Jupiter u Biku - zrno po zrno pogača!

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Biku Jupiter u Biku u natalnoj karti ukazuje na to da u mnogim situacijama realnost može zahtevati da se veća količina energije usmerava na praktično delanje kojim se može doći do neke opipljive koristi. Zrno po zrno pogača - to često važi za osobe kojima je Jupiter u Biku u natalnoj karti jer ukazuje na to da je često potrebno imati više strpljenja u realizaciji planova i moguće je postepeno dolaženje do većih uspeha, okolnosti mogu zahtevati mudru strategiju.

Saznanja se stiču i usavršavaju u cilju osiguravanja boljih uslova za život i u cilju ostvarenja kvalitetnog, lagodnog i komfornog života.

Jupiter u Biku kod individue naglašava potrebu za podizanjem svesti o značaju usklađivanja a priori principa i promišljanja iz sveta teorijskih ideja sa empirijskim načelima koji vladaju u materijalnom svetu realno i čulno opipljive stvarnosti.

Naglašena je i težnja za dodatnim poboljšanjem i usavršavanjem ličnosti sticanjem novih saznanja i novih iskustava kroz rad.

Jupiter pojedinca usmerava ka širenju znanja, ka filozofskom razmišljanju, ka prosvetljenju uma čineći njegov um otorenim za spekulaciju međutim, kada je Jupiter pozicioniran u zemljanom i fiksnom znaku - u Biku, uloga Jupitera se ovde ogleda u podsticanju težnji individue ka iskorišćenju stečenih znanja u cilju obezbeđivanja što bolje materijalne stabilnosti a ne samo radi oplemenjivanja ličnosti korisnim znanjima. Ostvarenje željene stabilnosti može biti postepeno dok je metod empirijsko induktivni. To zapravo znači da se postepenim trudom, zalaganjem, postepenim sakupljanjem pojedinačnih informacija i iskustvenih činjenica kao i proširivanjem svesti kroz učenje dolazi do realizacije plodnih ideja u praktičnoj sferi bivstvovanja.

S druge strane Jupiter u nekim horoskopima ukazuje i na izraženiju opasnost od pojave inertnosti i rasipništva tako da je potrebno uzeti u razmatranje i brojne druge činioce koji mogu igrati važnu ulogu u tumačenju.

Položaj Jupitera u Biku otkriva i hedonističku prirodu ličnosti koja voli da snažno uživa u životu stavljajući akcenat na predavanje i uživanje u čulnim/telesnim strastima i nasladama koje dolaze od ljubavi. Takođe, naglašeno je i veliko uživanje u izobilju hrane. Može biti prisutna i želja za posedovanjem lepih, skupocenih i luksuznih stvari. Naglašeno je i uživanje u prirodnim lepotama s posebnim naglaskom na ljubav prema proleću kada priroda počinje da buja. Neretko se javlja i interesovanje za uzgajanjem cveća i nekih poljoprivrednih kultura kao i za uređenjem bašti. Život je srećniji kada je u skladu sa prirodom!

Može biti izražena i veća ljubav prema kuvanju odnosno prema pripremanju hrane (pa i prema pripremanju hrane za veći broj ljudi) tako da ovakav položaj Jupitera može biti od koristi kuvarima.

Jupiter u Biku ukazuje i na to da osoba pronalazi zadovoljstvo i u lepoti u nekim običnim stvarima iz svakodnevnog života i da nastoji da snažno svojim čulima uživa u sadašnjem trenutku.

Jupiter u Biku ukazuje i na to da je ovoj ličnosti od posebno velikog značaja postojanje veće sreće i sklada u porodičnim odnosima kao i postojanje čvršće emotivne stabilnosti u ljubavi.

Put napretka kao i želja za izgradnjom uspešnije i srećnije budućnosti su u mnogim situacijama obično popločani povoljnim okolnostima i većom verom u uspeh ali je potrebno dosta truda, upornosti i istrajnosti kako bi se došlo do ostvarenja takvih zamisli.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE