Tranziti Venere (1. deo)

Ovde se možete upoznati sa tranzitima Venere u astrologiji, možete pročitati o tranzitima Venere i Sunca, Venere i Meseca, Venere i Merkura, Venere i Venere, Venere i Marsa.

VENERA I NATALNO SUNCE

Venera konjunkcija Sunce - tokom trajanja ovog tranzita često možete osećati snažniju potrebu za otvorenim ispoljavanjem svojih nežnih i strastvenih osećanja u ljubavi kao i za češćim čulnim kontaktima u ljubavnoj vezi ili u braku. U ovom periodu se može dešavati da na polju ljubavi imate i neka veća očekivanja nego obično i moglo bi Vam se dešavati da poželite da iskusite i nešto nesvakidašnje zabavno. Za vreme trajanja ovog tranzita možete u ljubavi priželjkivati/očekivati kraljevski tretman od voljene osobe kako biste se osetili posebnim. Dakle, prevashodno može biti prisutna želja da na ljubavnom planu budete kompletno ispunjeni ali, ovaj tranzit nagoveštava i sjajne mogućnosti za lakše iskorišćenje potencijala i na polju finansija (naročito kada je u pitanju bavljenje nekim kreativnim aktivnostima).

Venera sekstil Sunce - ovaj tranzit potpomaže težnju za predstavljanjem sebe i svojih kvaliteta u pravom svetlu tako da za vreme trajanja ovog tranzita možete imati više samopouzdanja i možete biti znatno sigurniji prilikom prezentovanja svojih znanja i svojih vrlina. U ovom periodu često možete ostavljati znatno bolji utisak na druge osobe iz svog okruženja.

Venera kvadrat Sunce - trajanje ovog tranzita neretko obeležava postojanje izrazite opasnosti od znatno neumerenijeg i neopreznijeg raspolaganja novcem tako da u ovom periodu često možete osećati pojačanu potrebu za razmetljivim ponašanjem i to naročito za trošenjem na neke luksuznije stvari. Iz ovog razloga, u ovom periodu mogu se neretko dešavati i neka bespotrebna, suvišna i vrlo nepovoljna zaduživanja tako da je potrebno biti na dodatnom oprezu. Takođe, ni na ljubavnom planu situacija nije sjajna jer ovaj tranzit može doneti vrlo turbulentan period i probleme u slaganju. Za vreme trajanja ovog tranzita poželjno je i izbegavanje gordosti i prkosnog ponašanja, inaćenja i želje za prekomernom dominacijom i za preteranim kontrolisanjem situacije u ljubavnoj vezi ili braku kako biste lakše izbegli ostavljanje pogrešnog utiska u ljubavi.

Venera trigon Sunce - tokom trajanja ovog tranzita moglo bi Vam biti znatno lakše da privučete pažnju na sebe i da ostvarite svoje želje u ljubavi dok, što se tiče novca, na finansijskom planu ovaj tranzit često donosi mogućnost za veći priliv novca.

Venera opozicija Sunce - ovaj tranzit neretko ukazuje na postojanje izraženije opasnosti od javljanja snažnije disharmonije u ljubavnoj vezi ili braku usled mogućeg javljanja raznih nesporazuma, rasprava i sukoba mišljenja oko načina raspolaganja novcem. U ovom periodu, Vaši planovi koji se odnose na raspolaganje novcem mogu se u bitnoj meri razlikovati od planova Vaše voljene osobe. Za vreme trajanja ovog tranzita postoji i izrazita opasnost da povredite osećanja voljenoj osobi upućivanjem nekih neodmerenih reči ili pak nekim svojim neadekvatnim postupcima (naročito ukoliko budete namerno izazivali ljubomoru kod voljene osobe).

VENERA I NATALNI MESEC

Venera konjunkcija Mesec - ovaj tranzit nagoveštava mogućnosti za rast ljubavnih osećanja. Mogli biste biti u znatno većoj meri zainteresovani za ljubav, odnosno mogli biste osećati pojačanu potrebu za ljubavlju u ovom periodu. Može biti prisutna i pojačana potreba za nežnošću i romantikom u ljubavnoj vezi ili braku. Vaše težnje će često biti usmerene ka ostvarenju harmonije u ljubavi što ćete nastojati da potvrdite svojom brižljivošću, privrženošću i odanošću prema svojoj voljenoj osobi. Za vreme trajanja ovog tranzita može biti naglašena i snažnija želja za ostvarenjem porodične stabilnosti.

Venera sekstil Mesec - ovaj tranzit ukazuje na naglašene mogućnosti za lakše postizanje sklada na ljubavnom i porodičnom planu tako da trajanje ovog tranzita neretko obeležava veća ispunjenost i veće zadovoljstvo ljubavnom i porodičnom situacijom.

Venera kvadrat Mesec - tokom trajanja ovog tranzita postoji izrazita opasnost od javljanja snažnije emotivne nesigurnosti na polju ljubavi usled mogućeg lakšeg aktiviranja nekih negativnih emocija poput ljubomore i posesivnosti, što se može odraziti vrlo nepovoljno na kvalitet ljubavnog života. Za vreme trajanja ovog tranzita naglašena je i veća opasnost od prekida slabih i nesigurnih ljubavnih veza.

Venera trigon Mesec - tokom trajanja ovog tranzita mogli biste očekivati vrlo uzbudljiv period sa češćim trenucima uživanja na ljubavnom polju odnosno sa češćom razmenom nežnih i strastvenih pozitivnih osećanja u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom.

Venera opozicija Mesec - za vreme trajanja ovog tranzita mogli biste osećati veće nezadovoljstvo ljubavnom situacijom jer možete imati snažniji utisak da su neke Vaše želje u ljubavi teže ostvarive ili čak nedostižne. Takođe, mogli biste biti i emotivno ranjiviji u ovom periodu. Što se tiče finansija, ovaj tranzit ukazuje na izraženu opasnost od neekonomičnog raspolaganja novcem jer Vam se može lako dešavati da neke odluke u vezi kupovine donosite u afektu vođeni jakim emocijama što povećava opasnost od pravljenja grešaka.

VENERA I NATALNI MERKUR

Venera konjunkcija Merkur - tokom trajanja ovog tranzita možete osećati snažniju želju i potrebu za ostvarenjem harmonije u ljubavi kako na čulnom odnosno seksualnom nivou tako i na intelektualnom nivou. Ukoliko međutim, u ovom periodu ne budete sasvim ispunjeni u ljubavi na oba nivoa, mogli biste u nezanemarljivoj meri osećati snažnije nezadovoljstvo svojom ljubavnom situacijom što se može odraziti i vrlo negativno na kvalitet ljubavnog života u smislu mogućnosti javljanja izraženije opasnosti od pogoršanja kvaliteta komunikacije u ljubavi.

Venera sekstil Merkur - ovaj tranzit ukazuje na to da bi Vam ljubav u ovom periodu mogla biti glavna pokretačka snaga u mnogim životnim situacijama jer ćete osećati snažniju potrebu da kroz ljubav obogaćujete svoj pogled na život i da proširujete svoje vidike.

Venera kvadrat Merkur - tokom trajanja ovog tranzita postoji izrazita opasnost od narušavanja kvaliteta komunikacije u ljubavi i od rasplamsavanja manjih nesporazuma i u krupnije probleme u slaganju. Takođe, u vreme trajanja ovog tranzita mogu biti i ređi trenuci razmene nežnosti i strasti u Vašoj ljubavnoj vezi ili braku.

Venera trigon Merkur - ovaj tranzit Vam može doneti vrlo uzbudljiv period za ljubav u kojem biste lakše mogli postići harmonično stanje i ispunjenost na ljubavnom polju. U periodu trajanja ovog tranzita postoji naglašena mogućnost da onima koji su usamljeni, prava ljubav "zakuca na vrata".

Venera opozicija Merkur - ovaj tranzit nagoveštava turbulentnija dešavanja na ljubavnom planu kada postoji izraženija opasnost od učestalijeg narušavanja kvaliteta komunikacije kao i od javljanja raznih nesporazuma, svađa i neslaganja u ljubavnoj vezi ili braku. Do javljanja svađa i neslaganja bi lako moglo doći i usled ostavljanja utiska nedovoljne posvećenosti ljubavi.

VENERA I NATALNA VENERA

Venera konjunkcija Venera - ovaj tranzit nagoveštava mogućnosti za vrlo uzbudljive strastvene trenutke i za pozitivna dešavanja na ljubavnom polju. U ovom periodu biste mogli u većoj meri nego inače osećati potrebu da budete voljeni i da istovremeno i Vi nekome pružate svoju ljubav. Takođe, ovaj period neretko obeležava nagli porast ljubavnih emocija i Vaša šarmantnost bi mogla doći do puno većeg izražaja.

Venera sekstil Venera - ovaj tranzit potpomaže ostvarenje sklada i harmonije na polju ljubavi tako da ovaj period može biti tako reći idealan za lakše ostvarenje Vaših želja na ovom životnom polju.

Venera kvadrat Venera - za vreme trajanja ovog tranzita može biti izražena veća opasnost od javljanja snažnije disharmonije u ljubavi. Naime, u ovom periodu su mogući češći nesporazumi u komunikaciji, moguće je češće javljanje nedovoljnog razumevanja kao i nedovoljne kompatibilnosti na čulnom tj. seksualnom nivou u ljubavnom odnosu tj. vezi ili braku.

Venera trigon Venera - ovaj tranzit nagoveštava vrlo povoljan period kada biste mogli biti jako ispunjeni na ljubavnom planu, kako na telesnom tj. seksualnom nivou tako i na višem, duhovnom nivou u ljubavnom odnosu odnosno ljubavnoj vezi ili braku.

Venera opozicija Venera - tokom trajanja ovog tranzita mogli biste biti u znatno manjoj meri zainteresovani za ljubav usled moguće veće okupiranosti nekim dešavanjima na drugim životnim poljima. U ovom periodu biste mogli biti i u većoj meri nezadovoljni svojom situacijom na finansijskom planu.

VENERA I NATALNI MARS

Venera konjunkcija Mars - ovaj tranzit nagoveštava naglašene mogućnosti za češće razmenjivanje nežnih, romantičnih i strastvenih osećanja u ljubavnoj vezi ili braku. Ukoliko ste pak sami, u ovom periodu može Vam se lako dogoditi zanimljiva ljubavna avantura i/ili ljubav na prvi pogled (ukoliko ste skloni zaljubljivanju na prvi pogled).

Venera sekstil Mars - ovaj tranzit ukazuje na pojačanu potrebu za otvorenim ispoljavanjem strasti i nežnosti u ljubavi. Takođe, ovaj tranzit potpomaže lakše ispunjenje Vaših očekivanja na ljubavnom i finansijskom planu.

Venera kvadrat Mars - trajanje ovog tranzita neretko obeležava postojanje izraženije opasnosti od javljanja većih nesporazuma u komunikaciji sa voljenom osobom kao i od javljanja neslaganja po pitanju vaših želja, potreba i planova vezanih za ljubav. Treba biti na dodatnom oprezu u cilju izbegavanja produbljivanja raznih problema koji bi lako mogli dovesti i do raskida ljubavne veze odnosno braka.

Venera trigon Mars - ovaj tranzit usamljenima nagoveštava mogućnosti za novu ljubavnu sreću odnosno za upoznavanje i za ulazak u ljubavnu vezu. Za one koji su već u vezi, ovaj period može biti povoljan za ozvaničenje ljubavne veze u vidu braka tj. u ovom periodu šanse su veće za ulazak u brak.

Venera opozicija Mars - za vreme trajanja ovog tranzita može biti naglašena izraženija opasnost od impulsivnijih i brzopletijih reakcija na polju ljubavi, pa bi Vam se lako moglo desiti da uđete u neke vrlo konfliktne situacije i da svojim neodgovarajućim ponašanjem bespotrebno izazivate napete situacije što može izazvati veću disharmoniju u ljubavi i može izazvati emotivno udaljavanje od Vaše voljene osobe.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE