Venera trigon Jupiter - epska ljubavna priča

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Venera trigon Jupiter predstavlja vrlo obećavajuć, harmoničan tranzit koji neretko ukazuje na podsticanje projektovanja optimističkog načina razmišljanja i delanja u mnogim sferama života. Onda kada neko zrači optimizmom, vedrinom i pozitivnom energijom tada u mnogim situacijama znatno lakše privlači sreću naročito u interpersonalnim odnosima jer ljudima iz svog okruženja (koji generalno gledano radije izbegavaju sadržajniju komunikaciju sa onima koje smatraju negativnim i pesimistično nastrojenim personama) šalje jasnu poruku da je bitan optimizam, vedro raspoloženje i pozitivan životni stav i da se, čak i u nekim očigledno nepovoljnim životnim okolnostima, uz vedrinu i osmeh na licu mogu lakše prevazići razni životni problemi pa drugim osobama najčešće može biti znatno prijatnije u društvu nekoga ko u svom okruženju šalje pozitivne životne vibracije. Ispoljavanje dobrog raspoloženja često može ostavljati jako dobar utisak a pogotovo prilikom prigodnih okupljanja povodom proslava nečijih poslovnih ili privatnih uspeha.

Ovaj tranzit nagoveštava javljanje pojačane želje za druženjem, za zabavom, za vođenjem takvih prijatnih i zanimljivih razgovora u kojima do većeg izražaja može doći kreativna i intelektualna priroda ličnosti pa samim tim do boljeg izražaja u razgovoru sa drugim ljudima može dolaziti i smisao za humor kao i lepota izražavanja individue (u intelektualno podsticajnim razgovorima). Uz naglašen potencijal ostavljanja vrlo pozitivnog utiska na osobe iz okruženja (što može doprineti tome da društveni život tada cveta), tokom trajanja ovog tranzita do većeg izražaja dolazi i šarm i privlačnost i veća doza samopouzdanja individue i na polju ljubavi pa se za ovaj tranzit Venere simbolično može reći i da može za mnoge predstavljati "okidač" sreće u ljubavi.

Love
Photography by: Jeshu John

Venera u trigonu sa Jupiterom neretko ukazuje na to da ljubavna priča započeta tokom tog vremenskog intervala može imati naglašeniji potencijal da postane epska ljubavna priča koja će predstavljati kombinaciju: nadrealne doze ljubavne hemije, eksploziju ljubavnih strasti, fascinantnu emotivnu povezanost i sposobnost dostizanja dubljeg razumevanja na višem, intelektualnom i duhovnom nivou.

Dakle, zaljubljenost: rađanje snažnih ljubavnih emocija i strastvene požude, velika uzajamna fizička privlačnost, želja za stapanjem u jedno (uz obostrani utisak da ta ljubav kao da nije sa ovog sveta već da je uzvišene, božanske prirode), za vreme trajanja ovog tranzita ima tendenciju da postane velika ljubav epskih razmera.

Epska ljubav započinje snažnom fizičkom privlačnošću i ljubavnom požudom ali se ne zaustavlja na tome već postepeno napreduje ka dostizanju dublje emotivne povezanosti koju karakterišu: zajednička interesovanja, sličan način razmišljanja, kompatibilnost na svim nivoima slaganja (koje se temelji na dobrom razumevanju i međusobnom poštovanju i uvažavanju i na često prisutnoj strastvenoj požudi), težnja ka dostizanju podudarnih ciljeva, usaglašeno rangiranje životnih prioriteta i najvažnijih stvari na hijerarhijskoj lestvici životnih vrednosti i želja za trajanjem ove ljubavi za celi život. Takva epska ljubavna priča ne može se uporediti ni sa jednom ljubavnom vezom iz prošlosti, jer se tek sada može nazvati takvom velikom ljubavlju koja je sveobuhvatna i sveprožimajuća za koju će ljubavni par želeti da traje zauvek.

Ukoliko je osoba već u vezi ili u braku, vreme trajanja ovog tranzita može iskoristiti za dodatno poboljšanje i unapređenje kvaliteta ljubavnog odnosa u smislu nastojanja na jačanju međusobne bliskosti obnavljanjem ljubavnih emocija i otvorenijim izražavanjem najsuptilnijih i najtananijih osećanja u braku/vezi, zatim otvorenijim ispoljavanjem želja za nežnošću i za uzbudljivim trenucima na intimnom/čulnom nivou slaganja.

Zanimljivo je napomenuti i da mnogi rastavljeni ljubavni parovi (a kod kojih je i dalje postojala želja za pomirenjem) su uspeli da u ovom vremenskom intervalu ponovo razbukte plamen njihove ljubavne strasti, izglade nesuglasice od ranije i da se pomire. Planiranje brojnih zajedničkih aktivnosti (kao npr. gledanje filmova, odlazak u zajedničku šetnju, zajednički izlazak ili planiranje zajedničkog putovanja) može u dodatnoj meri pospešiti mogućnosti za jačanje bliskosti.

Venera trigon Jupiter daje snažne indicije i za otpočinjanje značajnijih pozitivnih promena na finansijskom planu u smislu uvećanja šansi za veći novčani priliv u ovom vremenskom periodu. Poslovne veštine, energičnost i smisao za praktično tada mogu doći do boljeg izražaja tako da se i mnoge ideje za poboljšanje poslovnog statusa tada mogu lakše konkretizovati i uspešnije realizovati. Stvaranje mnogih srećnih okolnosti tada ide u prilog mogućnosti ostvarenja uspeha i napredovanja u poslu.

Ovo može biti i idealno vreme i za posvećivanje pažnje aktivnijem proširivanju sopstvenih horizonata saznanja nastojanjem na dodatnom unapređenju znanja i kreativnih veština putem aktivnijeg rada na informisanju iz onih oblasti interesovanja kojima je ličnost najviše privučena posredstvom zanimljive i poučne literature, pohađanjem onlajn kurseva i sl. Takođe, ovo može biti idealno vreme i za uživanje u umetnosti.

Generalno gledano, kreativnost tada kod mnogih dolazi do većeg izražaja što se može iskoristiti na različite načine kao što npr. tada može biti pravi trenutak za uvođenje novih promena koje mogu poboljšati/osvežiti fizički izgled (nova frizura, drugačija boja kose, upadljiv komad garderobe ili neki poželjan modni detalj kojim se može privući pažnja) ili nešto sasvim treće po sopstvenom izboru što će zaseniti sve u okolini. Osim toga, pošto ovo za većinu može biti vrlo povoljan period za druženje, upravo tada može biti pravo vreme i za isprobavanje/pokazivanje kreativnosti u kulinarstvu pripremanjem ukusne hrane gostima pomoću nekog novog i originalnog recepta.

Trajanje ovog tranzita neretko obeležava i stvaranje povoljnih šansi za uspešno rešavanje pravnih i birokratskih pitanja u smislu postojanja naglašenih mogućnosti za pozitivan ishod kod pravnih (i sudskih) sporova (podrazumeva se ukoliko je osoba u pravu s zakonske tačke gledišta), kao i za potpisivanje korisnih ugovora ili za npr. započinjanje privatnog posla u smislu početka/registracije obavljanja delatnosti iz oblasti advokature, knjigovodstva, javnog beležništva i sl.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE