Jupiter u Ovnu - kovač svoje sreće

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Ovnu Jupiter je po svojoj esencijalnoj prirodi veliki benefik odnosno planeta Velike Sreće dok se u astrologiji uloga Jupitera ogleda u njegovoj potrebi za ekspanzivnim širenjem, donoseći izobilje, šanse, napredak, uspeh, srećne okolnosti, optimizam i prosperitet na svim životnim poljima.

Mars kao vladar Ovna donosi jaku volju, energičnost, akciju, hrabrost dok udružene energije Jupitera i Marsa daju naznake za veliki potencijal za postizanje vrlo značajnih uspeha u mnogim životnim sferama još od rane mladosti, tako da još u ranoj mladosti može biti naglašena potreba za proširivanjem sopstvenih horizonata saznanja u cilju širenja i uzdizanja sopstva na viši nivo. Težnja za većim samorazvojem je motivisana iskonskom potrebom za osvajanjem što veće slobode i za sticanjem nezavisnosti na svim životnim poljima.

Jupiter kao planeta velike sreće donosi prosperitet, šanse, blagostanje, harmoniju, filozofsko razmišljanje, veliko znanje i optimističan pogled na život, međutim, da bi Jupiter otvorio "vrata sreće" potrebno je da se nađe u dobroj poziciji i da gradi harmonične aspekte sa drugim nebeskim nosiocima sudbine.

Kada se Jupiter u natalnoj karti nađe u nepovoljnom položaju tada znatno teže podstiče ostvarenje dobrih mogućnosti i postizanje napretka.

Jupiter u Ovnu u natalnoj karti neretko je pokazatelj prisustva naglašene energičnosti, samouverenosti i većeg samopouzdanja. Prisutna je i ogromna snaga volje i vera u srećan početak i pozitivan ishod kod pravljenja planova vezanih za budućnost i kod započinjanja bilo kojih aktivnosti. Karakteristična je ratoborna priroda i takmičarski duh koji čine da kod osobe bude konstantno prisutna smelost i težnja za prevazilaženjem sebe i za pomeranjem granica sopstvenih mogućnosti.

Ova pozicija Jupitera ukazuje i na dobroćudnost, ambicioznost, progresivnost, hrabrost kao i na težnju za ostvarenjem životne sreće sopstvenim snagama tj. bez preteranog oslanjanja na druge. Do ostvarenja veće koristi dolazi se najčešće u kratkom vremenskom intervalu ali potrebno je izboriti se za svoju sreću i ne sedeti skrštenih ruku. Od velikog značaja za postizanje veće koristi i trajne sreće u životu su i brojne srećne okolnosti koje dolaze najčešće onda kada je Jupiter u Ovnu i dobro aspektovan u natalnom horoskopu.

Tokom života je prisutna i stalna težnja za ličnim samorazvojem, može biti naglašena snažna principijelnost kao i velika ljubav prema mudrosti što doprinosi izgradnji sopstvenog sistema moralnih načela i vrednosti sa kojima su životni planovi i postupci vrlo usaglašeni. Takođe, može biti naglašena i ljubav prema pravu.

Jupiter u astrologiji simbolizuje i funkcije i visoki društveni položaj a vlada i velikim poslovima kao i bogatstvom tako da u energičnoj, entuzijastičkoj, ambicioznoj i ratobornoj prirodi znaka Ovna otkriva i lidersku sposobnost kao i veštinu dobrog upravljanja tako da Jupiter u ovoj poziciji može otvoriti i dodatne mogućnosti za ostvarenje neke vrste rukovodećeg položaja u nekom većem poslu. Jupiter u Ovnu otkriva i to da je ova ličnost i veliki inicijator početaka krupnijih stvari koja ne odustaje gotovo nikada od svojih zamisli ali koja ponekad može ispoljiti i potrebu za upuštanjem i u neke rizike. Potrebno je međutim, da izbegava rizične prečice u ostvarenju svojih planova kao i da nastoji da prevaziđe svoju veliku nestrpljivost, tvrdoglavost kao i povremeno prisutnu snažniju inertnost kako bi na najbolji način iskoristila mogućnosti koje Jupiter u Ovnu daruje.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE