Jupiter u Raku - romantični filozof

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Raku Jupiter u Raku je u egzaltaciji a to je pozicija u kojoj je Jupiter u zanosu i u kojoj je ushićen. Ekspanzija Jupitera u egzaltiranoj poziciji se odigrava u podsticanju oplemenjivanja promišljajućeg uma suptilnim osećanjima. Darovitost Jupitera se ovde ogleda dakle, u tome da se krutost i sirovost umnog razmišljanja smekša osećanjima tako da se dobije uravnoteženiji pristup stvarima u životu. Životna stremljenja i planiranja obično su popločana zrelošću, optimističnim gledištem, čvrstim moralnim principima i jakim instinktivnim osećajem za sigurnost i stabilnost.

Ovakva natalna postavka Jupitera na emotivnom planu nagoveštava izrazitu osećajnost, veću privrženost, nežnost, umiljatost, ljupkost, romantičnost, brižljivost i sposobnost dublje percepcije pojma ljubavi.

Na poslovnom i finansijskom planu, Jupiter u Raku daje indicije o postojanju gotovo neumorne posvećenosti, ogromne lojalnosti, principijelnosti i prilagodljivosti što su vrline koje mogu lakše osigurati put ka postizanju zapaženijih rezultata i većih životnih uspeha.

Jupiter u Raku ukazuje na to da se ova ličnost može osećati veoma srećno i ostvareno onda kada je ispunjena na porodičnom planu. Dakle, porodične vrednosti se visoko cene i poštuju i pripada im vrlo značajno mesto u životu ove individue.

Ovo suptilno biće je romantični filozof koje u ljubavi čezne i traga za ostvarenjem istinske, velike, idealne, iskrene, negovateljske i romantične ljubavi koja će formirati toplo, čisto i nežno ljubavno gnezdo u sigurnosti porodičnog doma.

Ovakav romantični ljubavni zanos ova ličnost može doživeti i iskusiti na pravi način samo ukoliko pronađe svoju srodnu dušu, jer takva slična priroda može dati snagu i krila ovoj ljubavi i oplemeniti i obogatiti život svojim postojanjem.

U suprotnom, pogrešan izbor u ljubavi ume često da dovede i do prave ljubavne komedije naročito ukoliko osoba ne ume blagovremeno da prepozna pravu životnu šansu u ljubavi.

Jupiter u Raku ukazuje i na razvijenu sposobnost individue da kombinovanjem dubljeg umnog razmišljanja sa nekim instinktivnim reakcijama u datom momentu neretko uspe da s lakoćom izbegne neku prepreku ili neku životnu zamku. U takvim trenucima se neretko prava misao jednostavno rodi da osvetli mračan i opasan put. Međutim, povremeno može biti naglašenija i snažnija lenjost i inertnost uma što u bitnim životnim situacijama može predstavljati i veliku prepreku za ostvarenje brojnih životnih šansi i potencijala.

Jupiter u Raku pod povoljnim uslovima i u povoljnim okolnostima ukazuje i na prisutan jak potencijal za postizanje većih uspeha na polju edukacije jer se tada izražene dispozicije mogu lakše aktivirati tako da se uz dovoljno motivisanosti za konstantnim unapređenjem i širenjem saznanja i sopstvenih vidika kroz učenje vremenom može doći do lakšeg ostvarenja i nekih visoko postavljenih ciljeva odnosno do ostvarenja visokog položaja na lestvici društvene hijerarhije.

Dodatno, Jupiter u Raku nagoveštava i mogućnosti za ostvarenje vrlo skladnih porodičnih odnosa a ovu osobu može pratiti i velika sreća sa potomstvom u tom smislu da može svojim savetima, sugestijama, brižljivošću, prenošenjem brojnih korisnih/praktičnih znanja i vaspitanjem usmeravati svoje potomstvo ka vođenju ispravnog i moralnog života.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE