Venera u osmoj kući - fatalna lepota

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera u osmoj kući neretko ukazuje na vrlo tajanstvenu ličnost, magnetično privlačnog izgleda sa pojačanim seksualnim apetitima. Poseduje ogromnu dozu mističnosti u svom ponašanju usled čega često na druge deluje jako čarobno i magično zavodljivo. Ovo je neretko u pitanju fatalna lepota pomoću koje ova ličnost lako uspeva da mnoge obori s nogu. Posebno je nadarena za ljubavne igrice, obožava da flertuje, da dominira i da manipuliše.

Međutim, iako za mnoge predstavlja pravi magnet u ljubavi, to ipak ne predstavlja sigurnu ulaznicu za sreću u ljubavi jer je često tokom života može pratiti osećaj da joj sreća u ljubavi nije u potpunosti naklonjena i da je za nju pronalaženje srodne duše gotovo nemoguća misija. Do stvaranja takvog utiska može dolaziti zbog nekih ranijih iskustava koje je imala u prošlosti, kada se više puta moglo desiti da u ljubavi napravi pogrešan izbor i zbog toga doživi niz neprijatnosti.

Ovakva pozicija Venere neretko upućuje na postojanje izrazite opasnosti od pravljenja grešaka na polju ljubavi u smislu da ova ličnost može biti snažno privučena nekim problematičnim osobama sa kojima će želeti da stupi u ljubavnu vezu. Razlog za to se može nalaziti i u mogućoj podsvesnoj želji da nekoga problematičnog promeni i oblikuje ga po svojoj meri. A često je u pitanju i podsvesna potreba za spasavanjem nekoga.

Mnogi bliski ljudi iz njenog okruženja je često i kritikuju zbog toga što u ljubavi propušta neke, prema njihovom mišljenju, prave prilike i dobre šanse i što odlučuje da svoju ljubav pruža i onima koji je izgleda ne zaslužuju. Međutim, tuđe kritike slabo uvažava a ideja o ljubavnoj vezi sa nekim ko je prosečan i ko ima sređen život kao da joj uopšte nije ni privlačna već je naprotiv u ljubavi neodoljivo privlače komplikovane i nedokučive osobe sa teškim karakterom koje će želeti da "pripitomi" samo za sebe, i to je prokletstvo ove Venere...

Ponekad joj može biti jako privlačna i ideja o započinjanju tajne veze jer je veoma uzbuđuje pomisao na zabranjenu ljubavnu romansu i avanturu koju će skrivati od drugih. I od same pomisli na to joj naviru snažna emocionalna uzbuđenja i jake ljubavne strasti. Razlog za to može se nalaziti u radoznaloj i detektivskoj prirodi ove ličnosti koju uzbuđuje dok radi na tajnim zadacima i dok ispituje ono skriveno i tajnovito. Dakle, u takvu emotivnu vezu će uploviti s željom da pronikne u samu srž date situacije i da rasvetli njenu skrivenu suštinu. Ponekad može ostavljati utisak i kao da želi da se poigrava sa nečijim osećanjima i kao da želi da pokaže svoju nadmoć.

Iako je avanturističkog duha i voli mnogo toga da iskusi i da se ponekad čak upliće i u neke nezgodne situacije, može se reći da u mnogim prilikama ipak ima sreće jer je ozbiljnije nevolje često zaobilaze.

Obično ima buran ljubavni život sa komplikovanim ljubavnim statusom. Fatalna lepota može predstavljati dobar start za lakše zavođenje i osvajanje željene osobe u ljubavi međutim, do stvaranja poteškoća obično dolazi kada treba ljubavni odnos i očuvati na duže staze.

Tokom života može doživeti mnogo uspona i padova na polju ljubavi ali trudiće se da iz svake situacije uvek izađe jača nego pre i da deluje pobednički (bar u svojim očima). Inače, kada su u pitanju neprijatna životna iskustva, odlikuje je izuzetna moć regeneracije osećanja pa je u stanju oporaviti se od emotivnog kraha za relativno kratko vreme.

U ljubavi je vatreno strastvena, senzualna, požudna, prezahtevna, nezasita, voli da eksperimentiše, da istražuje i da se poigrava. U mnogim situacijama ispoljava i sklonost ka pravljenju ljubomornih scena. Posesivnost i ljubomora često predstavljaju i vodeće razloge koji neretko dovode do raskida njenih ljubavnih veza. A kada dođe do završetka neke ljubavne priče, obično nastoji da održi optimizam, veru i nadu u bolje sutra i trudi se da u takvim situacijama potraži svetlo na kraju tunela. U teškim periodima svog života, sposobna je da se, poput mitološkog bića feniksa (vatrene ptice) sama "leči" onda kada je emotivno povređena. Tada joj je i veoma bitno da očuva svoju čestitost i doslednost i da nikako ne izgubi veru i nadu u neki novi ljubavni početak i u mogućnost ostvarenja srećnog bračnog života.

Na emotivnom planu, pri ostvarivanju ljubavnog kontakta na samom početku ljubavne veze, može biti prisutno otežano ispoljavanje nežnosti, romantičnosti i topline dok je istovremeno često naglašeno slobodno i direktno ispoljavanje požudne strastvenosti i erotičnosti u ljubavnom odnosu. Nežna osećajnost i suptilne ljubavne emocije imaju tendenciju da budu ispoljene tek kasnije, nakon što se stekne poverenje u iskrenost i čistotu osećanja i namera druge strane. Tada se pokreće i želja i potreba za snažnijim emotivnim vezivanjem u ljubavnoj vezi u smislu pravljenja ozbiljnih planova za ulazak u brak.

Venera u osmom polju daje indicije i za ostvarenje novčanih dobitaka kroz brak ili kroz poslovno partnerstvo/saradnju kao i putem nasledstva i poklona drugih ljudi.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE