Venera u devetoj kući - ljubavni let

Venera u devetoj kući neretko ukazuje na slobodoljubivu, radoznalu, samosvesnu i svestranu ličnost avanturističkog i mladalačkog duha. Još od najranije mladosti može biti prisutna težnja za samostalnim i slobodarskim razvojem svog sopstva. To zapravo znači da ova individua nastoji da samostalno formira svoju ličnost posedujući svoj sopstveni način razmišljanja, svoje životne mudrosti i svoj sistem vrednosti u koji veruje i u skladu sa kojim živi ne obazirući se preterano na uticaje okoline, ukorenjena gledišta i na smernice drugih osoba.

Svesna činjenice da je svako na ovom svetu jedinstvena i neponovljiva jedinka kojoj je sloboda dodeljena još pri rođenju i da zbog toga treba da svako ima prava da svojom slobodnom voljom i dovoljno nezavisno gradi svoj životni put i da o nečemu može najbolje znati samo ako se i sam uveri u to tj. ukoliko sam iskusi životne stvari proživljavajući svaku datu životnu situaciju ponaosob. Tokom života će u slučaju potrebe želeti da prihvata savete uglavnom samo od onih osoba koje svojom pojavom i ponašanjem ulivaju poverenje.

Osobe kojima će pokloniti svoje poverenje i od kojih će prihvatiti savete moraju se već na prvi pogled po nečemu razlikovati i izdvajati od drugih. Nastoji da u takvim osobama od autoriteta pronađe nešto ezoterično, tajnovito i zavodljivo, nešto što će očarati. Takođe, da bi neko mogao pridobiti veće poverenje osobe sa Venerom u devetoj kući potrebno je i da svojom pojavom i postupcima dokaže da je produhovljena, moralna i mudra ličnost.

Tokom života je, takođe, prisutna snažnija težnja za dubljom spoznajom realnosti u cilju približavanja pravoj istini kao i u cilju pronalaženja uzvišene tako reći metafizičke svrhe bivstvovanja. Otuda je često i uočljiv filozofski nastrojen duh ove individue. Usled svoje ljubopitljivosti i usled svog nemirnog i radoznalog duha prisutna je večita glad za saznanjima, za učenjem i želja za većim ulaganjem u obrazovanje. Pritom je ova ljubav prema znanju najčešće čista, bezinteresna ljubav i nije motivisana niti "uprljana" težnjama za ostvarenjem samo praktične koristi. I pored toga što ima vrlo širok spektar interesovanja neretko se najviše zanima za teorijska znanja i spekulativne discipline i trudiće se da ulaže u svoje više obrazovanje.

Često je naglašen avanturistički, pustolovni duh i velika ljubav prema putovanjima. Ovo je neko koga ne drži mesto, voli provod, putovanja i uvek je spreman za dobru zabavu, vesele je prirode i u društvu zrači pozitivnom energijom. Dakle, ovde je obično u pitanju jedno vrlo društveno i radoznalo biće izuzetno ekstrovertne prirode. Nema običaj da gaji predrasude prema drugim ljudima, nastoji da se zalaže za toleranciju i za poštovanje različitosti među ljudima.

A sada ono najvažnije... ljubav... Venera, planeta ljubavi pozicionirana u devetom polju, na ljubavnom planu najpre nagoveštava snažniju težnju za ostvarenjem strastvene ljubavne avanture koja može pružiti pravo nezasito uživanje sa puno strastvenih uzbuđenja ali koja može delovati podsticajno i u širenju vidika u intelektualnom i duhovnom pogledu. Ovo biće osećajući iskonsku potrebu za slobodom želi da i u svojoj ljubavnoj vezi ne nailazi na bilo kakve "okove" niti na ograničavanje svoje slobode. Želi da se oseća slobodno poput ptice čija je granica nebo.

Ljubavni let započinje neobuzdanom strastvenom željom za putovanjem u neke nove, neistražene i daleke visine koje mogu doneti neka nova, još neproživljena iskustva i uzbuđenja koja zaokupljuju misli i maštu do onog stanja svesti u kojem ova slatka zadovoljstva više ne poznaju granice već se uvećavaju i idu u nedogled. Takva ljubav ima tendenciju da vremenom preraste u pravo božansko nadahnuće koje svemu daje uzvišeni smisao. Velika, istinska ljubav u koju se veruje, koja se slavi i za koju vredi boriti se i živeti u ovozemaljskom svetu.

Što se tice odabira ljubavnog partnera, ovu ličnost u ljubavi veoma privlači pomisao na ostvarenje ljubavnog kontakta sa nekim ko je očigledno različit od drugih i ko se po nečemu izdvaja od drugih. Poželjno je da ta osoba već na prvi pogled izgleda inteligentno, produhovljeno i nadmoćno. Ovakva pozicija Venere je često indikativna i za ostvarenje ljubavne povezanosti sa nekom osobom iz inostranstva koja je drugačije kulture ili vere. Takođe, naglašene su mogućnosti za zaljubljivanje na nekom putovanju gde takva ljubavna avantura može lako razbuktati plamen ljubavne strasti.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE