Venera konjunkcija Mars - ljubav na prvi pogled

Venera konjunkcija Mars predstavlja najbliži aspekt između ove dve planete i označava integrisanje energije između ove dve planete. Kada se Venera i Mars toliko približe jedno drugom i prividno preklope, za ovaj tranzit tada možemo reći da izgleda kao da su Venera i Mars u kosmičkom zagrljaju.

Poznato je da je Venera planeta ljubavi, lepote, čulnosti, harmonije i umetnosti dok je Mars planeta akcije, inicijative, želje, strasti i početaka, tako da, kada se nađu u konjunkciji to prevashodno ukazuje na rađanje želje za ljubavlju. Evidentno je da se tokom trajanja ovog tranzita miris ljubavi oseća i u vazduhu.

Vreme je za strastvenu zaljubljenost! Želja za nežnošću, za poljupcima i dodirima se nanovo rađa. Ovog puta je jača nego ranije. Kao i nestrpljenje. Čežnjivo se čeka da se nešto lepo što pre desi. Priželjkuju se oni trenuci kada se mogu jasno čuti ubrzani otkucaji srca, kada prorade leptirići u stomaku, kada se hodanje može opisati kao lebdenje. A onda... kao grom iz vedra neba... Kupidon šalje svoju strelu ljubavi i pogađa baš gde treba - u srce jer u tom trenutku ispred sebe odjednom i niotkuda stvori se božanski lepo biće čija lepota zaslepljuje, zaustavlja dah i remeti tok misli. Ovaj iznenadni susret pogledima nalik je na vulkan koji preti da u bilo kom momentu eruptira. Vri tada sve i ključa. U mislima i fantazijama se razbuktava plamen ljubavne strasti. Da, da... ljubav na prvi pogled, baš to se dešava.

Srca

Dakle, kada su Venera (lepota i ljubav) i Mars (želja i strast) u ovom kosmičkom zagrljaju (u konjunkciji), često se događa ljubav na prvi pogled, i kao što to obično biva: tada lete iskre na sve strane, ubrzano se diše, zenice očiju počinju da se šire i trepće se, odjednom se trepće mnogo više nego obično, ushićenje raste, obrve se izvijaju u luk nagore, srce krene ubrzano da lupa i da preskače, klecaju kolena, dlanovi se znoje i kao da neka vrućina najednom obuzima čitavo telo a to se najviše oseti na licu i na obrazima. Kao da naglo raste temperatura tela kad se kroz oči primi takav odblesak nečije lepote koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Izgladnele oči pogledom koji kao da proždire skeniraju i upijaju svaki detalj na tom biću i kao da ga skidaju pogledom. Sve se zaustavlja na taj tren, sve drugo prestaje da postoji i prisutna je samo želja za flertom, želja za igrom zavođenja i za uspostavljanjem kontakta. Do uspostavljanja kontakta najpre dolazi putem neverbalne komunikacije: gestikulacijom pokreta, mimikom lica, prodornim pogledom koji govori više nego reči, osmehivanjem pa i namigivanjem. Nakon toga se javlja želja i za ostvarenjem kontakta putem verbalne komunikacije.

Venera u konjunkciji sa Marsom neretko nagoveštava početak nove ljubavne veze koja sva pršti od strasti, uzbuđenja i zadovoljstva. Zaljubljenost tada ne poznaje ni prepreke ni granice, duša tada čezne za lepotom, za flertom, za zavođenjem, za ljubavlju, a osobe u zrelijem i poznijem životnom dobu osećaju se poletnije i svežije i žele da ih nova ljubav podmladi.

Entuzijazam i uzbuđenje naglo rastu, šarm je na vrhuncu a mogućnosti su tako blizu da postanu realnost...

Poznato je da faza zaljubljenosti može biti i varljiva i da skriva zamku u kojoj razum kao da se stavlja po strani, kada se biće koje je u centru ljubavnog interesovanja usled obožavanosti i zanesenosti jakim ljubavnim emocijama idealizuje i kada se na njega posmatra kao na samo božanstvo, na savršeno biće bez mana i gotovo kao na jedino biće koje postoji u univerzumu i koje može zadovoljiti takvu potrebu za sjedinjenjem/stapanjem u jedno bez racionalnog sagledavanja svih aspekata te veze i kada se lako može doneti i pogrešna odluka usled takve opijenosti ljubavnom strašću ali Fridrih Niče je napisao: "Zaljubljenost govori jezikom ljubavi" tako da svaka zaljubljenost ima tendenciju da vremenom preraste i u realnu (pravu) ljubav u kojoj će voljena osoba biti prihvaćena sa svim njenim vrlinama i manama i biti posmatrana kao posebna individua tj. proprium koji postoji po sebi, kojeg treba poštovati, razumeti i zajedno sa njim provoditi vreme, planirati budućnost i ostvariti zajedničke snove.

U ovakvom periodu dakle, sva čula kao da su u stanju pripravnosti i kao da pojačano reaguju a naročito čulo mirisa tako da će nas u ljubavi tokom trajanja ovog tranzita pre privući neko čiji miris nam više odgovara tj. neko ko nam lepo miriše. Takođe, naročito u ovom periodu u prednosti mogu biti lepo doterane osobe koje uz to umeju i da šarmiraju svojim postupcima u ovoj igri zavođenja jer Venera podstiče senzualnost i čulnost a Mars šarmantnost i privlačnost na polju ljubavne strasti.

Ovo je dakle, vreme za akciju, za novi početak, za preuzimanje inicijative tj. pravo vreme da se nešto lepo opet desi.

Generalno, ovaj aspekt podstiče otvorenije ispoljavanje tananih i suptilnih osećanja u ljubavi i ljubavnih strasti. Onima koji su već u ljubavnoj vezi ili u braku može doneti obnavljanje starih i zaboravljenih ljubavnih emocija tako da se mogu osećati kao da su se ponovo zaljubili jedno u drugo. Takođe, nezaobilazan deo svake ljubavne priče su i češći uzbudljivi trenuci na telesnom tj. čulnom nivou u ovom periodu.

Međutim, kod slabijih i nesigurnijih ljubavnih veza/brakova, ovaj tranzit u kombinaciji sa drugim relevantnim faktorima iz ličnog horoskopa može predstavljati i okidač za javljanje svađa koje se mogu završiti i raskidom/razvodom jer strasti na koje Mars upućuje lako mogu prerasti i u neke negativne emocije kao što su: ljutnja, bes i agresivnost pa u ovom slučaju može biti tanka granica između ljubavi i odbojnosti.

Bitno je napomenuti i da su uočljive ne samo pojačane reakcije na lepotu u ljudskom obliku već i na lepotu u umetničkim delima kao i u lepotama prirode.

Kada je Venera u konjunkciji sa Marsom razmišlja se više i o načinima za uvećanje zarade jer je Venera između ostalog zadužena i za novac i za novčana pitanja. Tada se neretko na vidiku naziru i otvaraju se i neke nove šanse za poboljšanjem finansijske situacije, a ovaj tranzit podstiče i veću spremnost na rizik i na preduzimačke aktivnosti pa se u ovom periodu ljudi znatno lakše opredeljuju i za početak bavljenja nekim novim ili dodatnim poslom.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE