Venera konjunkcija Jupiter - privlačenje sreće u ljubavi i u novcu

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera konjunkcija Jupiter spada u vrlo poželjan tranzit koji se neretko oduševljeno dočekuje optimističkim i entuzijastičkim raspoloženjem i srcem ispunjenim radošću i srećom jer ukazuje na to da se tokom ovog vremenskog intervala frekventno događa privlačenje sreće u ljubavi i u novcu. Ovaj "planetarni zagrljaj", samim tim, spada među one najviše očekivane (koji se dočekuje i sa ogromnom količinom entuzijazma) jer prevashodno ukazuje na to da ljubavni život tada može procvetati ali, takođe, može ukazivati i na pružanje izvanrednih šansi za poboljšanje finansijske situacije.

Simboli sreće - potkovica i detelina

Ovo, dakle, može biti idealno vreme za privlačenje sreće u ljubavi i u novcu jer se u to vreme ljubavna osećanja obično izražavaju na znatno lakši način a na poslovnom planu se rađaju imponzantne mogućnosti za primenu mnogih veština i sposobnosti za zaradu. Generalno važi da tokom ove konjunkcije društveni život cveta.

Konkretno, što se tiče privlačenja sreće u ljubavi, u ovom vremenskom okviru je moguće češće javljanje faktora koji podstiču promišljanja o lepoti i koji kao da podstiču izoštravanje estetskog čula, samim tim se kod mnogih podstiče i uvećanje želje za traganjem za lepotom, neretko dolazi i do uvećanja sopstvene privlačnosti na polju ljubavi kao i do uvećanja sposobnosti šarmiranja voljenog bića koje je predmet ljubavne žudnje.

U ovim trenucima u kojima lakše dolazi do rasta volje za ulepšavanjem, za isticanjem onog najlepšeg na sebi, takođe, lako može doći i do rasta samopouzdanja koje predstavlja jednu od ključnih stvari prilikom osvajačkog poduhvata u ljubavi jer način na koji ličnost zrači u ovim momentima može lako dovesti do toga da se oseća i znatno poželjnijom u ljubavi usled čega u brojnim situacijama može znatno lakše privlačiti i sreću na ovom životnom polju.

Tokom trajanja ovog tranzita se, dakle, češće može uočiti veća sigurnost u sebe prilikom ljubavnih nastupa, u brojnim okolnostima je prisutno više samopouzdanja, optimizma, vere u sebe i u srećan ishod stvari što neretko dovodi do toga da se i osećanja u ljubavi izražavaju na znatno lakši način i da se ljubavne namere prema nekome otkrivaju s više entuzijazma i sa više smelosti.

Za ispunjenje ljubavnih želja šanse će dakako biti veće ukoliko se onome ko nije ravnodušan u smislu ljubavne zainteresovanosti, bez preteranog oklevanja (i bez straha) pošalju jasni ljubavni signali ili se makar samo nagoveštaj da. Kao što je Bertrand Russell napisao: "Strah od ljubavi jednak je strahu od života, a oni koji se boje života, već su napola mrtvi."

Ljubavna sreća može biti izvor najvećeg blaženstva i može predstavljati najjaču pokretačku snagu za postizanje uspeha i na ostalim životnim poljima. Baš je onako kako je Platon napisao: "Najveće blaženstvo koje je ikada postojalo na svetu postiže se ljubavlju." A takođe, poznato je i da ljubav motiviše i inspiriše i može ispunjavati dušu neizmernom radošću.

Detelina i srce

Venera konjunkcija Jupiter neretko ukazuje i na to da se kod mnogih zaljubljenih parova u ovo vreme budi ogromna želja za hedonističkim uživanjem u ljubavi kada se mnoge težnje usmeravaju i na doživljavanju divljeg ljubavnog iskustva za pamćenje koje može omogućiti da se "ukus ljubavi" isproba na gotovo bezgraničan i na opušteniji (bespredrasudan) način kako bi se došlo do raskošnog i vrhunskog zadovoljstva u ljubavi.

U ovom vremenskom okviru mnogi ljubavni parovi (stavljajući čulna zadovoljstva u prvi plan) žele da uživaju u svojoj ljubavi i odlazeći na putovanje (po mogućstvu u inostranstvo) stavljajući, dakle, naglasak na hedonizam kako u čulnim (telesnim) nasladama svoje ljubavi tako i u različitim gurmanlucima po pitanju hrane i pića. Odlasku na putovanje najčešće neće biti toliko privučeni i motivisani zbog upoznavanja i obilaska (razgledanja) turističkih destinacija u cilju sticanja ili proširivanja znanja o datom mestu u koje se putuje (u smislu sticanja novih saznanja o npr. kulturi, istoriji i običajima ljudi koji tamo žive) niti zbog mogućeg sklapanja novih poznanstava i prijateljstava već će odlasku na putovanje mnogi ljubavni parovi pre biti privučeni i motivisani zbog rađanja želje za hedonističkim uživanjem u novim izvorima zajedničke radosti, sreće, požude, rasplamsavanja ljubavnih strasti i zadovoljenja želje za isprobavanjem neobičnih i egzotičnih ukusa hrane s akcentom na sočne, začinjene i visokokalorične obroke i slatkiše što ih mogu pružiti upravo putovanja na neke udaljenije očaravajuće lokacije koje u život umeju da unose više uzbuđenja i uživanja.

Ukoliko, pak, trenutno ne postoje mogućnosti za zajedničko putovanje, ovo vreme se najčešće iskorišćava u toplini porodičnog doma vrlo moguće gledanjem televizije u paru (npr. gledanjem najvećih filmskih dostignuća) uz hedonističko uživanje u slatkišima, u ispijanju tople čokolade i sl.

Kod usamljenih se tokom ovog vremenskog okvira može pojačati želja za prekidom samoće i javiti se snažnija privučenost ka ostvarenju romantične ljubavne avanture slobodnijeg tipa koja bi bila puna uzbuđenja i strasti i koja bi mogla u dodatnoj meri proširiti vidike.

Kada je reč o metodama osvajanja u ljubavi, u ovom vremenskom periodu se ljubavno osvajanje u ogromnom broju primera odvija "preko stomaka", pripremanjem ukusne hrane koja može zadovoljiti potrebu za hedonističkim uživanjem.

Što se tiče privlačenja sreće u novcu, do stvaranja prilike za uvećanje zarade i za novčani priliv neretko se dolazi u nezanemarljivoj meri i na šarm ili harizmu, odnosno šarmantnost i/ili harizmatičnost bi mogle podstaći i to da mnoga znanja i veštine na poslovnom planu koje osoba poseduje budu češće teme razgovora što bi u mnogim situacijama istaklo značaj takvih kvaliteta na poslovnom planu i podsticalo i unapređenje poslovnog statusa tako da u ovom periodu to često može dati bolje rezultate i doneti više sreće po pitanju novca. Pa ipak, moguće je da bi nekima izgledalo i kao da je to ostvareno tek tako "preko veze" odnosno bez takvih kvaliteta kakvi postoje a nekakvim isplaniranim povezivanjem sa nekim ko je na primer na uticajnijem društvenom položaju.

Detelina simbol sreće

Takođe, što se tiče novca, bitno je spomenuti i da se tada lako može javiti i pojačana želja za prekomernim trošenjem novca na stvari koje prevashodno zadovoljavaju estetski ukus. Kod mnogih individua se tada pojačava i zainteresovanost za estetsko uređivanje kućnog enterijera.

Slobodno vreme se u ovim trenucima neretko najbolje iskorišćava i za posvećivanje više vremena samome sebi, za slobodu i za radosne trenutke koji se proživljavaju tako što se iz ljubavi radi ono što se voli. Pod tim se često podrazumeva i čitanje zabavnog štiva iz kategorije lepote, ljubavi i mode ali, to svakako mogu biti i dubokoumne filozofske misli i mudrosti mnogih naučnika, filozofa, pisaca...

Zanimljivo je spomenuti i da se o nekim od eventualnih većih problema u ovim momentima znatno manje misli pa se tako na primer dešava i to da se ispunjavanje nekih većih dužnosti ostavlja "za kasnije", vođenje nekih od neprijatnih razgovora (neprijatne komunikacije) se odlaže kao i rad na rešavanju nekih od porodičnih problema a neka eventualna neprijatna dešavanja se u širokom luku zaobilaze.

Tokom trajanja ove konjunkcije se znatno lakše može ostaviti i jači pozitivan utisak prilikom javnih nastupa i privući sreća i na tom životnom polju, mnoge umetničke sposobnosti ali, takođe, i retoričke veštine (npr. u političkim obraćanjima) se tada mogu s većom lakoćom (ili sa prisutnijom moći ubeđivanja) prezentovati publici što samim tim može lakše dovoditi i do ostvarenja zapaženijih uspeha i do rasta/uvećanja rejtinga i popularnosti.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE