Jupiter u 7. kući - gorostasna sreća u braku

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u 7. (sedmoj) kući koja je vazdušna i angularna (ugaona) kuća permanentno ukazuje na ekstrovertnije ponašanje, na raskošnu harizmu ali i na posrednu mogućnost ekspanzivnog uvećanja zarade i dostizanja vrtoglavog bogatstva.

Za ovu individuu se može reči da zrači optimizmom, blagonaklona je, prijateljski nastrojena, prijatna za druženje i s lakoćom stupa u interakciju sa drugim ljudima. Može se zaključiti i da je veliki filantrop.

Osećaj kontinuirane i trajnije sreće ovoj ličnosti prevashodno mogu pružiti lepa dešavanja na polju braka ali to, takođe, često omogućavaju i plodonosna poslovna partnerstva.

Do većeg prosperiteta, uspeha i napretka u ovom slučaju se lakše dolazi kroz otvaranje mogućnosti za ostvarenje dobre saradnje i kroz udruživanje sa drugim ljudima odnosno posredstvom stvaranja jakih veza. U tom smislu ovoj osobi može u većoj meri odgovarati timski rad.

Pozicija Jupitera u sedmoj kući kod mnogih osoba, dakle, otkriva naglašen potencijal za dugovečan brak i za ostvarenje neizmerne sreće u braku a takva gorostasna sreća u braku osim što pruža najveće blagostanje, veliki je pokretač stvari i na ostalim životnim poljima. Nastojanje na očuvanju skladnih bračnih odnosa neretko predstavlja najveći imperativ u životu ove individue.


Photo by Andreas Wohlfahrt

Harmonija u braku olakšava mnoge životne napore, doprinosi lakšem prevazilaženju raznih životnih problema, pruža čvrst oslonac porodici i obezbeđuje mir i stabilnost u porodičnom domu.

Ova individua je dakle, nadarena prirodnim šarmom, nastoji da bude vrlo druželjubiva, vedra i pozitivna i s lakoćom ostvaruje dobru komunikaciju sa mnogim ljudima. U brojnim situacijama ume da ističe svoj šarm i tada do većeg izražaja dolazi i njena sposobnost da privuče pažnju i ljubav ali takođe, i da zaradi novac.

U interpersonalnim odnosima prilikom otpočinjanja konverzacije najčešće voli da praktikuje diplomatski stil komunikacije koristeći se uopštenim frazama, međutim, sa produbljivanjem tema razgovora u zavisnosti od sagovornika i dijalog postaje sve sadržajniji a spomenuti pristup koji praktikuje na početku konverzacije pretvara se u individualan i posvećeniji pristup koji je različit i drugačiji za svakog sagovornika ponaosob. Zato i ne čudi što često važi za omiljenu personu u društvu jer deluje kao da zna pravi pristup za svaku osobu sa kojom stupa u kontakt. Može se reći da društveni život ovoj ličnosti cveta.

Međutim, svoja lična ubeđenja, verovanja i stvari iz sopstvenog privatnog života ne voli da deli baš sa svakim već samo sa bliskim osobama iz svog najbližeg okruženja kao što su to: članovi porodice, voljena osoba, odabrani jako dobri prijatelji, itd.

Trudi se da druge ljude ne opterećuje svojim eventualnim problemima ali je zato često tu da sasluša druge i da im vrlo rado daje i podršku i savete u želji da im pomogne.

Često može biti uočljiv i širok spektar različitih interesovanja i snažnija želja za konstantnim unapređenjem intelektualnog, duhovnog i moralnog dela svoje ličnosti kroz širenje sopstvenih horizonata saznanja.

Takođe, može biti prisutan i talenat uspešnog prenošenja znanja drugima kroz držanje predavanja i afirmativnih govora naročito pred većom publikom na javnoj sceni. Poseduje i potencijal za sticanje veće popularnosti.

Inače, nastoji da odabir profesije bude takav da posao pruža mogućnosti za napredovanja na društvenoj lestvici, za jačanje pozicija i jačanje ugleda što, samim tim, može lakše otvoriti i vrata bogatstva.

Jupiter u sedmom polju frekventno ukazuje na mogućnosti za otkrivanje novih načina za zaradu pa mnogi uspevaju da tokom života bez naročitog napora i s lakoćom steknu i vrtoglave svote novca uživajući u izobilju i luksuzu. Do uvećanja imovine i bogatstva neretko se dolazi i kroz brak.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE