Jupiter u 3. kući - potraga za avanturom

Jupiter u trećoj kući generalno ukazuje na elokventnu, radoznalu, inteligentnu i emancipovanu ličnost željnu novih saznanja, avantura i putovanja. Teži da bude dobro informisana o aktuelnim dešavanjima/zbivanjima u društvu i na javnoj sceni. Nastoji da čitanjem oplemenjuje svoju dušu novim saznanjima i da time u dodatnoj meri obogaćuje snagu svog intelekta.

Kod pozicije Jupiter u 3. kući akcenat se stavlja na putovanja i na komunikaciju pa tako ovde upoznajemo ličnost koja obožava da putuje i koja je vrlo pričljiva odnosno komunikativna, ekstrovertna i druželjubive prirode. Gledaće da tokom života iskoristi što više šansi za nova putovanja na kojima će želeti da upoznaje nove ljude, da stiče nova iskustva i da doživljava nove uzbudljive avanture koje će svima prepričavati.

Može se reći da je smisao njenog života potraga za avanturom s izraženom željom za doživljavanjem uzbudljivih situacija koje u većoj meri pokreću adrenalin.

Ovu ličnost, dakle, ne drži mesto - stalno je u pokretu, radoznalim pogledom luta od mesta do mesta i ne može tako lako da se skrasi. Teško se vezuje za jednu osobu ili za jedno mesto jer se hrani uzbuđenjima i nastoji da uvek iznova doživljava nešto novo što joj može održati pažnju i što u njoj može izazvati veće interesovanje tj. priželjkuje da se u njenom životu stalno dešava nešto nesvakidašnje i zanimljivo, nešto što je do tada još neproživljeno.

Potragu za doživljavanjem novih, zanimljivih iskustava i za spoznajom novih načina života koji pružaju veći izbor, bolje uslove i više raspoloživih mogućnosti obično prate i češća preseljenja i promene mesta stanovanja. Neretko je prisutan i snažniji potencijal za odlazak u inostranstvo (za rad i stanovanje u inostranstvu).

Jupiter u trećoj kući, koja je vazdušna i padajuća (kadentna) kuća, neretko ukazuje na prisustvo raznolikih talenata i na širok spektar interesovanja s naglaskom na mogućnosti za ostvarenje realne koristi od zanimanja koje podrazumeva pisanje kao što je npr. novinarstvo. Poželjno je i da posao koji obavlja bude povezan i sa češćim putovanjima kako bi ličnost bila izistinski ispunjena poslom kojim se bavi jer tek kada je u potpunosti ispunjena i zadovoljna svojim poslom, tek tada znatno lakše niže uspehe i dolazi do željenog prosperiteta i do većeg napretka.

Veliku važnost pridaje izgovorenim rečima, u razgovoru obraća pažnju gotovo na svaku reč i razgovore dobro pamti. Naročito vodi računa o tome kada joj neko nešto obeća, pa na osnovu toga da li je taj neko svoje obećanje ispunio ili ne, procenjuje i formira kompletan utisak.

Uživa u vođenju debata sa intelektualno podsticajnim osobama, argumentovano brani stavove koje zastupa i ne libi se da, koristeći svoje retoričke sposobnosti, provokativnim pitanjima izaziva sagovornike kako bi razotkrili svoje eventualne greške i izgubili u debati.

Kroz komunikaciju sa drugim osobama želi da nauči nešto novo i da na taj način bolje spozna i sebe.

Na polju ljubavi može biti naglašena zaljubljiva i lepršava priroda zahvaljujući kojoj ovu individuu tokom života lako mogu pratiti i brojne intrigantne ljubavne priče. Kada se radi o ljubavi, na prvo mesto stavlja svoju sreću tj. ono što u duši izaziva osećaj sreće i uzbuđenja a to su najčešće uzbudljive strastvene avanture ili, pak, doživljavanje brojnih neponovljivih prijatnih trenutaka sa voljenom osobom. Kako bi je neko u većoj meri privukao i zadržao potrebno joj je da budu na istoj talasnoj dužini.

Jupiter u trećem polju često ukazuje i na skladne porodične odnose sa braćom i sestrama kao i na to da se do ostvarenja planova koji se odnose na poboljšanje i uvećanje materijalno-imovinske situacije može znatno lakše doći zajednički i međusobnim udruživanjem.

Autorka: Olivera Petković
TVOJA BUDUĆNOST - POGLEDAJ OVDE