Jupiter u Škorpiji - znanje je moć

Olivera Petković

Piše: Olivera Petković,
astrolog i osnivač agencije Astrum

Jupiter u Škorpiji Jupiter u Škorpiji kod individue neretko podstiče entuzijazam, radoznalost, pronicljivost, ambicioznost kao i javljanje strastvene želje za dodatnim obogaćivanjem svog intelekta putem proširivanja granica sopstvenih horizonata saznanja.

Prodoran, dinamičan i detektivski um može biti stalno u potrazi za preispitivanjem dubljeg smisla i suštine stvari koji se često nalaze skriveni ispod vidljive površine čulno opipljivih stvari. Snažna želja i volja za sticanjem egzotičnih i ezoteričnih znanja može biti prisutna upravo iz razloga što ova ličnost može smatrati da je znanje moć. Nastojanjem na uvećanju svojih znanja, postepeno se dolazi i do spoznaje životne mudrosti. Neretko može biti prisutna i izraženija sposobnost za proces velike pozitivne transformacije svojih znanja, svojih sposobnosti i svojih vrlina u cilju unapređenja svog sopstva i svog načina egzistiranja.

Jupiter u Škorpiji ukazuje na to da je prilikom obavljanja bilo kojih aktivnosti neretko prisutan optimističan, temeljan, dubok i entuzijastičan pristup stvarima u životu. Javljanje eventualnih poteškoća na putu ostvarenja životnih uspeha najčešće ne mogu obeshrabriti izdržljivu prirodu ove ličnosti. Čak i u nekim najtežim životnim situacijama pokazaće dovoljno snage da se uzdigne nad nevoljom i da proba da je savlada kako bi se načinila neka pozitivna i konstruktivna životna promena. U nekim životnim situacijama međutim, može se ponekad činiti da su promene jako teško uočljive ali to ne znači da ih neće biti već da samo mogu biti postepenije i sporije.

Na polju ljubavi, Jupiter u Škorpiji može se pokazati naročito darežljivim jer kod osobe podstiče šarmantnost, harizmatičnost i magnetsku zavodljivost kojom može lakše privlačiti ljubavno zainteresovane osobe. Može biti naglašena duboka emocionalnost, strastvenost, energičnost, seksepilnost kao i snažnija potreba za ostvarenjem većih zadovoljstava uživanjem u čulnim/telesnim oblicima ljubavi. Kada je u natalnoj karti dobro aspektovan, Jupiter u ovom položaju daje indicije o ostvarenju ljubavne veze sa dobro situiranom osobom. Jupiter u Škorpiji često nagoveštava i naglašenije mogućnosti za ostvarenje velike sreće kroz potomstvo.

Ova pozicija Jupitera u natalnoj karti neretko otkriva i avanturističku prirodu ove ličnosti koja voli putovanja i to obično duga putovanja na neka neobična i skrivena mesta koja odišu nekom misterioznošću.

Na poslovno-finansijskom planu, može biti neretko prisutna težnja za sticanjem većeg materijalnog bogatstva zbog mogućeg prisutnog većeg interesovanja za praktičnu stranu života. Kod prisustva harmoničnih aspekata Jupitera u Škorpiji naglašena je mogućnost za ostvarenje većeg društvenog ugleda kao i za postizanje visokog položaja na lestvici društvene hijerarhije. Takođe, neretko može biti prisutna i veća sreća po pitanju nasledstva.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE