Jupiter trigon Uran - neočekivana sreća pada sa neba

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter trigon Uran je ozarujući tranzit koji je prevashodno vesnik osvežavajućih, pozitivnih promena i koji ume da u život unosi brojna prijatna iznenađenja a najinteresantnije je da se u brojnim prilikama za vreme aktuelnog trajanja ovog tranzita događa neočekivana sreća.

Veća podstaknutost na razmišljanja o sreći, o tome šta je to što bi vas u ovom periodu moglo učiniti srećnijima kao i razmišljanja o načinima za dostizanje sreće mogu lako doprineti i da se sreća onda lakše prepozna i da se s većom spremnošću iskoriste povoljne šanse koje se u ovom vremenskom intervalu mogu iznenada pojaviti. A rascvetana sreća se u ovom periodu može lako pojaviti tamo gde se i ne očekuje.

Rascvetanost
Image by Pixabay

U ovom vremenskom okviru obično se stiče i snažniji utisak da se mnoge aktivnosti i obaveze ispunjavaju znatno lakše i da se do željene satisfakcije (u raznim životnim sferama) dolazi i bez ulaganja nekog naročitog truda. Kao da se odjednom stvaraju povoljniji uslovi za postizanje novih uspeha i kao da je faktor sreće pritom odlučujući.

Neočekivana sreća koja kao da pada sa neba može se pojaviti i u nekim neobičnim okolnostima, (okolnostima kakve su do juče tj. u prethodnom periodu sugerisale da su šanse za uspeh tada bile manje), sada, dakle, može doći do pozitivnog preokreta jer sreća u mnogim od takvih trenutaka itekako može biti na vašoj strani, što može doprineti i da osećate i kako nemoguće odjednom postaje moguće.

Jupiter trigon Uran nagoveštava dolazak neočekivano lepe sreće (super sreće) prvenstveno u smislu ukazivanja jako povoljnih šansi za veći priliv novca, kao što to može biti neki veći nenadani novčani dobitak i/ili uvećanje zarade. Sreća može započeti s većim novčanim prilivom ali često se dešava da se tu ne zaustavlja, već da zatim počinje da se širi i na druge segmente života. Naime, neretko se događa da sreća s novcem u ovom periodu kao da sa sobom povlači (podstiče) i sreću u ljubavi a i sreću po pitanju javljanja dodatnog zadovoljstva samim sobom, ali, se takođe, može pojaviti i kada je u pitanju rešavanje nekih pravno-imovinskih pitanja (kao što to može biti rešenje nekog sudskog spora) a dakako se može pojaviti i na polju edukacije, u smislu javljanja niza povoljnih okolnosti za lakše prezentovanje znanja prilikom polaganja ispita na fakultetu.

Simboli sreće potkovica i detelina
Image by Pixabay

Trajanje ovog tranzita neretko obeležava i porast većeg entuzijazma i interesovanja za afirmisanje sopstvene ličnosti nastojanjem na unapređenju sopstva posmatranjem stvari iz šire perspektive, bezpredrasudnim razmišljanjima i brojnim savremenim shvatanjima, težeći ka otkrivanju nekih novih vidika i drugačijih dimenzija u razmišljanju što može biti znatno lakše dostignuto onda kada individua o stvarima i raznim pitanjima koje su predmet njenih interesovanja kontemplira posmatranjem i šire slike.

U ovo vreme se obično budi i veće raspoloženje za aktivnija druženja, za izlaske sa prijateljima/prijateljicama u opuštajućoj i prijatnoj atmosferi u kojoj će akcenat biti na razmenjivanju mišljenja i stavova u intelektualno podsticajnim i sadržajnim razgovorima sa zabavnim i duhovitim ljudima. Zapravo za ovaj period često može biti svojstveno aktiviranje osećanja potpunije sreće i radosti prilikom druženja u prijateljstvima pa se može reći i da za ovaj vremenski okvir kao da je rezervisano mesto za sreću/radost u prijateljstvu. Samim tim, to može biti i vrlo interesantan period upoznavanja novih ljudi i sticanja novih prijateljstava.

Jupiter u trigonu sa Uranom neretko nagoveštava lepo i prijatno iznenađenje i sreću na nekom putovanju, pogotovo na dalekom putovanju prilikom odlaska u inostranstvo kada se znatno uvećavaju i šanse za novo poznanstvo na ljubavnom planu i za vanserijsko zaljubljivanje. Naime, za ovo vreme može biti vrlo karakteristično ukazivanje fantastičnih prilika za ljubavne avanture, za doživljavanje jedinstvenog ljubavnog iskustva prepunog uzbuđenja sa zanimljivom, duhovitom osobom koja je najčešće stranac/strankinja.

Osećanje veće ispunjenosti tokom trajanja ovog tranzita se često aktivira i nakon ispoljavanja/pokazivanja plemenitosti i velikodušnosti kroz plemenita humana dela, na primer pomaganjem drugima, najčešće onima kojima je potrebna neka vrsta značajnije pomoći.

Na poslovno-finansijskom planu u ovom vremenskom intervalu do većeg izražaja može doći težnja za unapređenjem poslovno-finansijskog statusa smišljanjem i uvođenjem nekih takvih naprednih, inovativnih načina i originalnih metoda kojima se lakše može doći do toga da se čak i neke apstraktne ideje otelovljuju u konstruktivna rešenja (onda kada je posao takve prirode da bi to moglo biti izvodljivo). A stvaranje uslova za uživanje u plodovima rada i za uživanje u izobilju ostvarenjem željene satisfakcije na poslu može doći ne samo putem lakšeg ukazivanja šansi za napredovanja na poslovnoj lestvici već i na neke drugačije, iznenadne i neočekivane načine, jer tada lako može izgledati i da uspeh i sreća gotovo kao da "padaju sa neba".

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE