Venera u drugoj kući - racionalna ljubav

Venera u drugoj kući ukazuje na emotivno toplu, nežnu i taktičnu osobu koja teži ka postizanju bračne i porodične stabilnosti i ka postizanju veće finansijsko-materijalne sigurnosti. Veliko zadovoljstvo i uživanje pronalazi u ovozemaljskim blagodatima, u lepim, prefinjenim i luksuznim stvarima kao i u čulnim nasladama koje dolaze od telesne ljubavi. Prisutno je i veće interesovanje za praktičnu sferu bivstvovanja i za postizanje vrlo konkretnih i realnih životnih rezultata u cilju osvajanja sigurnog i čvrstog tla.

Naglašena je smirenost duha, odmerenost u reakcijama, opreznost u donošenju odluka i strpljivost prilikom kreiranja planova. Do ostvarenja životnih planova neretko se dolazi uz više truda i angažovanja i na vrlo postepen način. U veće rizike, ova ličnost najčešće ne voli da se bespotrebno upušta već nastoji da ide na sigurno.

Prisutna je dovoljna svesnost o svojim realnim sposobnostima i mogućnostima i o onome što se realno u životu može ostvariti. Karakteristična je potreba za izgradnjom jasnih životnih principa, standarda i sopstvenih vrednosti na strogo racionalnim temeljima i bez želje za ulepšavanjem stvarnosti. Dakle, konstantno je prisutna težnja ka uvidu u realnu i jasnu sliku u bilo kojoj životnoj situaciji. Neispitane i nepoznate staze se izbegavaju i korača se dobro osvetljenim i dobro utabanim stazama na životnom putu.

Ovako pozicionirana Venera otkriva naglašeniju potrebu za postizanjem dobre finansijske i materijalno/imovinske situacije koja može pružiti uživanje u prednostima lagodnog i komfornog života. Ovakva želja za posedovanjem veće količine novca i vrednijih stvari je u velikoj meri motivisana stremljenjima ka pružanju što kvalitetnijeg života svojoj porodici. Dakle, borba za obezbeđivanjem što boljeg života sebi i porodici nastaje i u ime ljubavi kao plemenita i časna čovekova težnja.

Na ljubavnom polju ova ličnost je vrlo pažljiva i probirljiva i najčešće ume da dovoljno strpljivo čeka svoju pravu šansu u ljubavi. Nije brzopleta, "ne pada lako" na nečije pokušaje šarmiranja i na nečiju slatkorečivost u cilju ljubavnog osvajanja i najčešće nije sklona zaljubljivanju na "prvi pogled". Taktična je i radije nastoji da prvo dobro upozna drugu stranu i da zatim odmeri da li joj neko po svim kriterijumima odgovara ili ne. Privlače je ozbiljnije ličnosti stabilnog karaktera, odgovornog i zrelog ponašanja, dovoljno istrajne, vredne, poštene, odane... Kod mnogih je prisutna i snažna želja za pronalaženjem nekoga ko će odgovarati i u finansijskom i imovinskom pogledu odnosno poželjno je da osoba koju će odabrati za brak bude i dobro situirana. To međutim, nikako ne znači i da je ova ličnost proračunata u ljubavi, već pre znači da samo želi za sebe nekoga ko je dosta uspešan i sa kim će osećati da je sigurna i zaštićena i u tom pogledu. Prosto, privlače je u ljubavi uspešne i jake osobe jer joj je u životu potreban čvrst oslonac i neko sa kim može zajedno ostvariti finansijsku sigurnost i životni komfor za kojim traga.

A kada ljubav "zakuca na vrata" trudiće se da se pokaže u najboljem svetlu i želeće da očuva svoju ljubavnu vezu (a kasnije i brak) za celi život. U ljubavi će se tada truditi da bude vrlo pažljiva, umiljata, ljupka, nežna, verna i porodična. Sklad u ljubavi i u porodici biće joj uvek na prvom mestu.

Pošto je Venera, planeta ljubavi, estetike i umetnosti takođe, "zadužena" i za novac i za novčana pitanja a nalazi se u drugoj kući (kući novca), to daje snažnije indicije o ostvarenju većeg bogatstva od bavljenja nekim kreativnim aktivnostima odnosno od bavljenja poslom koji uključuje posedovanje nekog kreativnog ili umetničkog talenta.

Ovakva Venera je indikativna i za veće dobitke kroz brak, nekretnine, nasledstvo i kroz umetnost kao i putem nekih srećnih životnih okolnosti. Potrebno je imati u vidu da mnoge pojedinosti na koje se odnosi Venera u drugoj kući mogu biti više ili manje prisutne u zavisnosti i od drugih faktora.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE