Venera u sedmoj kući - bračna idila

Venera u sedmoj kući ukazuje na izuzetno šarmantnu, prefinjenu i ljubaznu osobu staloženog karaktera. Trudi se da gotovo uvek izgleda sređeno, doterano i primamljivo i ume da očara svojom elegantnom pojavom. Može se prepoznati po klasičnom stilu i po jednostavnoj ali neprikosnovenoj lepoti. Pogled je umiljat, reči koje izgovara su tople i meke, reakcije su odmerene, razmišljanje je trezveno a ponašanje je rafinirano. Vrhunski je govornik, pravi diplomata.

Pristup stvarima u životu je najčešće vrlo uravnotežen i sofisticiran. Nastoji da objektivno sagleda situaciju pre donošenja konačnih odluka. Teži da svoj svet izgradi na racionalnim temeljima vodeći se sopstvenom logikom zaključivanja. Do ostvarenja mnogih životnih uspeha neretko uspeva da dođe zahvaljujući svojoj umerenosti u zahtevima i očekivanjima. Karakteristično je razumsko poimanje stvari i uočljiva je zrelost duha prilikom donošenja važnih odluka.

Na ljubavnom planu često voli da koketira i poseduje veliki broj udvarača. Magnetično je privlačna i lako osvaja svojim prefinjenim i zavodljivim šarmom. Osobi sa Venerom u sedmoj kući ljubav je neophodna gotovo poput hrane i vode. Samoće se užasava i nije joj nimalo lako kada je bez partnera/partnerke. U prirodi ovog bića je potreba za spajanjem i emotivnim vezivanjem u partnerskim ljubavnim odnosima. Partnerstvo je smisao života. Želi da sve u svom životu deli i da proživljava zajedno sa svojom voljenom osobom.

Kada je bez ikoga teško se navikava na takvo stanje i ne miri se sa takvom situacijom. Kada je usamljena oseća veliki nedostatak u svom životu i veliku prazninu u svom srcu. Duša ovog bića vene kada živi bez ljubavi. Dakle, da bi ova osoba bila zaista zadovoljna svojim životom potrebno je da njen život bude ispunjen ljubavlju.

Naročito je naglašena težnja za ostvarenjem harmonične ljubavne povezanosti kroz brak. Mnoga razmišljanja, planovi i težnje su usmereni ka ostvarenju bračne idile. Harmoničan brak pruža lepotu života za kojom srce ovog bića čezne. Do ostvarenja unutrašnjeg balansa i ravnoteže dolazi se posredstvom skladnog slaganja u ljubavnoj vezi odnosno u braku. Tada je duša mirna i tada se lakše nosi sa raznim životnim problemima i nedaćama.

Pošto je Venera planeta ljubavi i lepote "zadužena" i za novac i novčana pitanja a nalazi se u kući braka od posebnog značaja za očuvanje bračne idile može biti i postojanje osećaja veće sigurnosti u finansijsko-materijalnom pogledu tako da je poželjno da u braku nema nekih velikih nesuglasica i trzavica oko novčane situacije kako bi se održao sklad u ljubavnom slaganju. U braku je potreban i određeni balans i ravnoteža između razuma i osećanja kako bi stvari funkcionisale na valjan način. Dakle, ova osoba u svom braku želi ljubav koja je zasnovana na romantici, nežnosti i jakim ljubavnim strastima ali, takođe, i na razumskim osnovama.

Osećanja u ljubavi su nežna, tanana i prefinjena a prisutna je i velika spremnost na razumne kompromise. Međutim, kada stvari iz nekog razloga ne funkcionišu najbolje može biti prisutna i nepouzdanost kao i neodlučnost po pitanju pravljenja planova koji se odnose na budućnost.

Venera u sedmoj kući ukazuje i na to da je ova ličnost umetnička duša i da poseduje tzv. "estetsko čulo" tj. urođeni smisao za lepo i umetničko. Na umetnost reaguje snažno jer umetnost predstavlja njenu stimulaciju i oživljava njena čula.

Treba uzeti u obzir i to da mnoge pojedinosti na koje se odnosi Venera u sedmoj kući mogu biti više ili manje prisutne/naglašene u zavisnosti od drugih relevantnih faktora i potrebno je obratiti dovoljno pažnje i na druge detalje prilikom izrade/tumačenja ličnog horoskopa.

Autor: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE
Kontakt za saradnju s medijima