Venera u petoj kući - bajkovita ljubav

Venera u petoj kući neretko ukazuje na otvorenu, kreativnu, društvenu, srdačnu i velikodušnu osobu koja veoma vodi računa o utisku koji ostavlja na svoju okolinu i najčešće joj nije teško da ostavi jako pozitivan utisak na druge. Često ume da bude zabavna, vedra, nasmejana i da širi optimizam, lako osvaja svojim šarmom. Zrači pozitivnom energijom i neodoljivom harizmom i širi pozitivne vibracije u svom okruženju. Obasjava svojim prisustvom. Najčešće se oseća jako prijatno kada se nađe u prilici da dominira i kada je u centru pažnje. Posebno zadovoljstvo joj predstavlja kada se nađe u ulozi organizatora nekih dešavanja gde može da uspostavlja kontrolu nad situacijom. Treba uzeti u obzir da u zavisnosti i od drugih pokazatelja u natalnoj karti, osobine na koje ukazuje Venera u petoj kući mogu biti više ili manje prisutne.

Ova ličnost poseduje jaku volju, jako je temperamentna, dinamična, preduzimljiva i hrabra. Strastveno se zalaže za ostvarenje svojih zamisli i odlučno i samouvereno korača na putu ostvarenja životnih uspeha. U životu podjednako dostojanstveno prihvata i uspehe i poraze. Svoja osećanja, želje, stavove i ideje izražava vrlo otvoreno, jasno i direktno sa ogromnom dozom samopouzdanja. Ne libi se da izrazi svoje nezadovoljstvo u situacijama kada neko ili nešto ugrožava njena prava i ugled njene ličnosti.

Ljubav je najvažnija kategorija u životu ove individue. Ljubavi pripada vrhovno mesto na hijerarhijskoj lestvici životnih vrednosti. Ljubav motiviše, pokreće i predstavlja smisao života. Osećanja u ljubavi su jaka, nežna, topla, iskrena i postojana. Prisutna je velika posvećenost i spremnost na ulaganje dosta truda, vremena i energije kako bi ljubav uspela. I to ne bilo kakva ljubav već ljubav poput onih dugovečnih ljubavi iz bajki, sa srećnim krajem. Romantična i bajkovita ljubav, kraljevske prirode!

Ovakva pozicija Venere u natalnoj karti otkriva i postojanje veće naklonosti prema estetici i umetnosti. Ova individua se trudi da u gotovo svakoj prikladnoj prilici izgleda glamurozno i kraljevski moćno i da se svojom pojavom ističe od drugih tako da u mnogim situacijama od glave do pete izgleda kao pravo umetničko delo!

Bez obzira na to da li je Venera u petoj kući u muškom horoskopu ili u ženskom podjednako je prisutna želja i kod jednih i kod drugih da se dopadnu, da se izdvajaju i da budu u centru pažnje. Poseduju svoj sopstveni prepoznatljivi stil oblačenja, uživaju u doterivanju i u tome da se prave važni. U ljubavi kao i u životu uopšte imaju velika očekivanja i vrlo su zahtevni čak do te mere da ponekad očekuju da se ceo svet okreće oko njih. U ljubavi uživaju u ulozi gospodara. U stanju su da se u ljubavi predaju u potpunosti ali isto to očekuju i za uzvrat. Kada im nešto nije po volji ispoljavaju sklonost ka preteranom dramatizovanju stvari. U tom pogledu često umeju da se ponašaju poput neke hirovite i razmažene dece.

Na ljubavnom planu je prisutna težnja za postizanjem emotivne sigurnosti i veće stabilnosti u okviru porodično-bračnog života. Naglašena je i želja za ostvarenjem vatreno strastvene ljubavne povezanosti koja će biti postojana i trajne prirode. Ova individua žudi i za ostvarenjem uspeha i sreće sa potomstvom. Ranije od drugih sazreva u tom pogledu i oseća potrebu za roditeljstvom. Prema članovima svoje porodice kao i prema svojoj voljenoj osobi odnosi se zaštitnički i voli da se postavlja autoritativno. Svoj dom nastoji da uređuje domaćinski i da svima jasno stavi do znanja ko je gazda u kući. Obožava da svoj dom uređuje i nekim luksuznijim komadima nameštaja, neretko u zlatnoj boji. Voli da ima vredne i skupocene slike na svojim zidovima i da prostorije budu dobro osvetljene i obasjane sunčevim zracima.

Osoba sa Venerom u petoj kući uživa i u trošenju novca, u čemu ponekad ume i da pretera. Iako ume da ceni značaj novca i trudi se da obezbedi sebi finansijsku stabilnost, novac joj ipak ne predstavlja sve u životu.

Ovakva Venera otkriva i naglašen kreativni dar i sklonost ka umetnosti. Naročito može biti izražena želja za bavljenjem glumom zbog prisutnog talenta za improvizaciju i za ubedljivo dočaravanje emocija a takođe i u svakodnevnim situacijama može biti naglašena teatralnost u ponašanju.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE