astrolog predano, vredno i marljivo radi tako da vrlo ambiciozno nastoji ka ekspanzivnom ostvarenju uspeha u svom radu i uglavnom ne može da se opusti u potpunosti dok ne obezbedi sebi pristojnu ušteđevinu. U nekim situacijama (što ne mora biti često) teže može prihvatati raznolikost ljudskih sudbina i ljudskih ćudi tako da tada može biti skloniji kritikovanju osoba čiji se stavovi ne poklapaju sa njegovim (često tradicionalnim) shvatanjem vrednosti.

Astrolog u znaku Vodolije

Astrolog u znaku Vodolije je neretko principijelna, komunikativna i kreativna osoba inventivnog uma. Ovaj astrolog je neretko sposoban i da svoju kreativnost i imaginaciju upotrebi i u praktične svrhe. Za ovaj zodijački znak važi i da poseduje izraženu vrlinu humanosti tako da ovaj astrolog sebi može postavljati zadatak da kroz svoje poslovno angažovanje (putem demonstriranja svojih ideja) daje neki vid svog doprinosa za poboljšanje čitavog čovečanstva. Altruistička priroda znaka Vodolije doprinosi verovanju u jednakost svih osoba kao i posmatranju života drugih osoba bez predrasuda što čini da ovaj astrolog bude često zainteresovan za sve klijente. Ponekad, međutim, može drugima delovati neljubazno ukoliko ne nauči kako da kontroliše svoju prirodnu potrebu za ekscentičnijim ponašanjem i nekonvencionalnijim odnošenjem prema poslu.

Astrolog u znaku Riba

Astrologa rođenog u znaku Riba često u radu izdvaja sposobnost interpretiranja astrologije na umetnički način. Ovaj astrolog neretko ima i dobro razvijenu empatiju tako da može biti dobar savetnik koji je pun razumevanja za druge ljude. Njegova prednost se može sastojati i u fascinantnoj veštini tumačenja astrologije uz pomoć razvijene intuicije. Izrazita osećajnost ovog horoskopskog znaka može često ovog astrologa dovoditi u situacije da u većoj meri bira reči kojima želi da objasni stvari kako bi sigurnije izbegao da na neki način povredi osećanja klijentu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE