Kineski horoskop

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Kineski horoskop je bitan deo kineske kulture. Kineski horoskop ima dvanaest horoskopskih znakova koji nose nazive po životinjama tako da kineski zodijak čine: pacov, bik, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, koza, majmun, petao, pas i svinja. U nastavku možete pročitati koje osobine se često pripisuju znacima kineskog horoskopa.

PACOV

Osobine znaka: radoznao, uporan, posvećen i vredan, harizmatičan, šarmantan, privlačan, društven, kreativan, snalažljiv i preduzimljiv, ambiciozan i vredan, tvrdoglav, ponekad osvetoljubiv i netolerantan.

BIK

Osobine znaka: ambiciozan, ume da bude strpljiv i oprezan, u mnogim situacijama je pouzdan i stabilan, vredan i marljiv, skroman (ponekad i stidljiv), uporan, odlučan i istrajan.

TIGAR

Osobine znaka: energičan, hrabar, velikodušan, strastven, buntovan, tvrdoglav, neretko je nepredvidiv u postupcima, avanturista.

ZEC

Osobine znaka: oprezan, osetljiv, fleksibilan i prilagodljiv, sumnjičav, zabavan, ljubazan i druželjubiv, kreativan, umetnička duša i neretko talentovan za umetnost.

ZMAJ

Osobine znaka: odlučan, velikodušan, mudar, strastven, samouveren, moćan, energičan i vitalan, ambiciozan.

ZMIJA

Osobine znaka: mudar, oštrouman, filozofski nastrojen, inteligentan, misteriozan, nepoverljiv i sumnjičav, oprezan.

KONJ

Osobine znaka: privlačan, društven/popularan, privlačan, okretan, ume da bude veseo, otvoren, fleksibilan, nekad je tvrdoglav i arogantan.

KOZA

Osobine znaka: kreativan, velikodušan, često saosećajan i blage naravi, može biti neodlučan, osetljiv i brižan.

MAJMUN

Osobine znaka: inovativan, takmičarski raspoložen, neretko veoma snalažljiv, produktivan, fleksibilan, radoznao, često se može dešavati da bude sumnjičav i lukav.

PETAO

Osobine znaka: entuzijasta, organizovan, samouveren, trudi se da bude praktičan, može se dešavati da bude i suviše kritički raspoložen.

PAS

Osobine znaka: često je lojalan i veran, ume da bude odan prijatelj, praktičan, neretko je nežan i osetljiv, ponekad je veoma subjektivan u donošenju zaključaka, može se dešavati da bude i previše pesimistički raspoložen.

SVINJA

Osobine znaka: vredan, odan, druželjubiv, često teži većoj nezavisnosti, može se dešavati da u nekim situacijama bude lakoveran, često ume da uživa u životu.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE