Dvanaesta kuća

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Tumačenje dvanaeste kuće zauzima važno mesto u izradi ličnog horoskopa.

Dvanaesta kuća u horoskopu se povezuje sa skrivenim, mističnim i tajnim, odnosi se na skrivena neprijateljstva, na tajne veze, na tajne uopšte, odnosi se i na nevidljivo, nematerijalno, duhovno, duhovni razvoj, snove, mistične pojave, nesvesno, podsvesno, izolovanost, usamljenost, prošlost, intuiciju, maštu, moć imaginacije... Smatra se i kućom povezanom sa samoobmanom pa i sa samouništenjem, odnosi se i na određene gubitke i na izgubljene stvari kao i na siromaštvo, rashode, dugove. Povezuje se sa izdvojenim/izolovanim mestima kao što su na primer zatvori, bolnice, manastiri.

Ova kuća u astrologiji označava i maštovitost, formiranje idealističkih stavova, umetničke sklonosti/sposobnosti, duhovnu transcendenciju, stremljenja ka metafizičkom tumačenju sveta... Odnosi se i na prošle živote i na karmu. Upućuje nas i na uzimanje u obzir karmičkih veza među ljudima. Tumačenjem dvanaeste kuće dotičemo se mnogih pitanja koja se tiču karme pojedinca.

Dvanaesta kuća se odnosi na tajne ljubavne veze, ono što skriva ili nagoveštava ova kuća posebno može biti interesantno osobama čija je ljubavna situacija u tom smislu komplikovana.

Odnosi se i na skrivene slabosti i na skrivenu snagu pojedinca.

Ova kuća je srodna/povezana sa Ribama, vodena je i padajuća (kadentna) kuća.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE