Kakva je vaša karma?

Na osnovu toga koja planeta se nalazi u dvanaestoj kući Vaše natalne karte možete se orijentaciono upoznati sa tim kakva bi mogla biti Vaša karma. Ukoliko u dvanaestoj kući nemate nijednu planetu tumačenje svoje karme možete pročitati na osnovu toga u kom znaku je vrh ovog polja. Osim navedenih činilaca veoma važnu ulogu pri tumačenju karme imaju i mesečevi čvorovi čiji položaj u natalnoj karti otkriva kakva ste iskustva preneli iz prethodnih inkarnacija. U nastavku teksta možete pročitati o nekim pokazateljima specifičnosti Vaše karme. Položaj planeta u dvanaestoj kući natalne karte i položaj vrha dvanaeste kuće u znacima su objašnjeni pojedinačno dok se celokupan uvid u karmu pojedinca sa svim njenim specifičnostima može dobiti tek uvidom u sve relevantne činioce u natalnoj karti pojedinca.

Ne treba osećati grižu savesti ili krivicu zbog prošlih inkarnacija zato što greške iz ranijih inkarnacija već plaćamo sada i kroz svaku inkarnaciju dobijamo nove lekcije u različitim okolnostima otežanim zbog ranijih grešaka iz prethodnih inkarnacija tako da ne treba činiti zlo, uvek treba činiti dobra dela i gledati u budućnost koju uz dovoljno truda i volje možete promeniti na bolje.

Sunce u dvanaestoj kući

Sunce u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima je neretko pokazatelj introvertnosti osobe koja se češće povlači pred drugima i ne snalazi se dovoljno dobro u svom okruženju. Ovakav položaj Sunca daje odredjene naznake da je u prošloj inkarnaciji ova osoba bila uticajna ali nije poštovala autoritet i služila se raznim sredstvima kako bi postigla željeni cilj.

Mesec u dvanaestoj kući

Mesec u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja se u prošloj inkarnaciji loše ophodila prema drugima, naročito prema ljudima iz svog bližeg okruženja.

Merkur u dvanaestoj kući

Merkur u dvanaestoj kući, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na lošu karmu daje odredjene naznake da je osoba u prošloj inkarnaciji imala loš odnos sa članovima porodice i povredjivala ih je svojim bahatim ponašanjem.

Venera u dvanaestoj kući

Venera u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima neretko je pokazatelj usamljenosti i neuzvraćene ljubavi. Ova osoba je stalno na meti pogrešnih ljubavnih partnera koje privlači poput magneta. U prošloj inkarnaciji ova osoba je bila suviše gorda, nepristupačna i nije volela dublje vezivanje.

Mars u dvanaestoj kući

Mars u dvanaestoj kući, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji na neki način iskorišćavala druge koristeći svoj dominantan položaj. Ovako aspektovan Mars redje je i pokazatelj da je ova osoba u prethodnoj inkarnaciji mogla biti i inicijator nasilja.

Jupiter u dvanaestoj kući

Jupiter u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji pričinila neku štetu osobama sa kojima je bila povezana na poslovnom planu, čineći im nepravdu na neki način.

Saturn u dvanaestoj kući

Saturn u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima neretko je pokazatelj osobe koja u sadašnjosti trpi posledice loše karme na taj način što je često sputavana i tokom života je stalno prati osećaj da joj je neka nesreća uvek blizu i za petama i ne dozvoljava joj da ostvari svoje ciljeve. U prošloj inkarnaciji je najverovatnije manipulisala naivnim ljudima.

Uran u dvanaestoj kući

Uran u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je stalno u potrazi za unutrašnjim blagostanjem. Razlog tome se nalazi većim delom u tome što ova osoba u sadašnjosti ponavlja stare greške iz prethodne inkarnacije tako da se na neki način ponavlja i ista karma.

Neptun u dvanaestoj kući

Neptun u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja se u prošloj inkarnaciji pokazala vrlo nepristupačnom, hladnom i bahatom tako da u sadašnjosti može trpeti posledice loše karme tako što može biti uskraćena za ljubav i toplinu porodičnog doma.

Pluton u dvanaestoj kući

Pluton u dvanaestoj kući natalne karte, ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim nebeskim telima ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji svoja negativna osećanja ispoljavala na drugima i za svoje neuspehe najčešće je krivila druge.

Ovan na vrhu dvanaeste kuće

Ovan na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na to da je ova osoba u prošloj inkarnaciji mogla imati brojne probleme u odnosu sa drugim ljudima koje nije dovoljno cenila i uvažavala, već je bila samovoljna i pomalo okrutna prema njima.

Bik na vrhu dvanaeste kuće

Bik na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na to da je ova osoba u prošloj inkarnaciji najverovatnije iskorišćavala druge i na neki način ih tlačila. U sadašnjosti može trpeti posledice loše karme na taj način što teže i sporije dolazi do uspeha, naročito na poslovnom planu.

Blizanci na vrhu dvanaeste kuće

Blizanci na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ukazuje na osobu koja gotovo nikada ne može biti u potpunosti zadovoljna onim što ima i biti zahvalna svojoj sudbini na tome već je prati oholost još iz prošle inkarnacije.

Rak na vrhu dvanaeste kuće

Rak na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na to da je ova osoba u sadašnjosti često blokirana i nevešta u rešavanju nekih životnih problema. Takodje, može imati i dosta teškoća u ljubavnim odnosima. U prošloj inkarnaciji ova osoba nije naročito vodila brigu o osećanjima drugih pa joj se u ovoj inkarnaciji to i vraća.

Lav na vrhu dvanaeste kuće

Lav na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ponekad ukazuje na to da je ova osoba u prošloj inkarnaciji najverovatnije na neki način previše bezosećajno gospodarila drugima pa joj se u ovoj inkarnaciji može dogoditi kao posledica loše karme da drugi ljudi često ne uvazavaju njeno mišljenje.

Devica na vrhu dvanaeste kuće

Devica na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na osobu koja se stalno brine oko raznih sitnica preuveličavajući stvari naročito kada je u pitanju zdravlje. U prošloj inkarnaciji je ova osoba nesavesno postupala kada je u pitanju prižanje pomoći onima kojima je pomoć trebala.

Vaga na vrhu dvanaeste kuće

Vaga na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ponekad ukazuje na osobu koja se u sadašnjosti teško suočava sa mnogim životnim problemima i radije se povlači nego da preuzme neku vrstu odgovornosti. U prošloj inkarnaciji ova osoba je prepuštala brigu o bitnim stvarima i donošenje bitnih odluka drugim ljudima.

Škorpija na vrhu dvanaeste kuće

Škorpija na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji najverovatnije manipulisala drugim ljudima retoričkim sposobnostima ili pak na taj način što je umela vešto da koristi svoje znanje i umeće okultnog i mističnog i ostvari svoje interesne ciljeve pomoću tog sredstva. U sadašnjosti može trpeti posledice loše karme tako što joj se razni putevi uspeha mogu iznenadno zatvarati i do željenih ciljeva može doći veoma sporo i zaobilaznim putevima.

Strelac na vrhu dvanaeste kuće

Strelac na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima često ukazuje na to da ova osoba u prošloj inkarnaciji najverovatnije nije imala dovoljno razumevanja za druge ljude tako da joj se to može vratiti u ovom životu.

Jarac na vrhu dvanaeste kuće

Jarac na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ukazuje na to da ova osoba iz prethodne inkarnacije nosi lošu karmu zbog svoje sebičnosti i preterane egoističnosti

Vodolija na vrhu dvanaeste kuće

Vodolija na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima ukazuje na to da ova osoba u ovoj inkarnaciji neretko nailazi na nerazumevanje okoline zbog toga što je i sama tako postupala prema drugima u prošloj inkarnaciji.

Ribe na vrhu dvanaeste kuće

Ribe na vrhu dvanaeste kuće u kombinaciji sa odredjenim negativnim aspektima neretko ukazuje na osobu koja može u ovoj inkarnaciji osećati veliku emotivnu prazninu i usamljenost jer se u prošloj inkarnaciji poigravala tudjim osećanjima.

Autor: Olivera Petković


Pročitajte: Karma i Mesečevi Čvorovi

IZRADA I TUMAČENJE NATALNOG HOROSKOPA

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.