Venera u desetoj kući - vanvremenska lepota

Venera u desetoj kući kod ove osobe još od rane mladosti u većoj meri pobuđuje zrelija razmišljanja kao i pridavanje većeg značaja izgrađivanju uspešne poslovne karijere i ostvarivanju većeg poslovnog ugleda u daljoj budućnosti. Dakle, prevashodno je karakteristična veća okupiranost kreiranjem ozbiljnih planova o ostvarenju želja koje se odnose na postizanje većih uspeha na polju karijere.

Prisutno je nastojanje na vrlo pažljivom i strpljivom kreiranju planova za ostvarenje uspeha u dugoročnijoj perspektivi. Naročito može biti naglašena velika upornost i istrajnost kako bi se došlo do konačne realizacije zacrtanih ciljeva. Karakteristična je i veća spremnost na uspostavljanje samodiscipline i ulaganje dosta angažovanja, truda i vremena u cilju uspešnog ostvarenja svojih zamisli. Takodje, prisutna je i spremnost na veliko požrtvovanje, naročito u situacijama kada postoji dobra procena i kalkulacija o dobijanju realne koristi od toga. Ovo je dakle, vrlo preduzetna, proračunata, racionalna i pragmatična osoba ozbiljnog i zrelog načina razmišljanja. Ponekad je vrlo naglašen i materijalistički pogled na stvari u životu.

Osim poslovne karijere, akcenat se stavlja i na novac i novčano-materijalna pitanja. Novac je ovoj osobi od velikog značaja u životu iz jednostavnog razloga jer teži ka dostizanju veće sigurnosti u finansijsko-materijalnom pogledu. Želi biti dobro materijalno obezbeđena jer joj to osigurava "miran san". Međutim, do željene količine novca se neretko dolazi jako postepeno i sporo, uz velika odricanja, žrtvovanja, napornim radom i prevazilaženjem brojnih prepreka na životnom putu.

Karakteristična je spremnost za preuzimanje odgovornosti za svoje postupke u gotovo svakoj životnoj situaciji. Takođe, vrlo ozbiljno i odgovorno se pristupa ispunjavanju važnih obaveza. Često je naglašena i autoritativnost duha i urođena potreba za predvodničkim ponašanjem.

Na polju ljubavi i estetike, ovo je neretko u pitanju vanvremenska lepota (prirodna, postojana i trajna) koja kod mnogih izaziva divljenje i postovanje i na taj način ovoj osobi osigurava i brojne ponude za brak. Međutim, svoje srce pokloniće samo onome ko se pokaže dovoljno vrednim njenog poštovanja. Ova ličnost se može prepoznati po visokoj eleganciji, klasičnom stilu odevanja, kulturnom ophođenju, ozbiljnom izrazu lica, oštrom i pomalo strogom pogledu... Nastoji da uvek drži do sebe i do svog izgleda. Ljudima oko sebe voli da se obraća u imperativu postavljajući se autoritativno. Mnoge osobe u njoj vide dominantnu, snažnu i izdržljivu ličnost jakog karaktera i često joj se obraćaju s dosta poštovanja i uvažavanja. Voli da se druži sa starijim osobama koje joj mogu preneti svoja raznovrsna i bogata životna iskustva.

Što se tiče polja braka, naročito neharmonični aspekti Venere ukazuju na moguću veću proračunatost u ljubavi i na težnju za pokušajem ostvarenja finansijsko/materijalne sigurnosti preko braka. Ova ličnost za brak više preferira starije i dobro situirane osobe jer kraj sebe želi nekoga ko će joj pružiti dobru finansijsku stabilnost i obezbeđenost u materijalnom pogledu.

Nežna osećajnost i ljubavne strasti se u ljubavi najčešće ne iskazuju na dovoljno jasan i otvoren način već pre na rezervisan, indiferentan i zatvoren način usled čega je prisutna izraženija opasnost od ostavljanja utiska nedovoljne zainteresovanosti za razmenu tananih ljubavnih emocija u ljubavnom odnosu. Na polju ljubavi jako često ostavlja utisak emotivno hladne pa čak i nedostižne osobe čije srce uopšte nije lako osvojiti jer predstavlja vrlo nepristupačan i teško osvojiv "teren".

Ovakva pozicija Venere često ukazuje i na prisutan potencijal za sticanje većeg broja novih poznanstava preko posla od kojih neka imaju tendenciju da vremenom prerastu i u prava (iskrena) prijateljstva. Zanimljivo je i da se kod mnogih vlasnika natalne postavke Venere u desetom polju i ljubav dešava na poslu... A može biti naglašena i mogućnost da neko staro poznanstvo/prijateljstvo sa posla preraste u ozbiljnu ljubavnu vezu a kasnije i u brak.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE