Jupiter u 2. kući - basnoslovno bogatstvo

Jupiter u 2. kući se povezuje sa basnoslovnim bogatstvom pa izgleda kao da nekima novac pada sa neba. Ostvarivanje potencijala na koje ukazuje takva pozicija ove planete sreće nije uvek tako jednostavno kako na prvi pogled možda izgleda.

Jupiter u drugoj kući koja je zemljana i sledujuća (sukcedentna) kuća generalno upućuje na pragmatičnu osobu koja frekventno nastoji da stvari u svom životu posmatra kroz praktične i materijalističke okvire s jasnim ciljem za dostizanjem veće sigurnosti u finansijskom, materijalnom i imovinskom pogledu. S vremena na vreme joj je neophodna potvrda uspeha u smislu da u takvim situacijama želi da u plodovima svoga rada uživa na ekstravagantan način osećajući potrebu za doživljavanjem potpunog uživanja u raskošnim, skupocenim i luksuznim stvarima dok, kada se radi o uživanju u zadovoljstvima u ljubavi, želja za takvom vrstom uživanja je takoreći permanentna.

Ova ličnost je optimističkog duha i hedonističke prirode, sposobna da svoje želje zadovoljava na ekstravagantan način.

Kod mnogih osoba kojima je Jupiter u drugoj kući evidentna je sposobnost za zaradu i za uvećanje imovine usled mogućeg javljanja prirodnog i gotovo instinktivnog osećaja da se neposredno u pravom trenutku "namiriše" dobra šansa za sticanjem veće količine novca što, posmatrano u dugoročnijoj perspektivi, daje snažne indicije i za ostvarenje vrtoglavog bogatstva. Do dostizanja basnoslovnih svota novca neretko se dolazi s lakoćom pa se stiče utisak kao da novac, izobilje i prosperitet "padaju sa neba".

Basnoslovno bogatstvo i hedonistička stremljenja međutim, zahtevaju održavanje ravnoteže između želje za uživanjem u čulnim zadovoljstvima i težnjama za očuvanjem stečenog u pogledu materijalnih-praktičnih stvari dok u životu ove ličnosti ponekad dolazi do narušavanja ove ravnoteže u situacijama u kojima prevagne želja za prekomernim trošenjem (u cilju uživanja u čulnim zadovoljstvima) pa se u takvim epizodama njenog života dešava da želja za trošenjem postane veća od sposobnosti za zaradu. Kako bi u dovoljnoj meri sačuvala stečeno potreban je dovoljan oprez prilikom raspolaganja novcem i nastojanje na zdravorazumskom organizovanju rashoda.

Dakle, ponekad je u većoj meri naglašen hedonizam u šta spada takođe i želja za uživanjem u hrani (najviše u slatkišima) usled čega će ova individua tokom života verovatno morati da se bori sa sklonošću ka prekomernoj telesnoj težini.

Da rezimiram, ekspanzija Jupitera u ovom položaju se ogleda u pružanju mogućnosti za lakše prepoznavanje i iskorišćenje šansi za uvećanje zarade, imovine i za sticanje većeg bogatstva. Do prosperiteta i napretka se neretko dolazi posredstvom niza povoljnih okolnosti i zlatnih šansi koje se mogu prepoznati i iskoristiti u pravom trenutku.

U životu ove individue u mnogim prilikama dolazi do izražaja smisao za praktično, zrelo i racionalno delovanje s težnjama usmerenim ka osvajanju čvrstog i sigurnog tla. Dakle, nastoji da se drži sigurnih varijanti trudeći se da izbegava ulaske u preterane rizike. Prilikom otpočinjanja bilo kakvih aktivnosti i poslova voli da, bez preteranog odlaganja, ono što započne obavi do kraja.

U zrelijem i poznijem životnom dobu neretko je uočljivo javljanje većeg interesovanja za nasledstvo kao i za trgovinu nekretninama u cilju uvećanja imovine. Takođe, izdavanje poslovnog i stambenog prostora postaće predmet većeg interesovanja i sastavni deo njenih planova za dodatni vid uvećanja zarade.

Predmet većeg interesovanja može postati i politika a pogotovo kada se jasno podržavaju one političke opcije koje u svom programu propagiraju ideje za očuvanje mira i stabilnosti.

Jupiter u drugoj kući često ističe i šarm i sposobnost privlačenja sreće u ljubavi ali i na polju prijateljstva. Kada je ljubavni odnos u pitanju, za ovu ličnost obično važi da je vrlo senzualna. Poželjno je međutim, nastojanje na izbegavanju preterivanja u nekim stvarima kao i u nekim nerazumnim zahtevima.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE