Venera u prvoj kući - lepota bez premca

Venera u prvoj kući neretko ukazuje na vatreni temperament i na prisutan talenat za ljubavno šarmiranje i zavođenje. Ovo je vatreno strastvena i nesvakidašnje privlačna osoba koja se dosta trudi oko svog fizičkog izgleda kako bi bila jako lepa i atraktivna.

Željna pažnje i dopadanja, gotovo uvek se trudi da se po nečemu u društvu izdvaja i da ističe individualnost svoga bića. Naglašenog je ega i nastoji da u gotovo svakoj prilici dokazuje da je za sve u pravu i da se najbolje od svih razume u ono što govori i zastupa.

Ponekad je jako tvrdoglava, pristrasna i sklona da u društvu agresivnije nameće svoje stavove. U svakom slučaju ume da bude vrlo otvorena, iskrena, srdačna, velikodušna i prijateljski nastrojena. Obožava da uživa u nadređenom položaju, voli da dominira i da skreće pažnju na sebe.

Ne podnosi najbolje kada joj neko upućuje kritike pa makar to bile i dobronamerne kritike. Iako u takvim trenucima doduše ostavlja utisak kako dobro razume onoga ko joj upućuje kritiku, na kraju ipak ostaje dosledna sebi i postupa po svom ličnom nahođenju.

Zapravo, ne voli kada se neko preterano meša u njene stvari. Obično za sebe smatra da zna bolje od drugih i želi da sama odlučuje o stvarima u svom životu. Iz tog razloga, tokom života trudiće se da bude dovoljno nezavisna i da samostalno donosi važne odluke koje se tiču njenog života.

Kroz život najčešće korača hrabro, odvažno, dostojanstveno i samouvereno. Avanturističkog je duha, voli u svemu da se oproba pa se često vrlo olako i svesno upušta i u razne rizike.

Pristup u komunikaciji je najčešće vrlo otvoren, iskren i direktan. Dešava se da bez oklevanja kaže ono što u datom trenutku misli i oseća ne opterećujući se mnogo o eventualnim posledicama izgovorenih reči.

Na polju ljubavi, voli da koketira i nastoji da drugoj strani vrlo jasno pokazuje svoju ljubavnu zainteresovanost i da otvoreno otkriva svoje ljubavne namere. Od voljene osobe u ljubavi očekuje vernost, odanost, iskrenost, romantiku i pregršt strastvenosti.

Kada se radi o ljubavnom osvajanju, ova ličnost je vrlo uporna, borbena i istrajna kada se na nekoga namerači. Ne odustaje lako od onoga što je zamislila. U svojoj blizini ne trpi konkurenciju i tada joj se momentalno pokreće borbeni impuls i budi joj se takmičarska priroda jer želi da stvori prednost u odnosu na konkurenciju i da dokaže da je bolja i da je u svemu prva.

Venera u prvoj kući u ženskom horoskopu neretko ukazuje na devojku odnosno ženu koju mnogi smatraju za pravi sinonim ženske lepote.

Poseduje pravu kombinaciju lepote, inteligencije, stila, seksepila, prefinjenih damskih manira, istančanog modnog ukusa. U nju se obično zaljubljuju već na prvi pogled. U sebi ima nečeg neobjašnjivo privlačnog što mami brojne uzdahe i što je čini tako zavodljivom i poželjnom. A možda je u pitanju i baš ta naglašena ženstvenost, nežnost, elegancija, uzorno ponašanje i držanje prave dame koje poseduje.

Ovo je dakle, mnogo više od puke lepote, jer je ona nadasve harizmatična i šarmantna dama a ujedno se često radi o veoma jakoj ličnosti koja je prepuna samopouzdanja i dostojanstva. Ona je žena za kojom mnogi čeznu i za kojom se muškarci na ulici rado okreću dok joj druge žene u mnogim situacijama veoma zavide.

Ona zavodi po kratkom postupku a u stanju je zadržati svog muškarca dugo vremena. Ona je od onih retkih žena koje kod svog muškarca izazivaju divljenje i poštovanje i sa kojom žele ljubav na duge staze.

Venera u prvoj kući u muškom horoskopu često ukazuje na snažnog muškarca čelične i nesalomljive volje, izdržljivog, vitalnog, neustrašivog i hrabrog koji voli da vlada situacijom. Izrazito je muževan i zaštitnički nastrojen a uz to je i nežan, umiljat, mazan i romantičan. Okrenut je ka očuvanju porodičnih vrednosti i kao stvoren je za brak. Ali, ima i jednu manje privlačnu osobinu a to je: ljubomora.

Dakle, ne podnosi neiskrenost niti neverstvo i u takvim situacijama jako teško oprašta, trudi se da sagledava situaciju "hladne glave" a zatim se okreće bez mnogo reči i raspravki i nastavlja kroz život nekim svojim drugim putem...

Ovako pozicionirana Venera je indikativna i za ostvarenje natprosečnih novčanih prihoda još u ranoj mladosti a neretko je prisutna i veća sklonost umetnosti.

Autor: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima